2011'in son avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler

Malum her trofe avımdan sonra muhtelif tenkitler almaktayım.

Oysa ben genelde trofe peşinde koşan bir avcı değilim.Trofeciliği balıkcılık sayıp,diğer alternatif avları balıkcılıktan saymayan birisi ise hiç değilim.

Ancak tatlısu avları dahil balık avı olgusunun her alternatif yöntemine ilgi duyan bilfiil yapan avlarını resim ve videolarını sizlerle paylaşmaya hevesli,anlatımlarında illaki detaya girip bazı taktiklerimi,takım ve teçhizatımı sizlerle paylaşmayı yeğleyen,hevesli olanlarınızı davet edip,tüm bu avların keyfini bizzat yaşatmaya çabalayan birisiyim.

Bu durum Türkiyenin hiçbir yerinde kolayına rasgelmeyeceğiniz bir durumdur.

Böyle olmasına rağmen,aldığım tenkitlerin,menfi yorumların haddi hesabı artık karışmıştır.

Ne inat adammışımki yazmaya,anlatmaya resimlemeye,detaylı cevap vermeye devam etmekteyim.

Zira forumlar ve sizler benim vazgeçilmemsiniz.Ben balıkcı adamı yada heveslisini herkesten fazla severim.

Neredeyse söğme mertebesinde tenkitler alsamda 56 yıllık balıkcılık kariyerime,yaşıma,başıma hiç aldırmadan bana akıl verenlere,tenkit edenlere
    kalıcı olarak içimde menfi bir his beslemem.

Arada kızarım,ihtiyarız nede olsa,ama anında unutur ve pişman dahi olurum.

Aşırı kıskançlığa hiç gelemem,kimseyi kıskanmam,aksine sevinirim bile.

Uygun takımla her balık avından zevk alınabileceğini savunurum.

İşte bu duruma örnek olarak,eski yılın son balık avına partnerim Ruhi ile birlikte çıktık.

Sizi temin ederimki profesyonellerin ağlarına dahi rasgelmeyen balığı bir saat kadar arayıp sonunda bulduk ve başarılı bir av gerçekleştirdik.

Yemimiz herzamanki gibi suyu alınmış nerdeyse salamura haline getirilmiş karides ve canlı mamundu.

Karides çok daha iyi çalıştı,mamunlar ise elimizde kaldı.

Balıklar,özellikle mercanlar büyük değildi.Birçoğunu saldık,dişe dokunur bazılarını,aşırı yutmuş,galsemaları zarar görenleri ise alıkoyduk.

Kamışlarımız hassastı,neredeyse kendi,kendilerine tasma atabilen yapıdaydı.
    İp misina sarılıydılar.Takımlarımız ise olabildiğince ince ve üstelik FC misidandı.
    İğnelerimiz sağlam ama oılabildiğince ince yapıdaydı.

Kovamızı doldurduk ve döndük.Hanosların yarısından fazlasını salsakta maalesef martılara yem oldular.

Öyle açlardıki martılar neredeyse teknemize konuyor ve elimizden yemeğe hevesli görünüyorlardı.

Geri kalan hanosları teker,teker limanda artık beni beklemeye alışan kediciklere yedirdim.

Ben hiç balık almadım partnerime hepsini verdim.

İlişikte bazı kareleri sunuyorum

Sevgi ve saygımla kalınız.

2. md_2705

md_2705 Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Alumina Spin Kamış 210cm 5-25GR
    Favori Makine:
    Spro Passion 710 6+1 BB Alu Spoel, Shimano Exage 4000 FC 4XSSS+1
    En İyi Avı:
    Alabalık 30 cm.
    Vedat abi maşallahın var yine...Deniz avcılığım yok ama bu tür avları gördükçe denize yakın bir yerlere taşınmak istiyorum...

Bereketli nice avlara....

3. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Tebrikler Vedat Ağabey.

Hava da güzelmiş, av da. :) Afiyetler olsun. 2012'de böyle güzel avlara sahne olsun...

