21-24 Haziran 2014 Gökçeada Raporu

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında tarvas tarafından paylaşıldı.

1. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 9 2.40 (10-40 GR), SİLSTAR 4.20 SURF
    Favori Makine:
    OKUMA RTX 40S, RYOBİ EXCUSİMA 8000Vİ VE 4000Vİ
    En İyi Avı:
    LEVREK 1 KİLO, ZARGANA, 40 CM TURNA
    İki hafta büyük umutlar ile gittiğimiz gökçeada'dan elimizde 3-4 kilo balık ile döndük...

Sebebi hava, suyun durumu değil tamamen şansızlıktı.

Atış yaptığımız limana yanaşan bir balıkçı gemisi yüzünden meramız kapanmıştı, balık alamaz olmuştuk. Neyseki ilk akşam şansımız yaver gitmiş , gemi yanaşmadığı için aşağıda fotodaki güzelleri tuttuk.

Gökçeadayı bilen bilir, elinizde boru kurdu veya sülünez oda olmassa adadaki balık hali (iki dükkan hal olmuş :) ) nden alacağınız karidesler ile show yapabilirsiniz.

Adanın birçok yerinde envai çeşit balık çıkıyor, mevsımıne göre bence levrek ve lüferde vardır ama yeri ve zamanına göre mrsparkle

İki hafta önce gittiğimde sabah suyunda iki levreği kandıramadım, şapırtı ile birlikte arazi olduklar (ispendek diyelim)

bunun dışında Adanın muhtelif mekan ve yerlerinde Karagöz, Melanur, Lapin, Mercan, Kupa, İspari, İstavrit bolca vardı ve yem iyi ise anında yapışıyorlardı...

Adaya gidenlere tavsiye: hava durumuna iyice bakın, yanınıza bol yem alın.

Sizlere birazda görsel malzeme vereyim, ilk foto meşhur LAZKOYU :)

[​IMG][/url][/IMG]

[​IMG][/url][/IMG]
    [​IMG][/url][/IMG]

2. helleagle

helleagle Egemen Görkem Turan

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE
    Favori Makine:
    SHIMANO CATANA
    En İyi Avı:
    110cm Yayın
    Hocam fotolar ?

3. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    FOTOĞRAFLAR YAZILARIN HEMEN ALTINDA?

GÖRÜNMÜYOR MU?

BEN GÖREBİLİYORUM!

4. helleagle

helleagle Egemen Görkem Turan

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE
    Favori Makine:
    SHIMANO CATANA
    En İyi Avı:
    110cm Yayın

Ben ilk baktığımda foto yoktu ama şimdi koymuşsunuz görebiliyorum. Güzel bir av olmuş tebrikler. Kamp yaparak avlanma konusunda ne dersiniz? Kamp yapmak için ücretsiz güzel alan varmı?

5. PYROMANE

PYROMANE Tolga

Favori Kamış:
    Cinnetic 3.30 40-120 shore jig
    Favori Makine:
    Okuma Trio 55s
    En İyi Avı:
    Levrek 3 Kilo
    Güzel bir av olmuş, sahte ile hiç balık tutabildiniz mi?
    Helleagle adada ikamet ediyorum yaz kış, kamp için çok uygun bir bolge tavsiye ederim :)

6. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tolga kardeşim merhaba,

Sahte ile tuttum Strike Pro Glow (Fosfor) 9-12 cm sahtelere 600-900gr arası ispendekler atlıyor tabi tasmayı iyi yapmak lazım :)

Ada kamp için ideal tavsıye ederim. Adanın her yerinde KAMP kurabilirsiniz. Lazkoyu'nda bile...

7. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    o adada iki gecem var çadır kurup kaldığım.İlki 30 ağustos 2004,sessiz ,kimselerin olmadığı bir yer buldum,akşam üstü bir yerden kuzu sesleri,bir yerden keklik sesleri geliyor,yemekten sonra yorgunluktan girdik çadıra,tam uyuyacaz,önce hafif hafif ardından aniden sertleşen rüzgar fırtınaya döndü,çadır bizimle beraber(hanım ben ve o zaman 7 yaşındaki oğlum) havaya uçacak! Arabayı rüzgara doğru yanaştırdım,alttan gelen rüzgar yine bizi uçuruyordu,zar zor toplanıp kaçtık oradan.Ertesi gün baktım konumumuz tam kuzeye bakıyor(yıldız ve poyraza açık), meğer o gece istanbuldada rock festte (HAZERFENDE YAPILMIŞ) milletin çadırlar havaya uçmuş,epey bi zayiat yaşanmış :)
    İkincisi,2006 Mayısında idi,bir öncekindeki tecrübemle laz koyu(o zaman yolu bile kötüydü,her arabanın inemeyeceği şekilde,plajdada tesis mesis yoktu)na kurduk çadırı iki arkadaş ayrı ayrı.Yine dingin bir hava varken,gecenin üçü çadır yan yatmaya,rüzgarla beraber patır patır patırdamaya:) Başladı,denizden de sürüklenen taşların sesi geliyor bir yandan.Güya poyrazdan kaçtık doğuya bakan yüzde kamp kurduk:) üstelik koydayız,kuytudayız:) bu sefer yandan yandan yedik rüzgarı,ilki gibi uçurmasada uyutmadı meret:)
    Yılların denizcisi sayılırım:) böyle habersiz ,zamansız fırtınayı orda gördüm.Bir daha gidersem,batı tarafı hariç çadırda madırda kalmam herhalde:) gerçi bi de batı yemek var ama:)
    Diyeceğim,oynak ve fırtınanın sert olduğu bir konumu var adanın.Havanın durumuna göre çadır yeri tespiti yapmakta fayda var:)

8. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk

Malum,Gökçeadanın eski adı İMROZ'dur.

Peki bu adın türkçe karşılığı nedir;

Anlatayım;Ani değişen sert rüzgar,İşte Gökçeada böylesi bir yerdir.Balıuğının halende var olmasınada bu durumu eftkendir.

9. tarvas

tarvas TALHA ARVAS

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

Özellikle yağmur sonrası bir iki gün ada iyi av vermektedir.

Bu sene Mayıs ayında ve Haziran ayında gittim,

Mayıs ayında yağmur sonrası bereketliydi, tabi hava çok değişken olduğu için Çadır işi kolay olmuyor. Çadırı kuracaksanız, ormanlık alan içerisine kurmalısınız birde Yağmur ihtimaline karşı hafıf eğim olmalı...

Hazıran'daki avda ise gelmeden bir gün önce yağmur vardı, o günün akşamı iyi av verdi, sonraki günlerde gerek meranın bir gemi tarafından kapatılması, gerekse aşırı durgun deniz avımızı engelledi...

Ama Ada herşeyi ile ayrı güzel bir yer diyebilirim...