2000 model jhonson 15 bg alınırmı

Konu, 'Tekne Donanımı ve Bakımı' kısmında anylife tarafından paylaşıldı.

1. anylife

anylife tayfun

2000 model jhonson 15 bg motor ve 2008 model 4,50 isatek tekne satılık almayı düşünüyorum nedersiniz motor temiz yedek parça sorunu vs yakıt filan nasıldır tavsiye ve yorumlarınız bekliyorum şimdiden teşekkürler

2. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Motor Her Ne Kadar Temiz Olursa Olsun Bakmaniz Gereken En önemli şey çift Zamanli Mi , Dört Zamanli Mi Olduğu .
    - çift Zamanli Motor Dört Zamanliya Oranla Benzini Içer .
    - çift Zamanli Motor Dört Zamanliya Göre Daha çok Ariza Verir .
    - Dört Zamanli Motorun Performansi (beygir Gücü Ayni Olsa Bile) Daha Iyidir .

Ve Johnson Değilde Mercury Düşünseniz ... Hatta Ondan Da Iyisi Honda Veya Yamaha ... Benim Ilk Motorum Johnson Du . üç Kuruş Az Diye Onu Tercih Ettim . Sifir Almama Rağmen çekmediğim Kalmadi ..
    şimdi Honda Kullaniyorum 3 Yildir Tik Etmedi . Yinede Siz Bilirsiniz .
    Iyi Günler , Iyi Avlar ...

3. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Tekne ve motor belgeliye (ÖTB si varsa) alınabilir. ÖTB si yani liman kaydı yoksa alınmaz.

Yakıtı iki zamanlı dört zamanlı oluşuna göre yolda gaza ne kadar yüklendiğinize göre değişir.

Marka olarak endişeniz olmasın.

4. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Johnson motor - Yamaha motor arasında fiyat farkı ile kalite farkı arasındaki orantı iyi düşünmek lazım . EN iyisi yamaha dır . sonra honda vs gelir. arıza konuları çok farkettirir,insanın kafasını taşlara vurdurur. (arabada honda ve hyundai karşılaştırması gibidir yamaha- johnson karşılaştırması) 4 zaman 2 zaman arasındaki benzin farkını ise her iki motoruda en az 2-3 yıl kullanarak çok iyi anladım . dağlar kadar fark var . tabi herkese saygım var ve hangi motoru alacağınıza siz kendiniz karar vereceksiniz .

5. anylife

anylife tayfun

liman kaydı var sahibi faturları herşeyi limanda zaten dedi herşeyi limandaymış ben pek anlamama ama gideriz orda devir ederim sana demişti doğrumudur devir ordamı olacak sahip lik belgesi ile sahibiymiş prosedür nasıl olmalı

6. anylife

anylife tayfun

şimdi elimdeki para ile sıfır alayım dediğimde marinboat 4,50 tekne 2000 tl birde 9,9 filan ucuz 4 zamanlı bir motoru 3000 liraya bulsam hani bulabilirmiyim bilmiyorum anca yetecek bir bütçem var bizim genelde tutacağımız istavrit kapa motoru tekne gezinsin hesabı ayrıca benim sorduğum tekne ikinci el olan 4000 tl sizin önerileriniz ne olur

7. superalli

superalli Ali DİNÇ

Merhabalar, Benim size tavsiyem alabiliyorsanız sıfır almanız yönünde olacak. En azından motoru sıfır alın yada çok güvenebileceğiniz birinden alın. Biz aldık sizin gibi çok zahmet çektik eğer alırsanız %70 sizde sorun yaşayacaksınız. Tohatsu diye bir marka var çok araştırdeım fiyatıda kaliteside fiyatına oranla iyi ben sıfır alın derim. Ayrıca jonhnson diye bir motor artık üretilmiyor onunda bilgisini vereyim yedek parçaları çok pahalı tahmin edeceğinizden daha pahalı hemde

8. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sahiplik belgesinin hiçbir geçerliliği yok.

