2011'in Son Levreği - Yakaladıııımmm

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Cuma iş çıkışı yine Bergama'ya gittim. Ne de olsa yılbaşıydı. Hem ailecek kutlayacak:rolleyes: hemde atçek yapacaktım.

Serhat abiyle havadan sudan konuşurken yılbaşında levreğe gideceğini söylemesiyle derin düşüncelere daldım. :confused:

Ben eşimi yemeğe götürecektim sözde o akşam.

Hazırlık Aşaması :

Yılbaşı için alışveriş yaptıktan sonra av malzemesi satan bir dükkana girdik. Serhat abi oradan slikon baktı, tam emin olabilmek için Mesut Beyi aradı. Kısa bir görüşmeden sonra Mesut Bey bekleyin geliyorum dedi ve 5 dakka içinde dükkana geldi.

Forumdan tanıdığım Mesut Sevil'le böylece tanışmış olduk. :)

Bize neler almamız gerektiğini, nasıl bağlamamız gerektiğinden tutun da hangi kayanın üzerinde durmamız gerektiğine kadar hızlandırılmış bir şekilde kurs verdi. :) (sağolsun)

Bende anlatılanları, sanki sınava tabi tutulacak mışım gibi pür dikkat dinledim.

Kendisini davet etmemize karşın, yılbaşı dolayısıyla gelemedi. (inşallah başka zamana)

Benimde aşmam gereken bir sorunum vardı : Eşim. :rolleyes:

Ne yapmalıydım da izni koparmalıydım :confused:

Eve gidince direk konuya girdim, fakat sert bir direnişle karşılaşınca biraz sukunette bulundum. O söylendi durdu :D

Siniri biraz geçince, senin paran varmı dedim. 50 tl'lik rüşvetle biraz yumuşadı. :)

Olan bizim 50 tl'ye olmuştu. :)

Saat 18:30 civarı evden çıktık. Saat 19:15'te avlaktayız. Taktık slikonları set üstünden başladık atmaya. 1 saat kadar attık, bir tık alamayınca bari deniz kıyısına gidelim dedik. Deniz kıyısına gittik, 1 araba var avlakta. Yemli olta atmış bekliyor.

Bizde spin takımlarımızı çıkarttık, başladık atçek yapmaya. Lakin hiç rüzgar yok, deniz çok sakin. Denize düştüğüm avlakta çok dikkatliyim :D

1 saat kadar sonra deniz ve havanın levrek için uygun olmadığını düşünerek ilk yerimize, sete geri döndük. (Benim ocağıma incir ağacı diken set)

Sette akıntı yok ama oynak var. Bu biraz bize umut verse de 1 saatlik uğraş sonunda halen bir vuruş bile alamadık. Sonra avlağa 2 kişi daha geldi. Zaten dar olan atçek yeri iyice tıkandı. Misinalarımız birbirine dolanmaya da başlayınca ben moralim bozularak kenara çekildim ve yarım saat yalnızca seyrettim.

Sonra bir de abimin arkadaşı Tahsin abi geldi avlağa. Ben kenardan hengamenin bitmesini izledim bir müddet. 2 Spinci sıkılarak avlaktan ayrılınca ben tekrar atçeke başladım.

Serhat abimin slikonlarından birini taktırınca, üstelemesine karşın slikondan vazgeçip 2 hafta önce aldığım Fortuna Salti mavi renk 13 cm'lik sahtemi taktım.

Amaç levrek yakalamaktan çok sahteyi avlakta bırakmamak :D

Sahte 0,30 metre dalarlı ince yapılı, atımı neredeyse maxrapler kadar başarılı benim çok beğendiğim bir sahte. Bu güne dek başarısı yok ama hangi sahtemin başarısı var ki. :D

Serhat abi, Tahsin abi ve ben 3 kişi başladık atçek yapmaya. Onlarda slikon, bende sahte balık takılı. (en hafif takım benimki:D )

Shimano joyspin 2,40 kamış, okuma spa pro 25 makina. 0,28 misina, 10 numara remixson rapala clipsi.

Saat 11:30 sularına kadar tek bir vuruş yok ama oynaklar mevcut. Levrek çakması dedikleri şeyde ara kere oluyor. ;)

Saat 11:30'da Mufavvak abinin yazmış olduğu Psikolojik sorunu olan kefal nasıl yüzer acaba diye düşünürken birşey misinamı çekiştirdi. :)

- Abi takıldık mı? (Birbirimize mi takıldık)
    - Yoooo benim oltam önümde.
    - Bende sessizlik. :D (yakaladığımı anladım, hiç renk vermedim)

- Yakaladın mı?
    Oltanın ucunu boşluk vermeden indirdim. (Denize paralel) Geri geri yürüyor hem sarıyorum. (Pratik bilgim olmasa da, forum sayesinde teorik bilgim süper:D )

Sorulara hiç cevap vermiyorum, levreği yaklaşık 20 metre uzakta yakaladım. 5 metre kadar çekince kuyruk vurmaya başladı. Manzarayı gören Serhat abi ve Tahsin abi çek çek çek diye bağırıyorlar.

