2013 Yakakent Levrek Katliamı

Konu, 'Videolar' kısmında SERCAN tarafından paylaşıldı.

1. SERCAN

SERCAN Sercan

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Nefretle izledim, ne denir ki, bu tiplerden saklamaya çalışıyoruz işte avlakları, elimizden geldiğince.
    Saçma sapan bi de savunmuş yaptığını, yazıları okudukça daha bi öfkelendim. Çıkan balıkların da geneli palaz.

Gerekçe hep aynı, çocuk besliyoruz, çocuk okutuyoruz...
    Sanki bizimki sığırcık yavrusu. :(:(:(:(

Kin kusacam şimdi, yazacan bunlara kök gibi cezayı, bi daha ağa 100 metre yaklaşamasınlar. Bi de yaptıklarına av demişler. :(:(:(

3. Querorz

Querorz Fatih

Ben şunu anlamadım: Bu adamlar bu balıkları çiftlik kafeslerinden mi çalıyorlar? Neden "çiftliklerden intikam alınmıştır" demişler?

4. haylasx

haylasx tolga

Favori Kamış:
    fladen extraa flexxx 15-50
    Favori Makine:
    okuma safina pro spa 40
    abi ben o bölgede yaşıyor ve avlanıyorum burada levrek kafesi patladı inanırmısınız sadece bir kişi slikon yemle bir günde 30 levrek tuttu hatta bi laf cıkardılar yakakente gidipde levrek tutamayanı dövüyorlar diye kafes kapasitesi 200 bindi sanırım diyeceğim şu bunuda hep dile getiriyorum bu işe devlet el atmalı gerekirse olta balıkcılarına bile kısıtlama getirmeli ve sıkı denetim şart yoksa bu ve diğer forumlardaki balık avının ne anlama geldiğini az cok bilen insanların gayretleriyle denizler kurtulmaz

5. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Taş Devrinden kalma, Avcılık ve TOPLAYICILIK ile yaşayan insanlar:mad:

6. ASSOS 17

ASSOS 17 SINAN GURLER

Favori Kamış:
    muhtelif kamislar ama el oltasi ile levrek rakipsiz.
    En İyi Avı:
    Levrek 3.600gr.
    sevımsızler

7. accuman

accuman mustafa kamil coşkun

Favori Kamış:
    OKUMA..
    Favori Makine:
    OKUMA-LİNEAEFFE....
    En İyi Avı:
    LEVREK..11.7 KG..
    BEYİNLERİN DEĞİŞİMİ GEREK.....

ÖNCELİKLE SELAM HERKESE.....BUNUN ADI FIRSATÇILIK...BELEŞÇİLİK....AVANTACILIK.....BU MEALDE NERSENİZ DEYİN......HANİ DERLER YA """ALIŞMIŞ KUDURMUŞTAN BETERDİR"" ADAM KOLAY BALIĞA ALIŞKIN NAAPSIN YANİ BULMUŞ BELEŞ BALIĞIDA HAVUZ PATLAMIŞ...TAŞ ATMAMIŞ KOLUDA YORGUN DEĞİL......EN AZ KONU KADAR ÖNEMLİ BİR ŞEYİN FARKINA VARMAMIŞ KİMSE """"MİSİNA AĞ KULLANIMI YASAKLANDI"""AĞIR CEZA VE YAPTIRIMI VAR TEKRARINDA......AMA HALASATANDA VAR KULLANANDA....BU MİLLET AKILLANMAZ....ULA KAFASIZ BIRAKTA HAYVAN YERLEŞSİN YATAK YAPSIN.....AZ MI 200.000 BALIK BALIK HEMDE YAVRUDAN ÇIKMIŞ PALAZ OLMUŞ....AMA NE DİYECEN ADAMDA KAFA NATODA MERMER......SEVGİLERİMLE.....banghead banghead banghead

