22.07.2011 tarihinde Antalya'da büyük limandan kolyoz avına çıktık.Ekip olarak hazırlıklıydık fakat istediğimiz gibi bir av olmadı.Tekneye bindik avlağa doğru giderken sırtı da çekiyorduk.Sırtı çekerken de hiç balık alamadık.Akşam üzeri saat 7-8 gibi oltalarımızı suya indirmiştik.Yemek için hazırlıklar başlamıştı.1 tavalık izmarit yakaladıktan sonra kaptanımız balıklarımızı da kızarttı ve yemeğimizi yedik.Kolyoz için hazırlıklar yapıldı çapariler hazırlandı bizlerde o sırada muhabbete dalmıştık.Kaptan bir gün öncesin de 24 parça lambuka aldığını söyleyince hepimizin iştahı kabarmıştı. Sonrasında kolyoz için çaparilerimizi suya indirdik.Aldığımız balıklardan bir kaçını da belki lambuka gelir diye kabak olta yaparak suya bıraktık.Sabah 5'e kadar aldığımız toplam kolyoz sayısı 30 taneyi geçiceğini sanmıyorum.Aramızdaki abilerimizden birisi kolyozların yanı sıra tekli iğne ile bir tane yalandırma balığı ve sarı kuzu aldı.Tek moralimiz bu oldu.Gece saat kaçtı hatırlamıyorum ama kabaklar yoklanmaya başladı kabaklara atlamadılar ama birisi tekli olta takımına geldi birisi de benim çapariye geldi ikisini de çektik.Meğerse köpek balıklarının üzerine yapışan balıklardanmış.Aldık suya geri yolladık büyük oldukları için sadece mücadelesi zevkli oldu o kadar.Artık bütün umutlar sabah kıyıya dönerken çekeceğimiz sırtıda alabileceğimizi düşündüğümüz balıklardı.Ama nafile sabahta hiç balık alamadık.Verimsiz bir av geçmesine rağmen sohbet muhabbet iyiydi.Bir organizasyonu bu şekilde sonlandırmış bulunduk.Antalya'da ne zaman verimli av yapabilicez orası meçhul.Herkese selamlar.
Zeki kabak olta nasıl bir şeydir, ilk kez duydum. Biraz detay verebilir misin? Bereketli avlara inşallah, selamlar.
Nuri abi başka bir adı varmı bilemiyorum ama şöyle tarif edeyim.Canlı balığı kancaya takıyoruz kancadan 2-3 metre sonra bir pet şişeye bağlıyoruz pet şişe de başka bir misina ile tekneye bağlı olarak bırakıyoruz.Buna kabak diyoruz ama başka bir ismi olabilir ben sadece kabak diye biliyorum.
Afiyet olsun Mehmet kardeşim.. kaptan ın 24 parça lambuka dediği rakkamda maşallah yani.. kaptan ticari olsa gerek... kabak olayına gelince duydugum - okuduğum kadarı ile , bu tabir çok eskilerden geliyor şu anda bırakma olta avcılıgı dediğimiz sistemde çok eskilerde misinaya içi boş kurutulmuş kabak baglarmış avcılar..şamandıra niyetine ..
mehmet bey umudunuzu yitirmeyin avcılık sabır işidir biraz sabır biraz tecrübe tabiki birazda şans lazım rabbimin işine bakın yanyana 2 avcıdan biri sepeti doldurur biride sadece bakar ben buna çok şahit oldum çok yaşadım oyüzden sabretmek ve şükretmek lazım bide yeni meralar bulmak lazım insan birazda boyle deneyerek buluyor balıkçıların gittigi yer belli genelde aynı yerler aynı münibüs gibi onlar iyi av yaptıkları merayı saklarlar sizi normal güzergahtan götürürler işallah birgün kendi teknenizle çıkarsanız güzel avlar yaparsınız kısmetiniz bol ignenizin keskin olması dilegiyle hayırlı avlar
Teşekkürler Muvaffak abi inş bir gün soframız bir olur. Kaptan ticari balıkçı evet.Kabak konusunda da önceden kullanılan içi boş kabaklar yerine şimdi işte 1 litrelik pet şişe veya ona benzer şeyler kullanılıyor. Ahmet abi doğru söylemişsin fakat teknecilerin tavırları doğru değil.Daha önceden de değinmiştim bu konuya ' koca deniz hepimize yeter ' ben bilemiyorum ki neyi saklıyorlar neyden kaçıyorlar. Tabi ki tecrübe de çok önemli.Sizlere göre daha çok yeniyim ben inş önümüzde ki avlarımız iyi geçer.En sonun da arabayı satıp bi tekne alıcam zaten az kaldı banghead sick