28022010 1.500 kg çatalkuyruk 03042010 yazılı 25042010 2.000 kg çatalkuyruk 02052010 2.600 kg sırtıkara 03052010 2.000 kg sırtıkara 17052010 1.200 kg kofana
Resimler güzel, hikaye olmasa da çok şey anlatıyor. Fakat ben 2. resimdekilere takıldım, Ustalar daha iyi cevap verir, ama limit altı gibi geldi bana.
Mustafa hoşgeldin, bi tanışsaydık, Nedir bunlar 2010 bahar sezonunda, balıkçıdan alıp eve getirdiğin balıklar mı? Yokmu bir hikayeleri? Sitemize yeni gelen üyelerin diğerleri ile tanışabilmek için , tanışma başlığı altında bir konu açmak için "" burayı "" , Sitede balık avı raporlarının nasıl açılacağı konusunda bilgi almak için ""burayı"" , tıklayabilirsin .
evet murat abiye katılıyorum. öncelikle tanışma bölümünü ziyaret etseniz daha iyi olurdu. neyse ben deniz olayından çok fazla anlamam. yani hangi balık hangi mevsimde olur pek bilmem. o yüzden sadece güzel avlar demekle yetiniyorum.
adam tutmuş asmış işte hikayeye gerek yok diyor. gelin birlikte yerken konuşuruz demek istemiştir belki ? ayrıca limit altı derken abi resimin kenarında bi beyazlık var kısa kutu sigara sanırsam ona göre ölçersek pek limit altına benzemiyor... üstatlar daha iyi bilir tabiki levrek yokmu levrekk
Ben limit altı derken kastım, o balıkların orkinos yavrusu, yani Tombik olması. Tombiklerde limit 25 cm ve 2 adet. Euthynnus alletteratus ( yazılı orkinos ) 45Cm en az 2 adet . Bunun bir çok defa tartışması yapıldı bu ve diğer forumlarda . Burada arkadaşı suçlamıyorum, güney sahillerinde bu sürekli yapılmakta, Palmut diye Orkinos katliamı her zaman yapılıyor. Ki bazen palamut limitine bile uyulmadan.
ben o yazılıları daha önce görmüştüm sanki hatta hangi balık yapmıştır diye baya bir beyin fırtınası yapılmıştı
aynen katılıyorum bu resimleri ben daha önce bir kaç yerde gördüm özellıkle 2 resmi heryerde görmek mumkun soldan ılkının sırtını ne ısırmış falan dıye de bayağı bir istişare yapmıştık.
çatal kuyruk ve kofanalar güzel...ama tombikleri daha önce gördüm ve hatırlıyorum bunu ne ısırmıştır diye tartışma olmuştu...
Bandırmalı Mustafa ve Turgay dikkatiz gerçekten çok güzel bu fotoğrafların tamamı daha önce yayaılanmış ve sanki yenibir rapormuş gibi tekrara yayınlamış ama ne tezattırki ne rapora dair bi yazı var nede bu raporu yayınlayan birşey açıklamıyor fotoğraflarını gördüğünüz balıkların lüfer hariç geri kalanları limit altı çatal kuyruk denilen balık aslında büyüdüğünde boyuna göre isim alan diğer balıklardan biridir aynı lüfer familyası gibi çeşitli isimleri var çatal kuyruk önce ceylan olur sonrada akya yaynyana dizilmiş palmut adı altındaki balıklarsa Mustafa abinin dediği gibi yazılı orkinos ve ilk konu açıldığında soldaki balığın kuyruğundaki yarayı acaba hangi balık yapmıştır diye soru sorularak başlamıştı. Limitlere dikkat edelim yaptığımız taktir ve tebriklerle arkadaşlarımızı sanki doğru birşey yapmış gibi bir izlenip bıraktırıp aksini söyleyenlerinse sanki kişiye kastı varmış gibi bir düşünce ortaya çıkıyor bu yüzden lütfen sergilenen avlara ya bir açıklama yapılsın yada körü köüne tebrik yerine fotoğraflarda ne gördüğümüzü irdelemeliyiz saygılar