Merhaba 2013 yılının herkese iyilik sağlık mutluluk getirmesiyle başlıyorum. takım 3 lü klasik dip takımı,iğne 3 numara mustad kısa pala,Beden 0,35 köstek 0,30 fc. akıntı nedeniyle 200 gr kurşun derinlik 50-55 mt yemler taze sülünes ve taze sardalya. Havanın da güzel olmasını bilerek İzmir den sabah çok erken olmayan bir saate 8:00de yola koyulduk.Amacımız mevsimin de güzel çipura yakalamaktı.Yemlerimiz sülünes ve tatlı su değmemiş sardalya için önce yemci polata sonra da güzelbahçe limanına uğradık.İlk gelen sardalyaları aradık önemli olan pulları üzerinde tatlu su ile temas etmemiş olanı bulmaktı.Bir kaç araştırmadan sonra istediğimiz balığı bulup 2 kişi için yaklaşık 1,5 kg sardalyayı aldık.Koyulduk limanın yoluna. Limana geldiğimiz de ilk iş teknenin mazotu tamamlamak oldu.Depoyu doldururken huni kullanmamıza rağmen ellerimiz yinede mazot kokuyordu burada en önemli bölümü sizinle paylaşmak istiyorum yaklaşık 2 yıldır tekne ile balığa çıkıyorum.Bir ustadan öğrendiğim ve çok faydasını gördüğüm mazot kokan eller ile iğneye yem takmamak.Bu nedenle marinadaki lavaboda ellerimizi güzelce sabunladık ve mazot kokusundan arındırdık.Bunu sizlerinde yapmasını tavsiye edrim çok faydasını göreceksiniz. Bir saatlik yoldan sonra avlağa geldik.Kerterimizlerimize baktık ve demir attık.Akıntı çok hızlıydı 75 gr kurşun paraşüt gibi uçuyordu.İlk bir saat tek tük vuruşlar olsada istediğimiz balıkları alamadık.Gelen küçük kopesleri eve götürmediğim için ya geri iade yada bekleyen martılara gönderiyorduk.Yoğun Akıntı bahanesiyle bugün balık olmayacağını sanarak biraz kalamar denemem sonucunda kalamar zokasıyla 4-5 parça kalamar aldım.Sonra biraz yer değiştirmeye karar verdik çünkü merada geçen haftalarda da iyi balık almıştık.100 metre akıntı yönünde hareket ettik.Oltaları sallamamızla iyi vuruşlar almaya başladık ilk gelen mercan olsada devamında başka mercan gelmedi. Taze Sardalya ve sülünes iyi koku yapıp balıkları toplayınca arka arkaya çekmeye başladık.Akıntı hızına rağmen balıkların 2-3 vuruştan sonra yemi kapmalarını ve bizimde tam zamanın da balıkları tasmalamaya alıştık.Yaklaşık 11 de başlayan avımızı hava kararırken 17:00 gibi bitirdik 2 kişi balıklar 300 gr ile 600 gr arasında 20 çipura 1 mercan bir de yılan balığı geldi onu iade ettik.Balıklar ilk başta sardalyaya istekli olsalarda sona doğru sülüneslere direk asıldılar.Bilginize
Tebrikler güzel balıklar, keyifli bir av olmuş, tam limitlerde avı sonlandırmışsınız Bu raporları okudukça, tekneden avlanmaya iyice heveslendim
Tebrikler.Güzel av olmuş.Kısmetse yaz tatilinde (temmuz başları)foçada tekne avına çıkacağız.Şimdiden heyecanı var.Birde biz tutalım sizin balıklardan.