2010 Yılı Ay Takvimi

Konu, 'Genel Konular' kısmında Okan_uA tarafından paylaşıldı.

1. Okan_uA

Okan_uA .

Fazla uzunca açıklamaya gerek yok. Bazı balıkların avında ay'ın durumu etkili olabiliyor. Bu yüzden işinize yarayabilir.

2. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    Teşekkürler; buna göre hangi tarihlerde balık avı daha verimlidir.

3. Okan_uA

Okan_uA .

Artık orası size kalmış çünkü kimisi ayın durumuna uymasa da ava gidiyor ve şansı da varsa tutuyor. Ama örneğin eşkina avında ayın az veya hiç olmadığı zamanlar önerilir. Sazan ve mırmır içinse kimisi ay olmalı kimisi hayır aysız havalarda av da ha verimli diyor. Kısacası av verimi zamana, av yerine, şansa bağlı değişebiliyor.

4. wildyaban

wildyaban Erdem Karaca

Favori Kamış:
    Dam Sumo Royal 240 Tele 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Seido 3000 SRA
    En İyi Avı:
    63.700 gr Yayın - Hasanuğurlu
    Anlaşılmıştır Okan, o zaman aya bakmaya gerek yok :)

5. Okan_uA

Okan_uA .

Dediğim gibi kimileri bakmıyo kimileri de mühendis gibi çalışıp her durumu değerlendirip ona göre hareket ediyor. Bu yüzden işe yarayabilir. ;)

6. murat kayadelen

murat kayadelen Murat Kayadelen

Okan paylaşım için teşekkürler, birde ayın doğduğu ve battığı saatleri günlere göre gösteren bir çizelge bulabilirsek onu da paylaşalım arkadaşlar. Ben aradım ama şimdilik ulaşamadım.

7. poseıdon74

poseıdon74 ERDEM ERÖZ

Biz arkadaşlarla gece avına gideceğimiz zaman mutlaka ayın durumuna bakarız.Başka yerleri bilmem ama Bursa kıyılarında ve Erdek Bandırma taraflarında ay ışığı olduğunda kesinlikle balık olmuyor.Tecrübeyle sabit.Onun için son derece faydalı bir bilgi.Paylaşım için teşekkürler kardeşim..

8. alpperr

alpperr alper

Ayın evrelerini ve doğuş-batış saatlerin gösteren moonphase diye bir program kullanıyorum ben. Genel hatlarıyla kullanışlı bir program, ayın durumuna göre verimli olabilecek zaman aralıklarını takvim üzerindende gösteriyor...

9. Okan_uA

Okan_uA .

http://www.balikavi.net/forum/showpost.php?p=559128&postcount=4

2009 yılı ay takvimini de siteye eklemiştim oraya şu cevap gelmişti. ;)

10. alpperr

alpperr alper

Benim kullandığım program bu, bence kullanışlı güzel bir program...Buna benzer cep telefonunda çalışabilen programlar varmı bildiğiniz.?

11. alikemal

alikemal Ali Kemal GÖKTÜRK

okan bey purogramı yükledim dendim güzel bi programa benziyo yani her yılın tablo şeklinde arşiv etmektense program güzel ve pratik good fish modu dolunay lı akşamları işaretliyo türkiye sınırlarında dedim o yüzden ülkenin heryerinde dolunay olduğu için bi fark olmuyo ama okyanus aşırı ülkelerde kullanıldığında kordinatlara göre ayın halleri nin farklılığını gösteriyo paylaşım güzel elinize sağlık hernekadar aya bakmasamda teşekkürederim elbe birgün bakacağımız tutar işe yarar

12. LapinCash

LapinCash

Teşekkürler.Bu çok iyi oldu.