Merhaba , Cumartesi gelen İstavrit raporlarını okudukça heveslendik bizde ve Kartaldan pazar sabahı saat 06:30 da sandalla açıldık. kaptanımız Berkan ( adalı balıkçı ) ve tayfaları Uğur ( bitli pire ) ve ben beraberimizde 6-7 sandal dava vardı . Toplam 2 saat kadar denizde kaldık . Balıksız ama bol eğlenceli ve hoşsohbet bir av oldu . Günün tek skoru Uğur un aldığı istavritti . Berkan da aldı 1 adet ama son anda iğneden kurtuldu ve denize düştü , hayallerimizle birlikte Neyse , önümüze daha çok fırsat çıkar bizde kısmetimizi alırız. Havanın yağmurlu ve kapalı olması belkide sabah suyunun verimini düşürdü . Buyrun bunlarda resimlerimiz .
Sağlık olsun Özkan, her gittiğimizde balığı alsaydık işin heyecanı kalmazdı Biz zaten balık tutabilme ihtimalini seviyoruz En azından dostlarla güzel bir gün geçirip, temiz deniz havası almışsınız, bir dahaki seferde balıklarıda alırsınız inşallah.
ÖZkan abi o günün akşamına doğru görüşmüştük sahilde haberleri almıştım senden balık açısından pek verimli olmamış ama fotoğraflardan anlaşıldığı üzere gerçekten eğlenmişsiniz ve en önemlisi bu :thumb: nasıl olsa balık yakında iyice kıyılar Not: O akşam sen bizi bıraktıktan sonra arkadaşım Onurla sahile indik çapari attım 1 saat falan 10 tane balık avladım (5 istarit + 5 mezgit, mezgitlerden 2si suya iade çok küçüklerdi ), sana tekne yaramıyor sen gel kıyıdan olta at abi
kovayı doldurmuşsunuz maşallah suyla her şey balık tutmak değil sonuçta önemli olan balığa gitmektir balık tutmak da nasip kısmet rasgele abilerim
Aynı gün sabah hava güzel olsaydı bizde sıfır çekecektik demekki Saat 15.00ten sonra çıktık 2 saatte hatrı sayılır balık yakaladık.Deniz bu vermedimi vermiyor.Ama önemli olan dostluk harika bir pazar sabahı buluşması olmuş balıkta olsaymış tadından yenmezmiş :thumb: Birde balık bu mevsimde nazlı ince çapariyle şansınız daha fazla olur özellikle 0.08 köstek-0.12 beden.Tüm dostlara rastgele
Doğru diyorsun sevgili Can ama o kadar ince çapari de sandal avında yarım saatte haşat oluyor Ben 010-016 yapıyorum ama bedeni daha da inceltebilirim, ne de olsa kurşunu savurmuyoruz teknede
Abi akıntı fazlaysa yada dip derinse ince çapari zor.Akıntı birbirine doluyor keza derin suda takım aşağıya inene kadar döne döne pert.Tekne çaparisi hem iğnesi büyük hemde daha kalın ama balık şu mevsim biraz seçiyor bildiğin gibi.Kalın çapariyi şu an motor üstü çalıştırabilirsin.Birde şu ithal sabikileri denemek istiyorum fosforlu boncuklu falan acaba seçmece balık alırmı diye?
abilerim güzel bir gün olmuş, gelen raporlara alışkınız arada birde balıksız rapor olsun. fark etmez. allah muhabbetinizi bozmasım. avlarınız daim ve bereketli olsun inşallah.