8. Escarpen

Escarpen Faruk

Favori Kamış:
    okuma v system 240 10-40///sörf 4,20 muhtelif
    Favori Makine:
    shimano nexave 2500 /// ryobi arctica 8000
    balıkçı belgesi istemesini biliyor bizden devlet kimi denetlemişler haybeye insanları keriz yerine koyuyorlar yakalayacak bunlar gibi insanları işte levrek dediğide palaz balıklar küçük küçük denetlesinler hanginize istanbulda sordular belgen varmı diye aldırtmasını biliyor

9. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Ticari avcılığı düzenleyen 3/1 no.lu tebliğin 17. maddesindeki boyla ilgili çizelgeye göre, levrekte asgari avlama boyu 25 cm.
    Ağdaki balıklar 25 cm.den küçük değil gibi görünüyor.
    Ayrıca ben bu videoyu geçen sene de gördüm sanıyorum, belki de tekrarlanıp gidiyordur.

10. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    Küçük değil gibi görünüyor ama burada misina ağ kullanıyorlar,misina ağ kullanmak yasak,ayrıca bence limit altı balıklarda var içlerinde.

11. SERCAN

SERCAN Sercan

Mahir Bey gördüğüm kadarıyla birkaç tanesi dışında neredeyse hepsi küçük. hatta adamın ağdan düşen balığı kenara iteklediği sahne var o balık 15-16 cm ancak vardır.

Ya 20-25 cm olsa bile o balık toplanır mı arkadaş. Üstelik mono ağla koyun ağzını kapatarak dibi tarayarak yapılan bu iş av mıdır? Sinop'ta ikamet ederken videodaki yerin 5 km batısından 2 kg.lık levrek almışlığım var, o bölgede trofe levreklerin olduğunu da biliyorum, ama milletimizin açlıktan ağzı kokuyor maalesef el kadar palazları topluyor.

12. SERCAN

SERCAN Sercan

Katılıyorum abi :clap2:

13. Emre

Emre Emre

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 420cm, Okuma V-System 2,40
    Favori Makine:
    Shimano EXAGE 6000 FC, Daiwa Windcast S 5500, Okuma Safina 40
    En İyi Avı:
    Levrek 8kilo
    Ah be REİS abicim sen yapma birde bunu 25cmlik bir levreği alikoyan bence vicdansizin tekidir.
    Bizim Vicdani limitlerimiz 35cm üstündedir. bu baliklarin hepsi benim gözümde 3 aylik bebektir ve bebek katliyamidir yapilanlar.

14. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    Sercan ve Emre

YAzılarımı biraz gerçek biraz kara mizah olarak yazıyorum, bu yüzden de anlaşılması her zaman kolay olmuyor tabii.

Siz kesinlikle haklısınız, 7-8 kg olabilecek bir balık 25 cm iken avlanır mı, ve bunu yasal boy olarak göstermek vicdani olur mu?
    Olmaz tabii ama maalesef tebliği yazan devlet bunu yasal görüyor, ona dikkat çekmek istedim.
    Tıpkı lüferde istisna miktarı ağırlıkça %15 dir deyip, bizim bir tanesini tutmaya kıyamadığımız lüfer bebelerinin tonlarcasının tezgahlara yığılmasına yol açtıkları gibi.:(

15. Ege Demirağ

Ege Demirağ Ege Demirağ

Favori Kamış:
    Okuma Lure Mania 2.13 5-20 7''1
    Favori Makine:
    Daiwa megaforce 1000 A
    En İyi Avı:
    Önemli olan balığın büyüklüğü değil yaşadığın heyecandır.Heyecan ince misinayla tutulan balıktır-LRF
    İspendek katliamı !

16. Angelus

Angelus Yıldıray Yıldırım

bunların alayını alacaksın, o palazları yakaladıkları ağla sıkıca sarıp sarmalayacaksın atacaksın denizin ortasına. debelene debelene bulsunlar denizin dibini...