22.08.2011 - Malesef Resimsiz Av Raporu

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orumcektr tarafından paylaşıldı.

1. orumcektr

orumcektr Gökhan

Merhaba,

Forumu bir süredir takip etmeme rağmen, ilk defa bugün katılım gösteriyorum.

Ben de sizler gibi balık tutmayı çok seven amatör bir balıkçıyım. Seneler boyunca bölük pörçük balık tutma girişimlerim olmasına rağmen, düzenli bir şekil tutturamadım bir türlü. Belki bunda yanıma en azından benim kadar meraklı bir arkadaş bulamamam da etken.

En nihayetinde benim gibi bu işe meraklı, balık tutamasa da iyot kokusunu ve temiz havayı içine çekerek mutlu olabilen 2 arkadaşla tekrar balık tutma işine giriş yaptım.

Bu vesileyle size dünkü avımızın sonucunu da yazmak isterim. Yeşilköy - Yeşilyurt bölgesinden yaptığımız av sonucu 2 adet orta boy Eşkina yakalayabildik.

Saat 21.30 sularında önce kepçe ile teke avına çıktık. Aşağı yukarı 1 saat kadar sonra canlı yem yapabilmek için 30 kadar canlı tekemiz vardı. Tekeleri kapağı delik bir plastik kavanoza koyarak deniz içinde muhafaza ettik. Tekenin canlı kalması açısından önemliydi. İhtiyacımız olan kadarını başka bir kaba alıp, kalan kısmını denizde bıraktık.

Saat 23.00 sıralarında atışa başladık. Üç olta ile yaptığımız atışlardan malesef bir netice alamadık başlarda.

30 dk. sonra arkadaşın oltasına nispeten küçük bir iskorpit vurdu. Denize iade ettik.

Tam artık avı sonlandırsak mı diye düşünüğümüz an saat 00:30 - 00:45 civarı orta boyu biraz geçkin bir eşkina benim oltama vurdu. Boşluk vermeden yaptığımız çekiş sayesinde Eşkina'yı sorunsuz aldık.

Yemimizin bitmesine çok az kala bu kez arkadaşım benimkinden biraz daha küçük bir Eşkina tuttu. Balığı çekerken kayanın altına kaçma çabaları bize anlatılan karekteristik özelliğini ortaya çıkardı.

01.00 sıralarında yarının iş günü olması nedeniyle avı sonlandırma kararı almışken gelen 2 Eşkina iştahımızı kabarttı ve biraz daha devam etme kararı aldık. 20 dk'lık hızlı bir Teke avından sonra yaptığımız atışlar malesef sonuç vermedi.

Günü orta büyüklükte 2 Eşkina ile 02.15 sularında kapatmış olduk.

Eşkina avına ilk kez katılan biri için şunu söylemeliyim ki,

1- Bulunduğunuz ortamın karanlık olması önemli. Yeşilköy sahildeki aydınlatmaları bilen bilir, 00.30 gibi aydınlatmalar söndü. Biz ondan sonra balıkları alabildik.
    2- Eşkina avında oltaya iyi konsantre olmak gerekiyor. Çünkü balık oltaya vurduğu anda hareket geçmek gerek. O nedenle konsantrasyon ve ciddiyeti elden bırakmamak lazım.
    3- Yemi her 5-10 dk. da bir kontrol etmekte fayda var. Çünkü yemi çoğu zaman kaybedebiliyorsunuz.
    4- Arkadaşlarım geçen hafta aynı bölgede Eşkina ya geldiklerinde, orada bulunan grubun bir kaç gün önce (1 hafta kadar oluyor tam olarak) 120 civarı Eşkina yakaladığından bahsettiler. Herhalde son geçişleri idi

Şimdilik aktaracaklarım bunlar. İleride ki avlarda fotoğraflar da eklemeye çalışacağım.

Tüm arkadaşlara saygılar ve sevgiler.

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Gökhan bey, oldukça ayrıntılı bir rapor...

3. orumcektr

orumcektr Gökhan

Teşekkürler İsa Bey. Umarım bir dahakine resim de ekleyebilirim.

4. hasan vural

hasan vural hasan vural

tebrikler isa bey rapor için tşk