2010 Doğal Alabalık Sezon Sonu Finali. Forumdaki konuları iş ve aile yoğunluğundan ötürü takip edemediğimden ötürü özür dileyerek. Alabalık avı 1 Ekim tarihi itibariyle sona ermiştir.29.09.2010 tarihinde yapmış olduğum alabalık avından birkaç kareyi sizlerle paylaşıyorum. Av malzemelerin: 1,70 teleskopik karbon kamış,020 misina, banax si 600 makine ve meps çeşitleri. 2010 senesi alabalık avı sezonunda maalesef az da olsa fırsat bularak sizlerle paylaşmıştım. İşlerimi öteleyerek 29.09.2010 tarihini resim karelerinde önemli derecede iz bırakacak bir av günü yaşadım. Sonbahar güneşinin bulutların arasından çıkarak akarsu üzerinde oluşturduğu yansımaların güzelliğini fotoğraf karesinde buluşturuyordum. Akarsuda örnek yaşamıyla beni heyecanlandıran alabalığı resim karesine alıyorum. Akarsuya ilk hamleleri yapıyorum. Ellerime kavuşan küçük doğal alabalığı akarsuya iade ediyorum. Çağlayan üzerinden sıçrayan alabalığı maalesef fotoğraf karesine alamıyorum. Çağlayana hamleler yapıyorum.. Büyükçe doğal bir alabalık resim karelerinde. Arkasından diğer bir çağlayanı fotoğraflıyorum. Gizlenerek ses çıkarmadan yokluyorum. Evet, yine yaldızlı güzeli fotoğraf karesi eşliğinde akarsuya iade ediyorum. Akarsuyun akışına fotoğraflama tekniğiyle güzellik katıyorum. Sizce nasıl olmuş? Yaldızlı güzelleri akarsuyun içinde resim karelerine alıyorum. Harika kareler yakalıyorum. Oltama takılan bir güzel daha karelerde. Akarsuya salıveriyorum. Bu haz’ı denemenizi isterim. Süper bir yaldızlı güzel. Akarsu kenarına almakta zorlanıyorum.3 nolu meps’le yakaladığım güzeli fotoğraflıyorum. Artık dinlenme vakti. Sonbaharın son çiçeklerinin ziyaretçileri bolca. . Dönüş yolumda üzüm toplayan cefakâr bir köylümüzü fotoğraf karesine alıyorum. Akşam güneşinin güzelliği resimleri şenlendiriyor. Dünyamız umut üzerine kurulmuşsa hayal ışığınız eksik olmasın. Rastgelsin.
çok güzel bir av günü ve kareleri... içim zıpladı resmen, ruhum ışınlandı çağlaklara beneklere. Teşekkür ediyorum...
melih abi harika fotolar harika anlatım ve adeta ders verir gibi konuşmuşsunuz.sizi tebrik ediyorum sayın abim..
melih ağabey harika kareler...balıklar çok güzel...avlak muhteşem...sağol ağabey akşam vakti çok iyi oldu...
Vay ustam bayıldım döktürmüşssün ya,ne güzel bir anlatım giriş,gelişme,sonuç kelimelerin ve resimlerin duygu yüküyle dolup taşmış en son resim ve altına yazdıkların da son noktayı koymuş.Güzel avlar diler bu güzel paylaşımın için tebrik ediyorum seni.
Türkiye'de alabalık sevdasını fotoğraflarla insanlara aşılama-sevdirme-tanıtma yarışması yapılsa aday olarak göstereceğim insanlardan biridir Melih abi. Bir alabalık sevdalısı olarak onun karelerindeki alabalıklar kendimce gördüğüm "kuzguna yavrusu şahin görünür" durumundan daha öte, bakan her insana huzur verecek güzelliklere sahip.. Eline sağlık Melih abi, yeni sezona şimdiden başarılar dilerim.
Yani bu kadar orjinal,bu kadar his li olur mu bir rapor yahu! Cok guzel,gercekten cok orjinal bir paylasim. Caglayanlar,baliklar,avcinin giyim kusami,o Anadolu insani,cicekler,bocekler,,,,daha ne olsun. Boyle guzel raporlar gorunce benim gibi coook uzaklarda olanlar duygulaniyordur heralde benim gibi. Muthis...Tebrikler ve rastgele Abicim...