YER:bakırköy deniz otobüsü iskelesi 50 metre açığı DERİNLİK:5 kulaç YEM:HAMSİ TAKIM:zoka ZAMAN:07.00-17.00 KATILIMCI:ben &halit abi&özden abi herkese selamlar Normalde her pazar uzun oltayla dolaşırım fakat bu hafta balık bizim meralarda çok seyrekti sadece cumartesi günü köşkün önünden bi kaç balık alınmıştı.Bizde pazar günü bütün gün dolaşıpta 2-3 balık almaktansa bakırköyün oturde oturup sarıkanata bakmaya karar verdik. Cumartesi akşamı saat 04.30 gibi haldeydim hamsi almak için ama malesef yoktu saat 05.30 gibi tekneyle geldi çok şükür kasası 25 tlden 1 kasa alıp tekneye döndüm.tekneye vardığımda bütün hazırlıklar bitmişti zaten saolsun abilerim çayı demlemişler poçalar simitler alınmış herşey hazırdı.motor çalıştı ipler çözüldü bakırköye doğru yola çıkıldı bi yandanda yolda kahvaltımızı ettik.Meraya geldiğimizde bi kaç tekne daha vardı ve indir bindir balık aldıklarını gördük.gerçekten harika bi gün olucağını düşündüm oltalar yemlendi (bütün hamsi) besmeleyle suya salındı.saat 09.00 kadar gerçekten harika balık vardı sonra seyrekleşti .ögleden sonrada iyice azalınca bizde saat 17.00 gibi dömeye kadar verdik.harika bi gün olmuştu deniz ana bizi yine boş döndürmemişti çok şükür.96 sarıkanatla avı sonlandırdık. http://i50.tinypic.com/1608qr6.png http://i50.tinypic.com/rlf4fs.png http://i48.tinypic.com/k1ryhw.png buda dönüş yolunda artan hamsilerle martı besleme
teşekkürler.zokanın iğnesini hamsinin alt çenesinden geçirip ama sadece alt çenesinden üstünden geçirmiceksin kitlemiceksin .gözünden sokup öbür gözünden çıkartıp hamsiyi yavaşca ignenin üstünden kaydırıp zokanın kurşununa kadar yaslıcan.hırsız iğnenin misinasini 2 kere zokanın iğnesine dolayıp agzını kitlieceksin.sonrada hırsızı hamsinin gövdesine saplıcaksın.pay fazla kalırsa iğneden sonra göz kararı kesersin hamsiyi.sıkıntı olmaz eğer hamsi büyük degilse kuyruğuna dogru hafifçe elinle hamsinin etini ez hafif ama. yardımcı olduysam ne mutlu.ama görmeden pratik yapmadan inan zordur.bi ara video çekersem koyucam.
tebrikler daha güzel avlarainşallah; ama şu zokaya yem nasıl takılıyo görsel biçimde birisi anlatsa çok dua ederim yani
Tebrikler güzel av olmuş.Pazar günü bizde oradaydık.Biz uzun olta geziyorduk.Muhakkak görmüşüzdür sizi tekne adı neydi?
bakırköyde kıyıdan inanki bugune kadar hiç denemem olmadı.organizasyon yapan arkadaşlar bakırköylü onlarla irtibata geçersen daha faydalı olur.ama yeşilköy dersen her şekilde yardımcı olurum
teşekkürler can.ben pazar günü kendi fiber teknemle çıkmadım.abilerimin teknesindeydik miraç 4 mavi renkli 3 kişiydik.ama uzun oltacılar bi atakoyün başında dolaşiyorlardi bıde aşağı tarafta.lüfer denk getirebildinizmi bari.biz 5 tane zoka kestirdik sabah erken saatte
Tebrikler Serkan, uzunoltaya da genelde aynı boy balıklar geliyor ama en azından sabah güneş doğarken 1-2 saat uzun olta gezmek yararlı olabilir. Biz de Can'la dün öğleye kadar sizin çevrenizde uzun olta gezdik. Sarıkanatlar dışında 2 tane 35 cm'lik lüfer aldık. Resimler telefonda bu akşam gönderirim raporu.
Bircok tekne vardı orda.. belki 20 tane cuma gunu saat 16 gibi.. tam benim ofisin onu.. içim gitti ama.. yapacak bişey yok