http://imageshack.us/photo/my-images/829/31066172.jpg/ Haber Türk''ün internet sitesinden alıntıdır.!Habere bir gözatar iseniz detaylı olarak hangi balıkların tehlikede olduğunu görürsünüz.,,,,maalesef uyarı var fakat uyan nerede ???:director: :director: :director:
bende balıklar nerede diyorum. yaşlılar sahilde anlatıyorlar 60 lı 80 li senelerde ne güzel balıklar tutmuşlar diye oturup dinliyoruz. şimdi teknolojide ilerledi, hat safhada, malzemeler birinci kaliteden, o dönemlerde. bu malzemelerle eski dönemde balık tutsaydık, anlatacak söz bulamazdık herhalde. Şu erdemlide yapılan resif işi benim de aklıma yattı. helal olsun erdemlilere denizlerine sahip çıkıyorlar. O resif haberini belediye başkanlığına göndersek bir ses yapar mı acaba? Ustelik bu sayede kıyıya yakın yeni yeni kertezitler oluşur ve balık populasyonu artar. Ağcılarda ağlarından olmamak için bir daha şehir merkezinde ağ atamazlar.
Bir belgeselde izlemiştim sanırım çok eski hatırlamıyorum tam olarak. Green peace gönüllüleri denize koca koca kayalar bırakıyorlardı. Bir süre sonra bu kayaları kontrol ettiklerinde hepsinde bu kayalara takılarak parçalanmış troll parçaları buluyorlarmış. Türkiyede de kesinlikle böyle radikal oluşumlar olmalı. Ses getirmeli. Katliam niteliğinde av yapanlar bunu yaptıklarına pişman olmalı.