210cm shimano vengeance kamış deneyimi

Konu, 'Kamışlar' kısmında gacal tarafından paylaşıldı.

1. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    uzun süredir aklında olan kamış boyunu düşürme fikrini bu hafta gerçekleştirmeye karar verdim. genelde mendirek etrafında avlanırım.

270cm boyunda olan okuma v system 10-40 atarlı kamışım var. açık deniz avlarında (kumsaldan denize) gerek atarı olsun gerekse boyu olsun bir sorun teşkil etmiyor. Fakat iş mendirek ve etrafına geldiğinde iş değişiyor. genelde suya yaklaşmak için mendirek taşlarından denize doğru indiğimde arkamda ki taşlar dağ gibi duruyor ve kamışın gerilme alanını neredeyse kapatıyor. tabi bizde dikkat edelim derken atış erimini düşürüyoruz. hatta 2-3 defa seramik parçalamışlığım var :(

bugün shimano vengeance modelinin 210cm (10-30gr) boyunu aldım. tabi ona uygun bir de 30'luk daiwa sweepfire makina. Kamışı alırken kafamda o kadar çok soru vardı ki !!!

1- acaba atış mesafesi nasıl ?
    2- elimde ki sahteler 11-20gr arası. 15gr'a kadar tamam da üstü sahtelerin atışı nasıl olacak. ?
    3- limanda dalga varsa yüksek bir taştan atış yapabilecek miyim?

bu 3 soru ile kendi kendimi yerken, kendimi bostancı sahile attım.

ilk önce en önemli sahtelerden olan max-rap 13 cm ile işe başladım. korka korka ilk atış ve yaklaşık 20m. bu arada hava çok hafif denizden rüzgarlı. sonra 2 ve 3. atış derken 45m'yi buldum ve tamam dedim. sıra daha hafif sahtelerdeydi.

bu arada kamışa iyice ısındım. kamış 123gr + makine 237gr. yani toplamda 350gr kadar ağırlık var. diğer kamıştan sonra neredeyse hiç yok... hatta diğer kamışta abanmaya alışmışız, bu kamış öyle bir abanmada kırılır mı diye de düşünmüyor değilim...

neyse 10,5cm ve 11gr olan kendo sahtelerden birini taktım. ve ateeşşşşş...

ilk atış yaklaşık 20m. dedim ki olmaz. biraz daha lazım. bununla da 2,3 derken 35-40m'yi bulduk. yine tamam dedim.

sıra geldi bu tip kamışı almama en büyük etkenlerden biri olan su üstü sahtelere. hemen ima popkey'i taktım ve ateşşş.. ilk atış yaklaşık yaklaşık 45m :eek:

işte dedim paranın gücü :D 1 sahteye verirsen 40 tl böyle gider :)

ve sahtelerin su üzerindeki dansı...

derlerdi de inanmazdım. 'ufak kamış ile su üstü sahteleri bir dene'. inanın ben bu sahtelerin bu şekilde yüzebileceğini bilmiyordum. :eek: o kadar rahat aksiyon veriliyor ki zaten kamış hafif, sahtenin her hareketini kamışın ucunda hissediyorsunuz. tek kelimeyle mükemmel. zevki ise paha biçilemez...

son olarak atış eriminde benim için 1 numara olan ima skimmer. çok söze gerek yok. 10 üzerinden 10.

kısacası mendirek yada taş üzeri gibi meralarda av yapıyorsanız ve boyunuz benim gibi 1.76 civarı ise mutlaka deneyin derim. hele benim gibi levrek delisiyseniz mutlaka su üzeri sahteleriniz vardır. inanın çok zevkli.

Kullanılan Ekipman :

Misine : 0.22 super maxim (kadir usta. yine seni çok andım. birkez daha teşekkürler)

makine : 1 bilyeli daiwa sweepfire e 3000. 5.1.1

Not: atış mesafelerine makine kolunu sayarak ulaştım. ortalama 1 çevirmede 79cm sarım yapıyormuş. (benim ölçümlerim 0.22 misine ile yaklaşık 75cm)

tüm ekipmanın maliyeti 100TL civarı.

2. YEKTA

YEKTA YEKTA

En İyi Avı:
    2,5 kırlangıç
    herşey iyi güzelde bu takım 100 liraya nasıl nerden toplanabiliyor ?

3. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    hemenav diye bir site var. sağolsunlar birlikte topladık.

4. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    hocam 210 kamış biraz kısa değilmi ben antalyada falez olsun diğer yer olsun 270 kullanıyorum parçalı surf kamış at cek yaparım cok hem daha cok uzaga atabiliyorum hemde falezlerde suya yakın aksiyon verebiliyorum kamışla tabiki düşünceler farkı olabiliyor.

5. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    bizim buralarda pek falez yok :)

yer , mevsim ve hava koşullarına göre 2.10 ve 2.70 arasında seçim yapıyorum. yazıda da bahsettiğim gibi amaç uzak atış ise (sahilden denize) , çok dalga varsa...vs 2.70 uygundur. ama liman yada mendirek gibi yerlerde benim için 2.10 harika bir seçim oldu.

ben balığa gittiğimde yaklaşık 6-8 saat spin yapıyorum. bahsettiğim surf kamış ile ne kadar yapabilirsin ? ayrıca avlanılacak balığa göre de değişkenlik gösterir. benim için lüfer yada levrek yoksa diğerleri olmasa da olur ;)

6. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    kayalıklardan aşağı indin.kıyıdasın..210 kamışı dik tut..ve arkanda hizalama yap..kaya ile arasında ne kadar mesafe var:) düz çizgide..?

birde 270 kamışınla bu ölçümü yap..

kayalık limanlarda..kaya yatay şekilde monte edilir...
    270 kamışın daha uzun olduğu için.. kamışı dik tutduğunda.ucu daha yukarıda olduğu için..kaya ile arasında mesafe farkı doğar..

210 kamışınla atarken.sahten arkaya doğru gittiğinde.270 e göre daha aşağıda kalır..çünkü 210 kamış kullanıyorsun:) hemen arkandaki kaya.indiğin yerden daha yakın sana.. fırlatırken dikkat et..

kamışın hayırlı olsun güle güle kullan..ve 22mm de vazgeç..bak yine sahteyi kaptırırsın yazık edersin balığahihi ben her ay misinayı yenilerim sezonunda.bu sebebden bu misina beni hiç üzmedi.. bu misinayı şu şekilde değiştirebilirim..aynı kalite daha ucuza olursa:D
    yıllık 100tl misina masrafım oluyor en az..

7. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg

90 derece açıyla kaldırdığında problem yok. 210 kamışta düzgün atabilmek için misineyi 30cm saldığında yetiyor ve arkadandaki kayalara değmiyor. hem öyle bir savuruyorsun ki fışşşşşştt diye ses çıkıyor. 2.70 te durum böyle değil. düzgün atış yapabilmem için misineyi en az 1m boş bırakıp kamışı iyice gerdirmem gerekiyor (benim için durum bu). böylece sahte arkadaki kayalara takılabiliyor. (tecrübe ile sabittir.)

bir diğer konu ağırlık. 2.70 kamış 240gr. buna bir de en az 40 lık makine koy. o da 350gr gelsin. etti sana 600 gr. üstüne 6-8 saat te spin koy. oldu lahmacun :) hatta senin bir levrek videonda vardı. sanırım ima su üstü videosu. sabaha karşı yakaladın. balık önünde ki 5m de atlıyor. 2.10 kamışla ortalama 40m atabildiğimi varsayarsak neden 2.70 ile kendimi yorayım... ? ayrıca su üzeri sahtelere verdiği aksiyonu saymıyorum bile ;)

ha hava bozuk (rüzgara karşı..vs), deniz dalgalı olur uzağa atış gerekir o zaman durum farklı...

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    aga levreğin asıl havası dalgalı deniz.bu havalarda 210 un yetersiz kalır..durgun suda seni idare eder o kamış.. bu tür havalarda liman içinde daha randımanlı kullanabilirsin..uzağa iyi atış yapmak istiyorsan en az 80 90 cm misinan dışarıda olsun..rüzgarlı havada 30cm saldığın misinan ile yaptığın atış kısa düşer..
    ama liman içi kafidir yaptığın atış..aldığın kamış esnek yapıya sahip,,sert aksiyonlu kamışlara göre(yapısı sert kamışlar) bu kamışlara nazaran hedefe daha nokta atışlar yapmanı sağlar...:)