21-22-23.04.2012 gez-avla-eğlen (Çökertme)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ademmen tarafından paylaşıldı.

1. ademmen

ademmen Adem

Favori Kamış:
    shakespeare 1,80
    Favori Makine:
    shakespeare lf 20A
    En İyi Avı:
    Karakulak
    Merhaba arkadaşlar:
    21 inde sabah saat 4 te evden çıktık daha önceden örende kalmaya karar vermiş o bölgeyide avlak olarak seçmiştik. Levrek yakalama umudu ile yola çıktık. Yaklaşık 1,5 saat süren yolculuktan sonra örene vardık fakat hava bozuk ve lodos vardı :confused: . Oraya kadar gittim ve olta atmadan omaz deyip bir kaç deneme yaparak takımları suya attım fakat ne bir hareket var nede bende tat. Baktım olacak gibi değil eşiminde canı havaya sıkılınca topladığımız gibi eşyaları bahsini çok duyduğumuz ve hepimizin bir zamanlar dilinde olan o yere "Çökertme" koyuna gitmeye karar verdik.:eek: Aranızda gidenler varsa biliyorlardır heryerde rüzgar olsa bile o koy da yok. insan manzaraya hayran kalıyor:)
    Hemen kalacak yer bakalım derken arabayı bıraktığım yerdeki amca ile oğlu pansiyon işletiyormuş(çökertme koy yolunun sonu)kalacak yer tamam. sonrada hemen denize balık avlamaya.

1. gün çok verimli geçmedi balık deseniz mercan ve hani balıkları mevcut. deniz bir harika. takım olarak bende;baba yadigarı captain marka makina, kamış remikson 2,70, iğne standart 2 iğneli (mustad nikel uzun pala no:4)olta takımı, eşimde 5 metrelik göl kamışı vardı.deniz ve güzel havada biraz eğlendik. Yakaladığım bir tane ot balığı suya teslim edildi.
    Aynı gün akşam giritli hemşehrilerimin düğünü varmış davet edildik eşimle beraber düğünlerine katıldık. harika bir gündü.

2.gün sabah saatlerinde bir tekne botu bulduk ve kıyıdan biraz uzaklaşarak balıklarımızı yakaladık. öğlen üzerine kadar denizdeydik. eşim ilk defa benimle sandal sefası yaptı. ben balık yakaladığımda heyecan yaşadığım için binmeye pek yanaşmasada ikna etmem zor olmadı. sonuçta heyecan yaşamaya gelmişiz. bindik açıldık benim balık yakaladığımı bile anlamadığını söyledi:) hava öğleye doğru hafif bozar gibi oldu, lodos başladı tabi denizde her nekadar durmak zor olmasada ilk defa böyle bir heyecan yaşadığımız için mutlu bir şekilde karaya döndük:)

Eh dünkülerin yanına sıkıştırıverdik bu yakaladıklarımızı.
    Şimdi sandal-botta yaşadığımız çok güzel bir anı var:laughing: : eşim balık yakaladım ama küçük görünüyor dedi reeling . arkadaşlar balık sudan bir çıktı floşk etti. gözlerim yerinden fırlayacak gibi oldu bir turna balığı 700-800 gr kadar, bende bir heyecan. balık sudan çıkar çıkmaz kendini bir bırakır önce teknenin kenarına çarpar ordanda hoop suya. banghead gtti. gttiii.git banghead ....boğaz düğümlenir. nasıl oldu derken birde baktım oltanın ucunda resimde gördüğünüz hani balığı takılı kalmış. meğerse eşim balığı çekerken suda turna kapıyor sudan çıkıncada oltayı bırakıp suya düşüyor:)) bir üzüldüm o kadar olur yani cyr..

akşam suyunda da birkaç balık yakaladık. attık diğerlerinin yanına:)

3. gün artık ayrılma vakti gelmişti son bir av daha yapmak üzere avlak bölgemize patika yoldak gittik eşim bir domuz balığı yakaladı çok iriydi ve kepçemiz olmadığı için suya iade banghead edildi. biraz zamandan sonra eşim kayanın arasında bir bez parçası var suda dedi. su o kadar temiz ki anlatamam ve alayım diye gittim bir de ne göreyim. Bu bir müren balığı. kayadan çıkmış bizim artık bozulupta suya attığımız küçük yemleri yiyor. arkadaşlar inanın resim çekmeyi isterdim. heyecandan ilk önce ikili bir takım yapıp aynı yeme iki iğneyle sardalyayı bağlayım sura attım. balık yemi aldı ve mesinayı 4-5 metre saldım. bir kaç dakika oyalandım. sonra mesinayı yavaş yavaş çekmeye başladım ama nafile.:cool: yemi bıraktı. tekrar denedim taşların arasından çıkıp yemi alıp aynı yere giriyor. misina gidiyor fakat ben çekmeye başlayınca bırakıyor(bu sefer yarım saat bekledim). baktım olacak gibi değil bu sefer de yemi kaptığı gibi çektim ki. Balık üzerime öyle bir atlar gibi oldu ki :eek: kormadım desem yalan olur. zaten ıssırması ve saldırganlığı ile ünlüymüş. fiyakayı orda bırakacaktık.

sonrada eşyalarımızı pansiyondan alıp yola koyulduk. sizlere daha fazla resim sunmak isterdim. fakat 1. gün sabah telefonumu denize düşürmüşüm anca akşam bulabildim. mafolmuş bir şekildeydi. tatlı suda yıkadık elektrik süpürgesine tuttuk 2 gün pirinçte beklettik nafile. en son tamirciye verdik daha haber yok. öldü diyorum ama hayırlısı. herkese güzel avlar diliyorum.