4. Erhan ALKAYA

Erhan ALKAYA Erhan

vedat abi tebrik ederim....ne mutlu size, sık sık balığa çıkabiliyorsunuz...ben çıkamadığım zamanlarda sizin avlarınızı izleyerek yüreğimi soğutuyorum....
    iyi yıllar dilerim sağlıkla kalın...

5. OMMG

OMMG OKAN

Vedat Ağabey tebrikler,her zaman ki gibi keyifli vakit geçirmişsiniz ve deniz ana da sizi boş çevirmemiş.Bereketli avlarınızın daim olmasını dilerim.Sağlıklı, bereketli ve bol trofeli avlar gerçekleştireceğiniz bir yıl olmasını temennisiyle mutlu yıllar...

6. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bunların hiçbirisini bir gökala avına değişmem sevgili Mustafa.En azından böylesine güzelliklere sahipsiniz.

İlgi ve yorumuna teşekkür ediyorum.

Sevgimle kal

7. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Bol trofeli avlarının yeni yılda da devamını dilerim abi.Tebrikler.

8. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Yaşşa vedat amca güzel bir gün güzel bir av her yönüyle güzel bir paylaşım olmuş.Tecrübelerini bizlerden esirgemediğin için çok teşekkür ederim amcacım.Her zaman söylediğim birşey vardır benim.Balıkçılıkta gönlü zengin kalbi temiz her daim pozitif olan insanların kısmetleri daha açık olur.Olamayanları ise çok güzel bir kısmet bir gün mutlaka yakalar.Pir Sultan derki;DÖNEN DÖNSÜN.BEN DÖNMEZEM YOLUMDAN.Sen yolundan,bildiğin doğrulardan şaşma amcacım.Gönlü senin gibi olanlar her zaman seni tercih edecekler seni sevecekler ve sayacaklardır.Şimdiden yeni yılını en içten dileklerime kutluyor başta sağlık uzun ömür ve mutluluklar diliyor ellerinden öpüyorum.

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kerem

Bir kere daha Sivriceye geldiğinde,seninle uzun,doyumsuz muhabbetler yapabileceğimiz günleri sabırsızlıkla bekliyorum.

Elbette arzu ettiğin takdirde birlikte avlanırızda.

Sevgimle kal

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Erhan

Havasını yakaladığımız hergün balığa çıkmaktayız.Zaten başka iş ve uğraşımızda yok.

Bazen daha uzaklara gidip trofe av peşindede koşuyoruz.

Gerçi trofe avları raporlamak ve resimleyip sizlere yollamak polemik konusu olabiliyor.Ancak yüreklerinize su serptirecek yanları daha fazla.

O halde ben ayakta kaldığım müddetce avlanıp,resimleyip,videoya çekip sizlere sunacağım.

Bende iyi yıllar diliyorum.

Sevgimle kal

11. ihaiha

ihaiha özgür demirel

Favori Kamış:
    SHİMANO CATANA
    Favori Makine:
    OKUMA TRİO SPİN
    En İyi Avı:
    3.3 KG LEVREK
    vedat abi ellerine kollarına sağlık....trofe yada değil..önemli olan orda geçirilen ve hiçbirşeye değişilmeyecek zaman değilmi zaten

12. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Okan

Deniz anadan almasını bilmek gerekmektedir.
    Meraları bilmek,uygun yem ve takımı kullanmak esas olmaktadır.

Tabiiki azimli olup,limana boş dönmeyi kabul edilir bir durum olarak görmemekte lazımdır.

Ben limana girdiğimde başıma toplanırlar ve ne tuttuğuma bakarlar.

Doğrusu kaysı dönmeyi kabul edecek bir yapım yok benim.

Yeni yılda sağlığım el verdiği sürece sizlere avlarımı tırmandırarak sunma gayretinde olacağım.

Sıkca tenkit alacağımıda biliyorum.Ancak gayretlerimden vazgeçecekte değilim.

Sanada mutlu yıllar diliyorum.