Liman kaydı demek aynı araba ruhsatı gibi teknenin ilgili bölge liman başkanlığına kayıtlı olması demektir. Teknenin ÖTB si vardır. Yani Özel Tekne Belgesi. Limanda bağlı duruyor olması demekle liman kaydının hiçbir bağlantısı yok yani:D İllaki her tekne bir limanda bağlı durur değilmi... :) iz ÖTB si varmı diye sorun yoksa iyi günler deyip konuyu kapatın.

Bu belge yoksa almayın. Bu belge varsa ya noterde yada ilgili liman başkanlığında satış ve devri yspılır. Aynı araç tatışları gibi yani.

9. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Sahiplik belgesinin hiçbir geçerliliği yok.

Liman kaydı demek aynı araba ruhsatı gibi teknenin ilgili bölge liman başkanlığına kayıtlı olması demektir. Teknenin ÖTB si vardır. Yani Özel Tekne Belgesi. Limanda bağlı duruyor olması demekle liman kaydının hiçbir bağlantısı yok yani:D İllaki her tekne bir limanda bağlı durur değilmi... :) Siz ÖTB si varmı diye sorun yoksa iyi günler deyip konuyu kapatın.

Bu belge yoksa almayın. Bu belge varsa ya noterde yada ilgili liman başkanlığında satış ve devri yspılır. Aynı araç tatışları gibi yani.

Birde ötb si varsa borcu yoktur kağıdını alın. Araba gibi..

10. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    ALİ DİNÇ arkadaşa katılıyorum . Paranız yetmiyorsa da bekleyin , biraz daha biriktirin sıfır alın . Arkadaşın dediği aynen doğru . Kimse sorun çıkarmayan sağlam motorunu kolay kolay satmaz . Satsa da eşine dostuna satar. O yüzden eşiniz dostunuz olmadan almayın bence . Tekne gezinsin yeter diyorsunuz ama arıza verirse gezinmez ki :) Bunu söylüyorum çünkü birebir yaşadım . Bu alışverişte yanlışa düşmek insanı öyle bozar ki atsan atılmaz satsan kimse almaz alan ölü fiyatı verir sende mecbur satarsın . gerekirse 1 yıl bekleyin , paranızı biriktirip hem sıfır hem kaliteli alın derim . zaten motorun çıkaracağı her masrafı üst üste koyarsanız bir motor parası edecektir ya yinede siz bilirsiniz ...

11. anylife

anylife tayfun

tohatsu 5 bg 4 zamanlı - 9,8 4 zamanlı - 9,9 4 zamanlı bunlar mantıklı gibi peki neye dikkat etmeliyim alırken silindir hacmi filan farklılık gösteriyor birde 4,50 marinboat nasıl iyimidir bana güzel geldi ama sizin tavsileriniz nedir

12. superalli

superalli Ali DİNÇ

Benim söylediklerime tercuman olmuşsunuz Mustafa bey gerçekten sıfır motor parası harcadık hemde bir tanıdığımızdan almamıza rağmen. Dediğiniz gibi kimse sağlam motorunu satmıyor ben olsam bence satmam daha büyüğünü almayacaksam.

13. superalli

superalli Ali DİNÇ

9.9 öneririm ben size tanıdık bu işin ustası abilerimizin önerisi banada bu yönde oldu bizde artık ölü fiyata elimizdekini satıcaz yenisini almaya çalışıcaz. 4 zamanlı olmalı mutlaka 2 zamanlı çok yakıt sarfiyatı demek.

14. ahmetkayan

ahmetkayan

Favori Kamış:
    kaşık v.s
    En İyi Avı:
    1967 yılında 24,5 kg Orfoz
    motor tercihi

5 yıldır Honda 15 BG kullanıyorum.şu ana kadar günde ortalama 5-6 saat sırtı çekerek kullanıyorum.yakıt sarfiyatı neredeyse mazotlu gibi.Honda'nın yarım asırdır 4 zamanlı motor üreticisi olması bende güven oluşturdu.Denizin şakası yok.Arıza yapanını da duymadım.