Merada önce biraz wtd yaptım ne yalan söylim hayli zaman olmuştu özlemişim hihi Tam sahte değiştireyim diye düşünürken oltaya birşey hamle yaptı birlikte bir dalıp çıktılar bir çırpınış felan derken balık tam oturmadı oltaya ve gitti lüfer miydi ? zarganamı anlayamadım. Neyse sonra dalan sahtelere geçtim ve çok geçmeden bu yakışıklılar oltaya geldi. Ekipman: Kamış: Shimano Yassei 10-50 Makine : Exage 3000 sdf Misina : Sufix beyaz 0.13 Sahte : rover 98 ve resimdeki sahte ve shimano spindirft
bol şanslar arkadaşım. kaçan balık belki levrekti idk gerçi sen levrek nasıl saldırır bilirsin tebrikler
Tebrikler Selçuk, bende bu akşam çıkmayı planlıyordum ama iş güç izin vermedibanghead Kaçırmamam lazım bu akınıhooked Su üstü sahteye gelirsek, lüfergiller de bazen ilgi gösteriyor su üstülere özellikle kofanalar. Sahteden kolay kurtulabildiklerini de göz önüne alırsak neden olmasın belkide iri bir lüfergildiidk
Teşekkkürler hafif bir vuruştu zargana yada sarıkanat olması muhtemel. Teşekkürler Gürkan . Ülkemizde lüfer avcılığında su üstü sahteler çok kullanılmasada yurt dışında bir çok avda kullanıldığını videolardan gördüm özelliklede popper sahteler. Teşekkürler Kadir abi. Hocam avatarımdaki balık ilk levreğim wtd ile alınmıştır spin işine wtd ile başladım zaten reeling TEşekkürler Volkan abi . Yanılmıyorsam İzmirde de kıyıdan lüfer raporları görmştüm forumlarda bir araştır istersen. Sizin taraftada güzel türler var artık onlarla hasretini gidereceksin artık yada müsait zamanında gelip buralarda misafirimiz olacaksın Teşekkürler daha güzelleri sizlere rastgelsin.
Familya denince aileye mensup -aynı türe ait- büyük büyük baba, büyük baba, baba, oğul, torun vs. anlaşılıyor.Oysa fotoğraftan görünen o ki avlanılan balıkların tamamı lüfer. -Bu açıklama gerekli miydi? -Belki birilerine lazım olur, dedikten sonra; Tebrikler Selçuk hocam, her daim gönlündekine rastgelsin.
Gözümden kaçmıştır kusura bakma hocam müsait bir anda yüzyüze istedğin kadar sohbet ederiz Teşekkürler Nuri abi. Familya olayına gelince benmi yanlış biliyorum diye baktımda sözlüge şu şekilde tanımlamış Familya, ortak özellikleri aynı olan yakın cinslerin topluluğu. Familya isimleri kendisine dahil olan bir cins adından yola çıkarılarak, sonuna bitkilerde -ceae hayvanlarda -dae ilave edilerek belirlenir. Türkçe isimlendirme türkçe cins adı ve "gil" eki birleştirilerek oluşturulur. Örneğin Pinus cinsine çam adı verilir, Pina-ceae ve çam+giller gibi. Bazen bu kuralın dışına çıkıldığı da görülür. Familya isimleri tek kelimedir ve hiçbir zaman italik yazılmaz. Sınıflandırmayı kolaylaştırmak amacıyla bazen üst familya ve alt familya gibi taksonomik basamaklar tercih edilir. Balıklar irili ufaklı geldiğinden hatta çoğu sarı kanat olduğunda lüferin yanına familyada ekledimki büyüğüde küçüğüde var diye anlaşılsın gibisinden Büyükleride çıkıcak inşallah bugün güzel bitane yakaladım onunda raporunu yarın açarım inşallah. Teşekkürler Alper.
Belki de forum geçmişinde ifade edilmeyen bir konuya açıklık gelmiş oldu böylece. Fikrine sağlık Hocam. Güzeli de şimdiden tebrik etmiş olayım. Gönlünce rastgelsin her daim.
Selçuk En kötü av günün böyle olsun. oltaların hiç boş kalmasın.daha güzel ve bereketli avlar dilerim Rasgele.
Estf. Nuri abi saygılar güzel günler ve avlar dilerim. Teşekkür ederim daha güzelleri sizlere rasrgelsin. Teşekkürler. River siyah gümüş olan.