Sevgimle kal

13. talip yeşiltepe

talip yeşiltepe talip yeşiltepe

vedat abi tebrikler..senin paylaşımının başlığını görünce içimi bir heyecan bir sevinç kaplıyor.sen bildiğin inandığın yolda devam et..bu kadar seni seven varken seni sevmeyen kıskanan olması kadar doğal birsey olamaz ...iyii ve bolll avlı yıllar diliyorum kal sağlıcakla...:)

14. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

üstadım ellerinize sağlık.sivriceye gelip sizinle tanıştığım günden sonra anladımki,bu site dahil türkiyenin her yerinde bir çok usta balıkçı var ama bu işin duayeni benim bildiğim tek siz varsınız....bunun ne anlama geldiğini sizi tanımadan anlamak imkansız.iyiki varsınız ve iyiki sizi tanımışım...önünüzde saygıyla eğiliyor ellerinizde öpüyorum....selametle ve sağlıcakla kalınız

15. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    Merhaba Vedat abi 23 yaşındayım ve hayatımda en zevk aldığım hobim balık avı. Ve idollerimin arasındasın. Seni çok seviyoruz. Bütün paylaşımlarını av raporlarını her daim okuyorum.Sen gibi üstad'lardan öğreneceğimiz çok şeyler var kendinize iyi bakın iyi seneler...

16. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Selamlar vedat abi:) Tebrik ederim

Abi Ankarada olduğum için denize gidemiyorum fakat bende at-çek usülü avlanma merakı var. Bundan sebep turna ve perch ve kefal avlarına giderim. Lakin alabalık avını çok istiyorum. Şu ana kadar avlak bulamadığım ve öğrenemediğim için alabalık avına gidemedim.

Senden ricam Ankaraya en yakın hangi yerde veya şehirde alabalık avlayabileceğim yer vardır. Yardımcı olabilirmisiniz. Özeldende gönderebilirsin abicim?

Ayrıca her kim ne derse desin, sen bir tanesin vedat abi. Ellerinden öperim.

17. UZM-36

UZM-36 Mahmut Ç.

Favori Kamış:
    Okuma Alümina 240 cm spin kamış - energy carbon 3 m -lineaeffe 2.10 m spin kamış
    Favori Makine:
    Okuma Octana OT-40 8 bilyeli
    En İyi Avı:
    (CEYLAN PALAMUTU 1.250 KG) (LÜFER 1 KG) (LEVREK 1.KG ) (SAZAN 53 cm)
    Saygıdeğer Vedat abi, sizin gibi üstadlarımızdan güzel bir avlanmayı forumda okumaktan herzamanki gibi zevk aldığımı, heyecanlandığımı, her geçen gün hevesimin kat - kat artmasına, adrenelimin yükselmesine sebebiyet verdiğini belirtmek isterim. Yeni yılda da sağlığın üzerinizden eksik olmamasını ve herzamanki gibi güzel avlarınıza devam etmeniz dileklerimle.Rastgelsin.
    SAYGILARIMLA...

18. günaydın

günaydın sargoz

Favori Kamış:
    Tyran 2.40 10-30gr
    Favori Makine:
    Ryobi kobe 40-Okuma Raw II 40
    En İyi Avı:
    Çipura 2.4 kg-Levrek 4.370 Kg
    Abicim nice bol balıklı günlere.Mutlu yıllar

19. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Vedat abicim, seni ve avlarını büyük bir keyif ve hayranlıkla takip ediyoruz.Umarım seneyede buradan sizi izlemeye devam ederiz, belki birgün o diyarlara gelir, sizi bulur tanışırız:rolleyes: Avlarınız yeni yıldada daim ve bereketli olsun, rastgele, saygılarımla hayırlı seneler....

20. FYODOR

FYODOR KENAN

Tebrikler Vedat Abi. Av ve hayata dair tecrübelerinizi büyük bir zevkle okuyorum.

Mutlu ve sağlıklı bir yıl diliyorum.