21.12.2014 PAZAR PAŞASI ...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Angelus tarafından paylaşıldı.

1. Angelus

Angelus Yıldıray Yıldırım

Yer Marmara, tarih 21.12.2014, saat 05.40, sahte kendo sea bass minnow 170f renk kodu 24, kamış shimano catana 2.70 20-50 atarlı, makina daiwa regal 5ia 3000, misina sufix 832 ghost 0.20 ==- paşa tamı tamına 2.200 kg ve 58.5 cm geldi.

Pazar sabahı av arkadaşlarımla önceden sözleştiğimiz gibi saat 03.00 da buluştuk ve yola koyulduk. meraya vardığımızda saat 04.00 ü geçiyordu. kısa bir hazırlıktan sonra meradaki yerimizi aldık ve atçeke başladık. hava oldukça rüzgarlı ve deniz dalgalıydı. dalgaların ve soğuğun etkisiyle arkadaşlar ıslanıp hasta olmamak için yer değiştirdiler ve daha az dalga alan ve yüksek bir yere geçtiler. bu arada göz ucuyla da birbirimizi kontrol etmeyi ihmal etmedik. yaşanacak ufak bir kazada müdahale şansımızı yok etmek istemiyorduk.
    önceki denemelerimizden boş dönmüş olmanın hırsı ile ıslanmayı da göze alarak full konsantre bir şekilde bir saat boşa atıp çektikten sonra rüzgarın da etkisi ile iki kez ipim dolaştı. ilkinde kesip tüm takımı yeniden bağladım fakat ikincisinde bunu göze alamadım ve ipi kesip double uni knot düğümle tekrar birleştirdim.

14 cm.'lik sahteyle çalışmanın bir fayda getirmediğine karar verdim ve aynı sahtenin 17 cm. olanı ile çalışmaya devam ettim. daha 10 atış olmamıştı ki sağlam bir takılma hissettim. öncesinde birkaç kez daha takılır gibi olmuştu ama her defasında ufaktan bir tasma atıp bir saniye beklediğimde hareket olmadığını görmüş ve yavaş yavaş sardığımda da yosunlarla kucaklaşmıştım. bu kez de aynını yaptım ve tasmayı attıktan sonra daha bir saniye bile duraklamaya fırsat vermeden anında karşılığını aldım.

seri ve sert kafa vuruşları başlamıştı. kah ufak ufak kalama almasına fırsat vererek kah karşı koyup makinayı sararak elimden geldiğince dengeli bir mücadele ile yaklaştırmayı başardım. ara ara su üstüne çıktığında içimi bir korku kaplamaya başladı. düğümü sağlam atmıştım ama ya koparsa diye endişelenmedim desem yalan olur. sol tarafıma doğru atlamıştı sahteye, sonra önüme ve sonrasında da sağıma doğru yüzmeye devam etti. bu arada yorulmaya başladığını hissediyordum, zira su üstüne çıkmış ve debelenmeleri azalmıştı. bir elimle oltayı tutarken diğer elime kepçeyi alıp kepçelemeye kalktım. daha yarısı kepçeye girmeden son bir hamle yaptı ve tekrar uzaklaşmaya çalıştı. yorulmasını da fırsat bilerek tekrar kıyıya yaklaştırdım ve kepçeleyerek dışarı aldım.

bu arada arkadaşlar uzaktan ara ara beni kontrol ediyorlarmış. bir ara beni eğilip kalkarken görmüşler. sonra baktıklarında ortada yokmuşum. telaşlanmışlar denize düştüm diye. ben kıyıda paşayı sahteden çıkartmaya çalışırken kerem dostum adımı bağırarak koşturuyordu iyimisin diye. kenarda paşayı görünce aslansın sen abiii aslan bağırtıları arasında diğer arkadaşlara haber vermek için koşup uzaklaştı. iki dakikaya kalmadan diğer dostlarım da yanımdaydı.

sonrasında çalışmaya devam ettik. kerem dostum bir paşayı kandırdı gibi oldu ama seri davranmakta biraz geç kalınca balık etrafında bir iki tur dönüp yılan gibi kıvrılarak sahteden kurtuldu.
    saat 07.00 a kadar başka bir hareket olmayınca takımları toplayıp mutlu bir şekilde meradan ayrılıp evlerin yolunu tuttuk.
    diğer arkadaşlarım uyuyup dinlenmeye gittiler. ben ise eve gelip üzerimi değiştim ve doğru işe çalışmaya ofise geldim.

tüm gün ne yorgunluk, ne uyku hissettim. zira paşanın verdiği motivasyon her şeye bedeldi.

kısaca av hikayem bu şekilde.
    sürç-ü lisan ettiysem affola.
    daha iyilerinin sizlere nasip olması dileğimle.

2. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Tebrikler Yıldıray bey, çok güzel balık :) Daha büyüklerine rastgelsin

3. guzelkentli

guzelkentli adem demirtaş

Tebrikler zorlu mücadelenin karşılığı çok güzel paşayla noktalanmış.Rastgele

4. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevinciniz yüzünüze yansımış, e güzel balık tabi. Nicesi de rastgelsin inşallah.
    Heyecana da ortak olduk, teşekkür ederim Yıldıray kardeş.:)

5. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

tebrikler çok güzel balık.
    çokta keyif vermiştir.
    emeğinize sağlık.:)

6. yhy

yhy Yahya

Tebrikler Yıldıray, balıkta,raporda güzel olmuş kardeşim..

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, çok güzel bir balık. :) Anlatımla birlikte an an yaşadım, emeğinize sağlık, gayet keyifliydi.

O soğukta yaşanan aksilikler, ne de can sıkıcıdır. O ortamda düğüm atmak falan kolay şeyler değil esasen. Eller donduğundan normalde basitçe yapılan işler, çok zorlaşır.

Daha güzel avlarınız olsun. :)

8. fuat82

fuat82 fuat

Favori Kamış:
    oyster cast advanced surf 4.20 - Okuma V system 2.70m - 10-40 gr
    Favori Makine:
    Okuma av-65-Shimano catana 3000 Fb
    Tebrik ederim Yıldıray bey çok güzel bir av günü geçirmişsiniz.Daha güzel avlarınızı da umarım bizlerle paylaşma imkanınız olur.

9. erdo01

erdo01 ERDOĞAN

daha iyileri ve irileri hepimize gelsin. avınız daim olsun

10. Angelus

sağol inan. hepimize daha iyilerinin rast gelmesi dileğimle :)

11. Angelus

sağol nuri abi, emeklerimizin karşılığını alabilmek müthiş bir duygu.
    herkese nasip olması dileğimle ;)

12. Angelus

teşekkür ederim ahmet. verdiği keyif tartışılmaz.
    tadı da öyleydi :)

13. Angelus

sağol yahya abi, hepimize daha iyilerine inşallah :)

14. bogaz_1905

bogaz_1905 Erdem

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 430
    Favori Makine:
    Raw II 55
    Tebrikler , çok güzel bir balık ve keyifli bir rapor olmuş. Devamı da rastgelsin

15. Angelus

aynen volkan. insan zorluklar karşısında pes etmemeyi ve her anından keyif almayı becerebildiği sürece başarı da arkasından geliyor :)

16. Angelus

sağol fuat. elimden geldiğince, gerek avlarımı gerekse mutluluğumu ve heyecanımı paylaşmaya gayret edeceğim ;)

17. Angelus

sağol erdoğan. dilerim ki tüm dostlara daha iyileri ve irileri nasip olsun :)

18. Angelus

sağol erdem. daha iyisi hepimize rast gelsin :)

19. yunusemreklk

yunusemreklk yunus emre

Favori Kamış:
    Procatch Carbospin
    Favori Makine:
    Okuma Avenger
    En İyi Avı:
    3kg Bıyıklı- 4 KG TURNA 10+kg-Aynalıı
    amatör ruhlu profesyonel avcı abimiz tebrikler. o sizi dediğiniz "yosun tasması" olayını ben çok yapıyorum ama yazdan beri bir levrek veya paşa ile karşılaşma olmadı :) çok ironik

20. Angelus

sağol yunus. daha öğrenme aşamasındayız, yavaş yavaş kendimi geliştirip günden güne dağarcığıma yeni şeyler katmaya çalışıyorum.
    bazen şans da gerekir. bazen şanslı da olsan kendinden birşey katamazsan herşey tersine döner. emek vermeye devam. bilirsin emeksiz yemek olmaz ;)