2. ckaratep

ckaratep Caner

Favori Kamış:
    Remixon 240 Spin
    Favori Makine:
    Sweepfire E3000
    En İyi Avı:
    Spin öğreniyorum..!
    off mekan süper. avınız ve neşeniz daim olsun. ayrıca müren ile şaka olmaz diye biliyorum. enezde bir abimizin yüksük parmağını ısırarak kopartmıştı. sanırım yüksük parlamış ve korkmuş.

3. ademmen

ademmen Adem

Favori Kamış:
    shakespeare 1,80
    Favori Makine:
    shakespeare lf 20A
    En İyi Avı:
    Karakulak
    teşekkür ederim. saldırgan bir balık ülkemizde de bri kaç çeşidi varmış.

4. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Güzel bir gezi, balık macerası olmuş, tebrik ederim. :) Resimleri göremiyorum, akşam evden bakacağım. Nice güzel avlar dilerim. :)

5. ademmen

ademmen Adem

Favori Kamış:
    shakespeare 1,80
    Favori Makine:
    shakespeare lf 20A
    En İyi Avı:
    Karakulak
    teşekkürler..

6. paylasan

paylasan Ertuğrul Hoca

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 20-60 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000XGHG
    En İyi Avı:
    5.150 gr, 88 cm Akya (Lichia Amia), 4.450 gr Levrek
    Yakaladığınız bir adet orfoz ve lagos sanırım yasal limitlerin oldukça aşağısında, yakışmamış. Burada böyle rapor yazanları tefe koyup çalarlar, arkasına teneke bağlarlar, balıkçılık sosyetesine rezil ederler......

7. köstereç

köstereç Cengiz Yalçın

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    Shakspire
    En İyi Avı:
    5,5 kg aynalı sazan
    Bi deniz avı yapamadık sende bizi kıskandırıyon be abim. Rast gele.

8. ademmen

ademmen Adem

Favori Kamış:
    shakespeare 1,80
    Favori Makine:
    shakespeare lf 20A
    En İyi Avı:
    Karakulak
    Babam bir gün bir lokantaya yemek yemeye gitmiş. tam öğlen vakti heryer kalabalık oturmuş bir masaya az zaman sonra yemek siparişi falan derken masaya biri daha oturmuş. oda yemek siparişini vermiş.
    Babama dönerek: -yahu ben seni bir yerden tanicam ama nerden. dur bakim sen firuzun oğlumusun yoksa demiş.
    Babam
    -"Evet amca ben en küçükleri Hüseyin" demiş.
    adam - "Babanı limandan içeri almazlardı biliyormusun Hüseyin" demiş
    babam- "hayırdır bilmiyorum neden" demiş.
    adam- "baban denizde balık bırakmaz diye içeri almazlardı"
    babam-"e biliyorsun babam balıkçıydı, o çardakta 9 kardeştik"
    adam- "peki baban ne yapardı biliyor musun"
    babam-"hayır bilmiyorum ne yapardı"
    adam-"ben balık yakalamaya gelmedim der içeri girerdi. takımlarınıda dışarda biz çocuklara verirdi. bizde içeri girince takımlarını ona verirdik. balıkları yakalar yakalar geri çıkardı. küçüklerinide bize verirdi. çok sevinirdik." demiş. ve aralarındaki sohbet yemekten sonra devam etmiş. tam sohbetin sonuna doğru.
    babam-"amca iş yerin varmı ne iş yapıyorsun?"demiş
    adamda "ne öğrendiysem babandan öğrendim balıkçılık yapıyorum" demiş.

hocam sağlıcakla kal.

9. tasim yıldız

tasim yıldız

Favori Kamış:
    olta, kamış
    En İyi Avı:
    sazan 4.638 gr.,1,5 kg çipura
    Geçengün bir yerde bir rapor okudum, Polanya'da balık tutmak için nasıl izin alındığını anlatmış kişi. ilk başka başka balıkçılık kursu gördüklerini sonra sınava tabi tutulup balık tutma belgesi verdiklerini anlatmıştı.

Denize olta atarken ne tür balıklar olduğunu bilmek lazım, bunun dragonyası var , ıskorpiti var var da var bunları kişinin bilmesi lazım yoksa canı yanar.

AYRICA: türü tükenen ve yasal limiti olan balıkları da bilmek lazım, ORFOZ veya LAHOS yavrusu için bu geçerli. denizden her çıkanı torbaya atmamak lazım.

