2011 Mayıstan itibaren Mersin

Konu, 'Bölgeler' kısmında surdmajesty tarafından paylaşıldı.

1. surdmajesty

surdmajesty Cemre

Arkadaşlar Merhaba,

Şuan mayıs ayındayız ve havalar bi türlü ısınmadı. Biraz küresel etki veya ne derseniz deyin mevsimlerde bi kayma mevcut. Dlayısıyla avlanma mevsiminde de kayma mevcut diye düşünüyorum. O yüzden mersinde mayıstan itibaren diye başlık açtım. Zamanla başlığı değiştirmeyi düşünüyorum.

Şuan mersindeki arkadaşlara seslenmek istiyorum. Aslında belki forumun genelinde aynı ama bi düzensizlik var. Mersin yazıp aratınca yeni bişeyler bulmak zor oluyor. 15 gün için mersine tatile gideceğim ama hangi balık başladı bilemiyorum. Abim de mersinde yaşıyor, arada forumda takılıyor, kendisi güncellikten ve düzenden muzdarip.

Ne dersiniz mersin başlığında biraz daha organize olalım mı? Mersin bölgeler.. mersinli üyeler listesi veya grubu.. gibi birkaç alt başlıkta oluşturabiliriz.. Fikirlere açığım.. saygılar..

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
  3. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    birde balık yok derken, abimin biri 10 kiloluk vatoz yakaladı, şehir merkezinde, tabi yemiyeceği için usta bir hamleyle çıkardı kancayı balığa suya geri attı. malesef resmini çekemedim. onun dışında şehir merkezinde gördüğüm balıklar küçük. dil, kırlangıç, yılan ve adını bilmediğim küçük balıklar.

4. omerefe

omerefe Ömer Efe

Favori Kamış:
    daiwa sensor red 420
    Favori Makine:
    daiwa windcast s5000 ld
    merhaba..

2-3 gün evvel Adanalıoğlu Kasabası sahilindeydim.. bir kaç saat boyunca da bekledik.. ne gelen var ne giden..:( yem olarak karides kullandık..
    aynı sahilde bir başka balıkçı daha vardı.. canlı kurt kullanıyordu.. 3 saatin ardından alabildiği tek balık 20-25 cm boyunda bir karakulak olmuş..

arada bir akşamları viranşehir sahilden olta atıyorum.. ufak tefek tıkırtıların dışında bir şey yok..
    hafta sonu ayarlayabilirsek büyükeceli/ovacık taraflarını denemek istiyoruz..

rastgele..

5. 33orfoz

33orfoz Mustafa

Favori Makine:
    Makina kullanmam , balık ile aramda misinadan başka bir şey istemem...
    En İyi Avı:
    Ceylan - 6,5 kg , 8 Tane Barracuda
    Dostum bu ara balık bulmak çok zor , çünkü suyun rengi merkezde çamur gibi . 15 güne geleceğini söylüyorsun ya , o zamana kadar yağmur tamamen kesilir ve deniz oturursa sargoz , melanur , hatta çupra bile yapabilir bence. Bu arada iklim kayması konusunda haklısın . Geçmiş senelere göre 1 ay ileri atmak lazım , örneğin bugün 11 nisanmış gibi düşünmek lazım . Belki başka yerlerde yoktur bu kayma ama burda var , herkes aynı şeyi söylüyor . Yani teşhis doğru .

6. ERKAN DÖNER

ERKAN DÖNER ERKAN

Favori Kamış:
    Shakespeare ugly stick
    Favori Makine:
    Shakespeare medalist
    En İyi Avı:
    8 kg Akya(Kuzu)
    abicim selam bende yazın mersinde avlanıyorum kargıpınarı deresi ağzında 3 yıla kadar çok iyi bir yerdi.Akya çatalkuyruk ve ispendek sürüleri vardı.Çok verimliydi fakat son 3 yılda biraz duraksama oldu.Bildiiniz gibi oraya iki tane mendirek yapıldı.Bu populasyonda yer oynamasına neden oldu ama yavaştan oturuyor.Mesela geçen yıl 1kg luk levrek 5 tane çatalkuyuk melanur ve orfoz yakaladım.Bunların hepsi at çek ile sabah 7 ile 9 arası.Sizce orası hakkında başka düşünceleriniz varmı ve orada lüfer oluyormu geçen yıl at çek yaptığım tüyü lüfer mi kesti diye terddüt ettim

7. ERKAN DÖNER

ERKAN DÖNER ERKAN

Favori Kamış:
    Shakespeare ugly stick
    Favori Makine:
    Shakespeare medalist
    En İyi Avı:
    8 kg Akya(Kuzu)
    Bu yaz siz sayın abilerimle ustalıklarımı birleştirerek yeni yerler keşfedip balık tutmak isterim.

8. jimmyvega

jimmyvega Erkan Küçük

Diğer dostların ve abilerimizin de dediği gibi Kıyıdan avcılık için Mersin Merkez şu anda ölü...
    Sadece kefalciler ve kuppesciler birşeyler alabiliyor.(İstisnalar dışında)
    Ancak akyar ve ilerisinde ufaktan kıpırdamalar başlamış, gidenler balık almaya başlamışlar.
    Hepinize Rastgelsin...