2008 Yılı Boğazda Avrupa yakasında yaptığım avların hemen hemen hepsinde tatminkar sonuçlar aldığımı söyleyebilirim. Hava şartları ne olursa olsun biraz tecrübe ve birazda avlağınızı iyi tanırsanız ve gerçekten bıkmadan uğraşacak sabrınız varsa bir şekilde yiyecek balığınızı tutarsınız her zaman. Kullandığınız ekipmanın ve takımın hedef balığınıza ve avlağınıza göre seçimi ve uygun doğru kullanımı vs. tabiki avin sonucuna tesir etmekte. Bu sene 100 ün üstünde sarıkanat tuttum ilk başlarda yemli sonra su biraz soğuyup balık agresifleşince Rapala ile çok iyi sonuçlar aldım. 3 saatte 32 sarıkanat en iyi avımdı. Kıyıları gezip sabit bir yerde kalmadım uygun gördüğüm rapalayla balık tutulmayan ama balığın gireceğini düşündüğüm yerlerdede olumlu sonuçlar aldım. Balık hala içerde yatak yaptı ama hala çok küçükler yani yılın son kısımlarında balık küçülünce tutmayı bıraktığımı söyleyebilirim. Açıktan yine bu sene son derece iri ve güzel istavritler almak mümkün ve küçücük çinekopları tutmaktan çok daha doğru ve mantıklı bir yaklaşımdır. Bir amatör bunun bilincinde olup, balığın populasyonunu düşünmeli kilolrrca ağırlığa ulaşan bir balığı, piştikten sonra 25 gram et kalmayacak kadar küçük haliyle yakalamayı gaddarlık olarak görmeli , yeri geldiğinde tezgahta küçük balık görürse şikayet etmeli yada bu balık küçük ve bunun satmamalısınız diye satıcıyada tavrınıda ortaya koymalıdır. Amatör balıkçılık bilinçlenmenin bu denizleri doğayı , suyu , toprağı, koruyucak bilinçlenmenin temelidir. Ve kendi adıma bunu bir görev bilip tüm dostlarımı selamlıyorum. Sağlıcakla.
gökhan tebrikler hoş avların olduğuna eminim. umarım bir erkek bir dişi bırakmışındır türlerden..............
Yazıyı okumadığınız , yanıldığınızdan belli Mehmet bey . Oysa amatör balıkçılık anlayışımı, doğaya balığa olan sevgimi yazımda paylaşmıştım sizlerle. Evet 2008 avlarımdan bazılarıydı bunlar, yani her bir resim ayrı bir av.Daha sonra arşivimden başka resimleride paylaşırım sizlerle. Sağlıcakla kalın..
Maşaallah Kardeşim, Ellerine Sağlik. Ve Küçük Baliklar Için Düşüncelerin Harika, Herkes Senin Gibi Düşünse, Herşey çok Güzel Olurdu.
Sağolun ama doğanında gerçekleri var. Küçük balık yoksa büyük balıkda yok ! Doğayı düşünmezseniz o sizi hiç düşünmez ve sonunda kaybeden olursunuz ve hiç birşeyin sahibi değiliz sadece parçası olduğumuzu düşünebiliriz...
Tebrikler Gökhan bey, Çok güzel kareler bunlar.. İlk kareleriniz ve sonrasindaki tüm kareleriniz bence hoş Özel bir resim sergileme sanatı bu hobide de yok bence Önemli olan paylaşmak yapıcı ve öğretici olmak,bu en zoru ama sabırla yapılması gereken bence. Sizinde yapmaya çalıştığınız gibi. Eleştiri en basit ve en kolay meziyet! Avlarinizin ve raporlarınızın devamını dilerim. Rastgele
Gokhan tebrik ederim arkadasim. 2008i gercekten guzel kapatmissin, tum kareler cok guzel bence. Bu arada surf avciligida yapiyorsunuz gordugum kadari ile? 2009 yilinda trofelerinize imza atmanizi temenni ediyorum. Doga ve amator balikcilik icin gosterdiginiz duyarli davranistan oturude ayrica tebrik ederim. Rast gele.
Sağolun... Arkadaşlarla yada tatilde fırsat bulursam surfcasting sistemiylede avlanmaya çalışıyorum.Sahteleri düşük atarlı spin tarzında bir kamış ama yine açıktan çapari yada yemli balık almak içinde surf kamış ve makina kullanıyorum. Shockleader kullanacak kadar ağır kurşunlar kullanmıyorum genelde.