10. Çağrı AYDOĞDU

Çağrı AYDOĞDU Çağrı AYDOĞDU

Favori Makine:
    alba star double60
    "ne öğrendiysem babandan öğrendim"

Babanız kadar duyarlı ve başarılı olmanız dileklerimle. :thumb:

Bereketli avlar..

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr

Adem resimleri göremediğim için tebrik ettim ama eğer bahsedilen türler ve limit altı balıklarsa tuttukların, daha duyarlı yaklaşmanı dilerim.

Yukarıdaki yazını görmesem bişey yazmayacaktım ama dayanamadım.
    Bu anı veya hikaye ne demek istiyor ben anlamadım.???

Dedem de balık bırakmazdı, bende o yolda gidiyorum mu?

Bakış açına üzüldüm şu an. :( Ben bilmediğin türler olduğunu varsaymıştım. :(

12. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Oy Allahım gülmekten öldüm ya :D :D :D ama haklısınız yazık olmuş orfoza =(

13. muhammer41

muhammer41 Muhammer YILMAZ

Atalarımız boşuna dememiş armut dibine düşer diye.:mad:

14. ademmen

ademmen Adem

Favori Kamış:
    shakespeare 1,80
    Favori Makine:
    shakespeare lf 20A
    En İyi Avı:
    Karakulak
  15. muhammer41

Adem kardeşim soldan sağa 4. balıkne olduğunu söylermisin bende lahos gibi gördüm tepkim balığı yakalamana değil arkadaşın uyardığı halde limit altı olduğu halde verdiğin cevaba idi ben tebliği göz atmanı öneririm.

16. ademmen

ademmen Adem

Favori Kamış:
    shakespeare 1,80
    Favori Makine:
    shakespeare lf 20A
    En İyi Avı:
    Karakulak
  17. ademmen

ademmen Adem

Favori Kamış:
    shakespeare 1,80
    Favori Makine:
    shakespeare lf 20A
    En İyi Avı:
    Karakulak
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Lahoz_balığı

18. muhammer41

MADDE 13 – (1) Denizlerde amatör balıkçılar tarafından avlanabilecek bazı türlere ilişkin bilgiler Çizelge-7’de yer almaktadır.

Çizelge-7 Denizlerde avlanabilecek türler

Türler Latince adı Boy limiti (cm)
    (en az) (1) Miktar limiti
    (en fazla) (2)
    Akya Lichia amia 30 3 adet
    Barbunya -Tekir Mullus sp. 13 Kg
    Çipura
    Sparus aurata 15 Kg
    Deniz turnası Scomberesox saurus 60 1 adet
    Gobene (Tombik) Auxis sp. 40 3 adet
    Hani Serranus scriba 30 3 adet
    İstavrit Trachurus trachurus 13 Kg
    Kalkan Scopthalmus sp. 40 2 adet
    Karagöz Diplodus vulgaris 18 Kg
    Kefal Mugil sp. 20 Kg
    Kolyoz Scomber japonicus 18 Kg
    Levrek Dicentrarchus labrax 18 Kg
    Lagos Epinephelus aeneus 45 3 adet
    Lüfer Pomatomus saltatrix 20 Kg
    Sargos Diplodus sargos 21 Kg
    Mercan Pagellus erythrinus 15 Kg
    Orfoz Epinephelus guaza 45 3 adet
    Orkinos (Ton) Thunnus thynnus 90 1 adet
    Palamut -Torik Sarda sarda 25 Kg
    Pisi Pleuronectes limanda 20 Kg
    Sinagrit Dentex dentex 20 Kg
    Uskumru Scomber scombrus 20 Kg
    Uzun kanat orkinos Thunnus alalunga 60 1 adet
    Yazılı orkinos Euthynnus alletteratus 45 2 adet
    Diğer türler ====- Yok kg

(1) % 5 küçük boylara izin verilir.

(2) Adet cinsinden limit verilen türlerde kg cinsinden limitlere bakılmaz. Kg cinsinden limit verilen türlerde, avlanılan tür tek veya karışık olsun 5 kg’ı geçemez. Kg cinsinden sınırlama getirilen türlerde, tek bireyin 5 kg’ı geçmesi halinde, bu birey yasal limitler dahilinde kabul edilir. Adet miktarı her türün ayrı ayrı avlanabileceği miktar olmayıp, gün içinde avlanabilecek toplam balık sayısıdır. Adet sınırlamasına tabi birden fazla türün avlandığı durumda, avlanılan balıklar tek tür gibi kabul edilir. Bu durumda avlanılan toplam balık adeti 3’ü geçemez. Adet ve Kg sınırlamasına tabi türlerin karışık olarak avlandığı durumunda ise, adet sınırlamasına tabi türün avlanabileceği adetten az olması halinde, avlanılan tüm balıklar için kg sınırlaması esas alınır.

19. muhammer41

20. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Adem bey neden kendisine yapılan uyarılara çeşitli linklerle cevap veriyor anlayamadım.
    5. sıradaki balık bir Lagos ve yasal limiti 45 cm'dir. Nesli tehlikede olan bu balığa yazık olmuş.
    Onun yanında bulunan Serranus Scriba türü hani balığı da yine tebliğde 30 cm. boy limiti konmuş bir tür. O da limit altı.