Selamun aleyküm üstadlarım.Daha 12-13 yaşlarında oltamı kapıp İstanbul kartal sahilinde istavrit ve mezgit tutmaya giderdim.4 yıl önce Trabzona yerleştik(memleketim burası).Uzun zamandır balığa çıkmıyorum.Kıyıdan istavrit tutmaya ve yemesine hasta birisiyim.Kıyıdan istavrit ne zaman başlar acaba ?
her daim istavrit zamanıdır mevsimi yok istavritin benim bildiğim öyle en azından.ama yazın akşam üstleri güneş batarken çok sığa geldiklerini çok iyi biliyorum
Ibrahim kardes, insallah baslar. Iyimser bir tavirla sormussun soruyu, "kesin baslayacak ama ne zaman?" dercesine. Iyimser olmak her zaman iyidir. :thumb: Tabi su da bir gercek ki son yillarda bazi turlerde o beklenen akinin hic baslamadigi da oluyor. Insallah diyelim..
Bende bekliyorum sanırsam 1-2 ay kadar daha var. Aksam güneş batımına en erken 1 saat belki 30 dakika önce kıyıya yanaşır genelde fazla sürmez yarım saat gibi güneş battıktan 15 dk sonrada kaybolur. Fakat öyle aylarca sürmez ortalama 15 sürüyor buralarda fakat açılarda tekneylen uzun süre yakayabilirsin.
Ağzınıza sağlık dostlar İnşallah bakalım.Balık tutmak gerçekten bir tutku.Bundan sonra bende forumda aranızda olacağım inşallah öğreneceğimiz çok çey varç
şuan mezgit çıkıyor ama karışık boylarda. ideal boya gelene kadar istavrit yetişecektir. biraz sabredin:thumb:
Su sıcaklığını takip edin arkadaşlar 13 dereceyi geçtiğinde İstarvit yapmaya başlayacaktır kıyılar. http://www.mgm.gov.tr/deniz/deniz-suyu-sicakligi.aspx
Acaba bizim bu Trabzon taraflarındada çıkıyormudur.Birde kıyıdan avlanıyorsunuz dimi. Bilgi için sağolun hocam.