2014 DAIWA KATALOGU

Konu, 'Makineler' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    katalog bugün çikti, hayirli ugurlu olsun :D mendil alin elinize klavye islanmasin :D :D

http://www.daiwa-france.fr/catalogue/daiwa/catalogue2014.html#/12

ilk dikkatimi çeken entoh modelinde yapilan makyaj ve QD (quick drag) özelligi. bu özellik sayesinde en gevsek kalomadan yarim turda sert bir ayara geçmek mümkün denmekte. bu noktada akillara acaba minimum kalomasi hala eski sertligindemi veya daha da yumusatildi mi diye bir soru geliyor. bir entoh kullanicisi olarak en gevsek kaloma pozisyonu istedigim arzuladigim yumusaklikta degil.

2. sabriyazici

sabriyazici sabri

paylaşım için teşekkürler birgün herkes daiwa lı olacak :)
    Sende burada daiwa lı olunmaz doğulur dersen şaşırmam :D
    Sen olmasan herhangibi bir bilgide alamıyacaz. Serdar abiden de nezamandır ses yok zaten hayırlısı bakalım

3. antares

antares ahmet

En İyi Avı:
    lepistes
    shimanodan yıllaar sonra daiwanın da qd yi kullanması hoş olmuş :D

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Kullanmak degil, nasil kullanildigi önemli. Shimano kim kaloma yapmak kim. Hatta makina kim. Cici ile bici ile olmuyor bu isler.
    Bir dip not kardesime, qd modeler zaten vardi. Benim dikkatimi çeken entoha eklenmesi oldu ;)

5. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Ağır ve kopya makinalar.. Hayırlı olsun...

6. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Harbi komik oluyor bazi arkadaslar :)
    Bu ne düsmanliktir anlamiyorum. Tamam, daiwa türkiyede pahali, türkiye pazarini pek de sallamiyor gibi, istenilen modele ulasilmasi zor amma ve lakin bunlar kopya makina demek olmuyor.

Madem bir laf ettin kanitla kardesim !
    Tahmin ile degil, görsel yazili, katalog senesi örnekleri ile kanitla

7. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Sonra da foruma niye yazmiyosun diyorlar.

8. doctor

doctor Ferdi

Favori Kamış:
    Italcanna futura
    Favori Makine:
    shimano twen power 8000 Pg
    En İyi Avı:
    Kofana 2 kilo 300 gr
    Neden alındınız anlamadım..küçük bir örnek vereyim..solucan dişlinin esamesi yokken icadı shimanodur..neden ötekileştiriyorsunuz..siz sevmemiş olabilirsiniz..ayrıca ben shimanoyu da eleştirmişimdir.. çoğu yerde..kızmanıza gerek yok kaldıki burada herkes.. düşüncelerini söyleyebilir..herkesin düşüncelerine saygı göstermeniz lazım, ancak o zaman bir şeyleri başarırız..

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Alinacak bir durum yok ki. Agir dediniz, hemfikirim. Daiwalar muadillerine nazaran agirdir. Ispati basittir, açilir ayni sene kataloglari kiyaslanir. Ayni örnegi diger yorumunuz olan kopya makina için göstermenizi ve ispat etmenizi istedim hepsi bu.

10. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Katalogları incelemek, yeni yeni ürünleri görmek, kıyaslamak bence çok güzel bir olgu. Ben seviyorum katalog gezinmelerini.:p :p

Bilgiden insana zarar gelmez.

Güzel paylaşımın için teşekkürler Roy.:thumb: :thumb:

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Güzeldir,güzeldir daiwada güzeldir,shimanoda güzeldir,sen yeterki kulanmasını bil..
    Sağolasın Roy...