Ben sevinemiyorum, ne de olsa balığı daha kıyıya almadım. Kamışa hiç yük vermeden ve acele de etmeden balığı kıyıya aldım. (Kendimden beklemediğim bir performanstı)

Kıyıya alınca bozdum kendimi. :D :D :D

Oleeey beee, levrek yakaladım be, levrek yakaladım.
    İçim coşuyor ama teorik bilgim bağırma geri zekalı, dağıtırsın sonra geri kalan balığı diyordu. Kısık sesle seviniyor ve garip hareketler yapıyorum. Bu böyle 2 dakika kadar sürdü.

Sonra hemen telefona el attım.

Serhat abi: Napıyorsun?

- Fotografını çekecem.

S.G: Ya bırak şimdi fotografı, devam et belki bi tane daha yakalarsın.

Ama benim amacım çok yakalamak değil, yalnızca yakalamaktı.

Amacıma ulaşmıştım. Söylediklerini kulak arkası ederek balığı sonlandırdım ve fotografladım.

30 cm'den küçük yakalarsam salacağım demiştim. Bu tahminen 35 cm gelir dedim ama balık 32 cm geldi. :D (Evde ölçtüm)

Balık sahteye kafadan saldırmış, sahtenin başının altındaki kancaya alt çeneden yakalanmıştı.

Daha sonra saat 01:45'e kadar atıp çeksek te balık tutamadık. (Ben 2 küçük vuruş aldım ama kanca oturmadı:D )

Buradan : Öncelikle Kadir abiye ve Kankisini teşekkürlerimi gönderiyorum.

Sonra da : Av boyunca ceza yemiş; tribünlerden takımı yöneten teknik direktör gibi bizi yönlendiren ve destek veren Mesut Sevil'e çok teşekkür ederim.

2012'ye en mutlu girenlerden biri de benim sanırım.

Sizleri balık ve kendimin de içinde olduğu resimlerle başbaşa bırakıyorum.

Bu kadar tipsiz değilim aslında :) Soğuğu yiyince ve yorgunluktan şavtım kaymış. Görüntü kirliliği için affola...:laughing:

Not : Benimle atçek yapmak isteyen İzmirli birkaç değerli arkadaş oldu. Ne yazık ki zaman kısıtlılığından olumlu cevap veremedim. Ocak sonu şubat başı gibi böyle bir organizasyon gerçekleştirmek istiyorum.

Neden Şubat Başı : Öncelikle atçekçiler levreğin havyarlı olduğunu, onun için nazlı olduğunu söylediler.
    Bırakalım balık yumurtasını döksün. Diğer neden; eşimin, yakın bir zamanda av yapmaya kalkarsam isyan edecek olması.

Ben İzmirli birkaç arkadaşa özelden 3-5 gün önce mesaj atacağım. Hem tanışmış, hem eğlenmiş oluruz. :)

Sevgilerimle...

Son düzenleme: 2 Ocak 2012
  2. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    hadi yine iyisin dakikalar ile levreği 2011 de tutmuşsun:D 2012 ye ramak kalmış:D
    gözün aydın olsun 2012 uğurlu gelsin sana:)

bu daha başlangıç..ben geçende söyledim,sen güzel bir trofe yakalıyacaksın o mekanda:hungry:

fortuna sahte 8tl işçiliği gayet iyi fiyatına göre,atımı oldukca güzel,iğneleride iyi,

levrek bu hiç bir avcı balığa benzemez,inadı tutdumu atlamaz,istersen aynı sahte ile 50 levrek al,atlamadımı atlamıyor:D

işte bu yüzden levrekçilerin envarter geniş,

anlatımlarına göre mekanın tabanı sakat,ama bir yöndende iyi,

levrek oralarda pusuya yatar av bekler akıntıda.

bence texsas rig de çalış o mekanda,gamakatsu iğne ile taktırman daha az olur,iğnenin uç kısmınıda hafif silikona gömersen,takılma sıkıntısını minimum seviyelere indirirsin.

3. dr.zeki

dr.zeki zeky

tebrikler; 2011 in son levreği gelmiş; sıradaki 2012 nin ilk bebeği de gelsin. güzel anlatım ; bildiğim mera...

4. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Tebrikler,2012'de nicelerini yakalamanı diliyorum

Sevgiler

5. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    yo yo 2012ye girdik 1 nisana 3 ay var daha . saka olmali bu saka. saka di mi volkan :D

tebrik ederim son dakka golu oldu 90+3de gelen galibiyet golu :)

6. emrepasa

emrepasa emre

Hayırlı uğurlu olsun.Devamına rastgele:)

7. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Tebrikler daha irileride nasip olur inşallah.. :)

8. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Volkan tebrikler ,az kalsın 2012 nin ilk levreği oluyormuş, nicelerine...

9. anathema

anathema ersen

Favori Kamış:
    Shimano Catana BX 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 30 S
    En İyi Avı:
    LeVreK
    Bak 2012 nin ilk levrek raporu senden geldi. Söylediğim gibi :) Çok sevindim, İnanırmısın Victroia secret show 2012 nin tekrarını izleyecektim ki senin raporunu görünce bıraktım melekleri :D :D Şeytanın bacağını kırdın ve rahatlamışsındır tahminimce. Bundan sonra farklı hislerle meralara gidersin artık :D :D
    Daha irileri rastgelsin...

10. FLATRON BJK

FLATRON BJK Mehmet

Favori Kamış:
    Carmoron
    Favori Makine:
    Ryobi
    Tebrikler Volkan Cuma günü özelden yazışırken (bugün tuaf şeyler oluyor galiba balık tutacağım demiştin)
    Demekki senin balık yakalaman için bu denklemi her zaman sağlamak lazım.
    Denklemi hatırlamak gerekirse : D + Selam = BALIK :laughing: :laughing:

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Balığı çektiğim gibi aklıma sen geldin abi. Tüh dedim içimden yarım saatle 2012'nin ilk balığını çekme şansını kaçırdım. (Kadir abi söylemişti dedim)

Temennilerin için teşekkür ederim.

Levrek gerçekten çok ilginç bir balık. Ne zaman ne yapacağı belli olmuyor.

Avlağın dip yapısı çok kötü abi, sahte dibe değmesin. :rolleyes:

Değdiği an %75 takılıyor. Texas Rig bi ara bende düşündüm ama gözüm yemedi takılır diye.

Daha uygun bir avlakta denedim 4 slikon kurttan 1 tane kaldı :D

Owner Offset iğnem var, daha uygun bir avlakta deneyeceğim.

Düşündüğüm kumluk bir yer var.;)

12. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Kardeşim çok sevindim hatta kendim tutmuş kadar sevindim. :) Şeytanın bacağını kırdın. 2012 de artk trofeler nasibin olsun :)

13. SazanAvcisi

SazanAvcisi Enes Bozkurt

Favori Kamış:
    liffea carbon 4.20 spirit surf Liffea Turna Fress 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Salina 2 1600 Okumuma Trio 30S 12 kilo Cekerli
    En İyi Avı:
    Kısmetse lüfer;istavit 6 kilo ;izmarit 11 tane :D;kırlangiç 1 tane;sazan bıyıklı 1.5 kg;1 tane gümüş
    tebrikler süper balik

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, inşaallah... :)

Sevgiler Vedat amca, inşallah. Senin gibi büyük bir ustanın raporumu okuması beni daha bir motive ediyor. :)

:laughing: :laughing: :laughing: Çok güzel espri, güldürdün beni. :laughing:
    Teşekkürler...

Teşekkürler Emre, sanada rastgelsin...

Çok teşekkürler, İnşaallah...
    Kıl payı kaçırdım 2012'nin ilk levreğini yakalama şansını. Ben razıyım, yakaladım ya gerisi önemli değil. :) Teşekkürler... Darısı senin başına. :)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yavvv melekler bırakılır mı Ersen. :) Salla raporu, sonra da okurdun. Kaçmıyo ya.:p

Meralara nasıl hislerle gideceğim gerçekten bende bilmiyorum.

Kendime daha bi inanmış giderim herhalde. :) Teşekkürler...

Sana da rastgelsin...

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: Çok güldüm çok.....

Hatırladım, hatırladım.... Gerçekten de yakaladım.

Bundan sonra ava gitmeden "D + Selam = Balık" denklemini uygulayacağım. :laughing:

Selam taşımak sana düşüyo ama bi kıyak yaparsın artık :D

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Alper, İnşallah sana da denk gelsin.

Teşekkürler... (idare eder:))

18. FLATRON BJK

FLATRON BJK Mehmet

Favori Kamış:
    Carmoron
    Favori Makine:
    Ryobi
    Ayıp ettin. Ava gitmeden 1 gün önce bana haber ver ben denklemi seve seve sağlarım Volkan. ;)

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: Ok. Sağol, bakalım totem işe yarayacak mı? Meraklandım şimdi.:laughing:

20. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Tebrik ederim. Kırdın sonunda şeytanın bacağını. Gerçekten çok sevindim kardeş :)

Daha büyüklerini yakalaman dileğiyle hoşçakal...