Öncelikle herkeze merhaba arkadaşlar. Sitede aramama rağmen av zezonu ile net bir tarih bulamadım (veya ben bulamadım) yardımcı olursanız sevinirim. Sorum Barajlarda ve göllerde Sazan ve Tatlısu Kefali (Kasna) avı ne zaman başlayacak 1 Haziran-15 Haziran veya 1 Temmuz diyenler var net hangi tarih acaba.
alper ben kapalı gibi bir terim kullanmadım zaten ama yumurtada olan bir balığı avlamak ileride tutacağımız balıkların sayısını cidi derecede etkiler
http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/08/20080821-6.htm Bu linkten sezon ve boy limitlerine bakabilirsiiz.
Yanlış bilgi vermeyelim kocaeli için (Marmara bölgesi) 15 haziranda başlıyor avlanma sezonu. Saygılar...
verdiginiz linkteki bir madde dikkatimi cekti onun icin sizden fikir almak istiyorum yardımcı olursanız sevinirim. Türk vatandaşlarının amatör balıkçılık yapmaları MADDE 4 – (1) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gerçek kişiler, bu Tebliğ ile getirilen yasak, sınırlama ve sorumluluklara uymak şartıyla amatör balıkçılık yapabilirler. Bu kişilere müracaatları halinde, veriliş tarihinden itibaren dört yıl geçerli olmak üzere, il ve ilçe müdürlüklerince Amatör Balıkçı Belgesi verilir. Bu belgenin alınması veya avcılık sırasında bulundurulması zorunlu değildir. ben genelde barajlarda balık tutuyorum ama bu belge olmadıgından jandarmaya yakalanırız diye hep tedirgin oluyoruz. Hatta gecen sene ishakcılar barajında jandarma tum oltalarımıza el koydu ceza kesiyoruz diye bizi karakola göturduler daha sonra serbest bıraktılar ama bu belgenin alınması mecburi mi degilmi ben hala karar veremedim..
kişi başına düşen 4 olta 4 oltada tek iğne kullanılması şarttır olta sayın düştükçe iğne sayını olta sayısına göre dağıtman da yasal olmayan bir kusur yok, sirkülede belirtilen avlanma talimatlarına uyduğun sürece jandarma karışamaz, Belge alman su ürünleri gelişimi için harcanmaktadır tahminimce... 15 Hazirana kadar bu bölgelerde SAZAN, YAYIN Balığı avlamak yasaktır; 16 Haziran Pazar günü yasak kalkmış olduğundan bu bölgelerde avlanmak serbest Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak
Tebliğe göre olta ve iğne sayısında küçük bir düzeltme. İçsularda amatör avcılık MADDE 15 – (4) Bir amatör balıkçı en fazla 4 olta takımı ile avlanabilir. Olta başına iğne sayısı 3 adedi geçemez. Ancak, alabalık avında iki olta takımından daha fazla olta takımı kullanılamaz ve her olta takımında iki iğne bulunabilir.
marmara ve içi anadoluda ve egede 15haziran akdeniz bölgesinde 1haziran karadenizde (unuttum tam hatırlamıyorum ama)1 temmuz doğuda 1 ağustostan sonraydı sanırım(emin değilim) iç anadolu marmara ege ve akdenizden eminim
Erkutcum, Zaman yasaklarıyla ilgili olarak 2/2 nolu Amatör Balıkçılık Tebliğindeki Çizelge-6 da kesin ve doğru bilgiye ulaşabilirsin. İşte linki: http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php Selamlar.
arkadaşlar herkeze selam aramanıza gerek yok site yöneticileri bizim için ana sayfaya şuan geçerli olan tebliği koymuş yanlış bilgiler vermeyelim çünki bölgelere göre değişiyo sezon açılışları okuduğum kadarıyla ana sayfadan tebliğ var üstte kalıyo ordan bakabilirsiniz saygılar hadi herkeze restgele