2011 Sivrice

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Arkadaşlar merhaba,

bu sene Sivrice'de 2 gün konaklayıp, geri kalan kısmını Bodrum'da geçirdiğim tatilimden bahsetmek istiyorum.

Sivrice, Okan Motel'de sadece 2 gün kalabilmenin burukluğunu hala yaşamaktayım. Çok memnun kaldım ve en kısa zamanda tekrar fırsat bulup gitmeyi planlıyorum.

Otele gelirken geçtiğim yollar önce baya bir düşündürdü beni. Asfalt yer yer yok olmuş, koca koca oyuklar, yolun dar oluşu zaten düz yolda bile araba tutan eşimi fena yaptı.

Ama sonra karşımıza bu görüntü çıkınca;

bir anda bütün şüphelerimiz, endişelerimiz yerini hayranlığa bıraktı. Hayatım boyunca, yaptığım iş dolayısıyla da çok fazla güzel yer gördüm. Ancak burası kendimi tam anlamıyla huzura ve sükunute teslim edebildiğim tek yer oldu. Sahil korumanın yaptığı o çirkin radar istasyonu dışında.

Hemen arka bahçeden toplanmış domates, salatalık, yumurtaya,una bulanmış kabak çiçeği panesi, evde yapılmış reçelleri, güneşten başka işlem görmemiş zeytinleri ve güleryüzlü aile çalışanları, benim gibi büyük şehirlerden gelmiş ve hala hayranlıktan çeneleri masalara vuran diğer misafirleriyle birlikte muhteşem Midilli Adası manzarası eşliğinde mükellef kahvaltımızı neşeyle yaptık;

Deniz biraz ileride dalgalıyken koy içinde süt limandı. Su serin, tuzu insanın gözünü yakmayan bir kıvamdaydı. O kadar temizdi ki tuzlu olmasa kana kana içebilirdim.

O kadar sakin, bakir bir yer ki çoğu zaman denize girdiğinizde suda olan tek kişi sadece siz oluyorsunuz;

Balık olarak orada olduğum dönem çok verimli bir dönem olmasa da Liman civarında Barracuda aldıklarını duydum. Sabah ve akşam yaptığım sahte balık denemelerinde birkaç ufak Barracuda ve minik zargana takibi olsa da balık yakalama keyfine varamadım. Sağlık olsun. Ben zaten balığı yakalama ihtimalini seviyorum. :)

Kıssadan hisse, Sivrice'de geçirdiğim 2 günün azlığı, aldığım yoğun haz sayesinde hatıra defterimin en güzide sayfalarından birini doldurmuş oldu.

2. Mr.Fish

Mr.Fish Yusuf

En İyi Avı:
    2kg Torik
    tam kafa dinlenilecek yer...

3. TheRasputiN

TheRasputiN Doğu Murat

En İyi Avı:
    Hangi Birini Sayim ?
    Kerem abi,

Aslında yolların durumu beni sevindiriyor :D neden dersen ; ulaşımı kolay ve bilinen ir yer olsa bodrum gibi cılkı çıkacak. Bırak ulaşımı zor, meşakkatli olsun. Biz 6-7 senedir ailece sokakağzına gideriz. Mutlaka sivriceye de düşer yolum. Hayatımda doğal akvaryum görmemiştim :D
    taaki çanakkaleyi görene kadar. Balık açısından aslında oralar çok çok
    verimli. Kıyıdan avlanılacak Levrek, Karagöz,mırmır vs.. dip ve gezer
    balık türü çok. Sevgili Vedat abiyi bulursan O sana yardımcı olur. Kendisi
    Bu konuda master yapmış bir insandır.. Kendisine saygılarımı ayrıca
    sunarım..

saygılarımLa...

4. emrahsekin

emrahsekin Emrah S.

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-curve 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina sa55, okuma Cedros 55
    En İyi Avı:
    En iyi av GERİ BIRAKILAN avdır.
    O ne güzel bir yer öyle, ne diyelim darısı bize :D Ah bir de balık olsaydı değmeyin gitsin olurdu tam.

5. eminertürk

eminertürk emin ertürk

Favori Kamış:
    shimano catana
    Favori Makine:
    penn sargus shimano baitrunner 6500b
    En İyi Avı:
    yildizli trakonya 53 cm 1,5kg sinarit 1,75kg
    Sivriceyi özlediğimi fark ettim Gerçekten gidilip görülmesi gereken bir yer
    Fotoraflar için çok teşekkürler

6. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kerem

Bölgemiz hakkındaki olumlu kanaatlerin beni çok sevindirmiştir.

Seninle hiç olmazsa iki çift sohbet etmek,şansımızı teknemlede denemek isterdim.

Gelen kardeşlerimin herzaman hizmetlerinde olduğumu lütfen not et.

İnşallah bir dahaki sefere telafi ederiz.

Sevgiyle kal

7. unexpected

unexpected HAMZA

raporu okurken dinlendim be :) tam kafa dinlemek için gürültüden uzak kalmak için muhteşem bi mekan.