Yeni sezona hazırlanırken boş zamanımın büyük kısmını eski anılarımı tazeleyerek geçiriyorum. Aslında bu sezon öncesi olsun olmasın sık yaptığım bir şey... Ancak bu sefer fotografların yanında birçok video da çektiğimin farkına vardım. Bunlardan bir kısmını da sizler ile paylaşmak istedim. Yeni sezon öncesi kanınızı kaynatacağını düşünüyorum.
Selamlar Birşey sormak istiyorum burda kullanılan takım hakkında bilgi verir misin? Ve tekne hareket halinde mi yoksa çapasız biçimde süzülürken mi takımı indiriyorsunuz?2 tane ufak gezer kurşun var gibi görüyorum ama yanılıyor olabilirim
Doğru görüyorsun. Videoda görünen takımı çift hırsızlı takıma gezer kurşun ekleyerek oluşturuyoruz. Ancak bu benim pek tercih ettiğim bir yöntem değil. Kurşunlar iğneye yakın olduğu için balık yakalandığında kafa sallayarak rahatlıkla iğneleri ağzından atabiliyor. Benim kullandığım takımda ise hırsızlar için 20 cm'lik bir beden yapıyorum, ardından ufak bir fırdöndü ekleyip gezer kurşunları onun üzerine yerleştiriyorum. Bir çeşit mavrukalı takım benzeri... Yem bu sayede rahatça salınarak balığı cezbediyor. Takımın ağırlık merkezi iğnelere uzak olduğu için balığın hem yakalanması kolaylaşıyor, hem de yakalandığında kurtulması zorlaşıyor. Tekneyi çapalayarak avlanıyoruz. Kurşunların sayısını da akıntıya göre değiştiriyoruz. Aslında bunların hepsinden geçmiş zamanlı bahsetmem lazım, çünkü artık Ereğli'de teknemiz olmadığı için o günler geride kaldı.
Nostalji.. nostalji.. böyle eski avlara baktıkça insanın içi kıpır kıpır oluyor. Güzel avlarınızın daim olmasını dilerim.