12. vayaz

vayaz engin bilgiç

Favori Kamış:
    shimano aspire dx 2.70 20-50 gr
    Favori Makine:
    shimano biomaster sw 4000 - Daiwa Saltist 6000 H
    En İyi Avı:
    levrek 3 kg
    Bu isin ustası olmuş iki firmanın ürünlerini firmayı sevmediği icin basit görmek çok yanlış. Eminimki daiwalarda güzel makinalar yapıyorduk ancak benim ilk daiwa deneyimim saltist ve son olacak kesinlikle. Ben ısınmadım ve almıyorum ama iyi kalite olduğunu biliyorum. Ancak Shimanoyu sevmiyor diye o kim makina yapmak kim diyenlerde kusura bakmasın gülerim:))

13. er41han

er41han Erhan

En İyi Avı:
    İstavrit, Kefal, Mırmır
    ''Zenginin malı, züğürdün çenesini yorar'' mış misali.... :D

Sahi türkiyede bunlar vede tabi başka şeyler neden..! yapılmıyor acaba..!? Tartışılıcaksa bu tartışılsın...! Yoksa herkez yelpazeden tamamen duygusal ve hoşuna gideni alsın kullansın...! Gerisi çokta önemli değil...! ;)

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Vayaz kardes hakli olmaya haklisin da, bu gibi olaylarda herkez kendi penceresinden bakar mevzuya. Bu pencereyi de av stili belirler genelde. Benim av stilimin en can alici yani 1 kaloma 2 sarim 3 dayaniklilik. Shimano makinalarin en kötü yönü olan kaloma islevselligi benim 1ci tercihim. Her ne kadar son dönem ürünlerde mükemmele yakin sonuç veren çesitlerle bu kötü repütasyon ortadan kalkmak üzereyse de kafadaki soru isaretleri halen mevcut. Daiwada da kronik sorunlu modeller var. Mesela baitrunner tipleri bedava verilse kullanilmaz. Alt segmentlerde kronik klape yayi kirma sorunsali mevcut. Umarim yeterince açiklayici olmusumdur.

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Erhan abi ise son derece hakli. 3 denize, 1 iç denize, sayisiz nehir ve göle sahip bir ülkede kafaya oynayabilecek 1 ürün çikmaz mi arkadas.

16. furunotr

furunotr Haluk

Ağırlık konusu şüpheli biraz; New Saltiga 4500 485 gr. ağırlığa sahip; 5000 ise 500 gr. civarındadır herhalde; bu modelin Shimano'daki emsali olabilecek Twinpower 8000 605; Stella 8000 ise sanırım 685 gr.; yani şöyle bir bakınca bu klasmanda Daiwa'nın daha hafif makinalar üretebildiği söylenebilir sanırım...

Dilerseniz bunu uzatabilirim epey...

485 gr. 585 olacak; 500 de 600 falan; nereden çıkarttıysam...:)

17. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Fark bildigim kadari ile spin ve baitcastingde daha fazla Haluk abi. Belki de o hafif bu agir derken dengede de olabilir.
    Söyle sorsam (su an bakabilme imkanim olmadigindan) entoh 605gr, muadili shimano ne kadardir?

18. furunotr

furunotr Haluk

Entoh'un muadili nedir Shimano grubunda onu bilemiyorum; Power Aero serisi olabilir mi acaba??? Eğer öyle ise Power Aero'nun küçük olanlarını kapsamdışı bırakmak gerekiyor; ve bu seri sanırım 550 ila 690 gr. arasında değişken ürün gamına sahip...

19. furunotr

furunotr Haluk

Ancak mesela Kisu Special Mg. 390 gr.; Kisu Special Compe Edition 355 gr. (dragsız) iken; Daiwa Tournamet 45 375; Daiwa Tournament 45QD ise 440 gr. ağırlığa sahip; yani aralarında ağırlık farkı yok denecek kadar az; yalnız özelliklerini incelemek gerek...

20. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    İstanbul'da balık tutmak zor iş, yoksa hiç bu kadar makina delisi olmaya gerek kalmazdı :)