Merhaba arkadaşlar, Akşamüstü eşimle beraber çıktığımız balık avımızda kısmetimizdeki balık, 62cm'lik 900gr gelen bir baraküda oldu. Herkese rastgelsin [/URL][/IMG]
vayy burak eline sağlık almışın bi yakışıklı.boaçayı tarafı mı gene.kışın başlarız yine ordan sallamaya
Aviniz konusunda bilgi edinmek guzel olurdu aslinda!tuttugunuz balik ISKARMOZ(turna)baligidir.Ulkemiz sularinda barakuda bulunmamaktadir..afiyetolsun.
Deniz turnası, zargana ve baraküda ülkemizde karıştırılan balık grupları Iskarmoz Balığı (Sphyraena sphyraena) (İng. Obtuse barracuda) Ege ve Akdeniz'de bol bol bulunmasına karşı Karadeniz ve Marmara'da nadiren rastlanır. Ortalama boyu 40-60cm (okyanuslarda 150 cm ve 50 kg olanlarıda mevcuttur) civarındadır. Gövdesi füze şeklindedir. Alt çenesi,üst çenesine oranla birazileridedir. Keskin dişlere sahiptir. Etçil bir balık türüdür. Gündüzleri sürü halinde karanlık denizlerde dolaşır. Gece olunca sığ sularda avlanırlar. Kendisinden küçük balıkları ve küçük kabukluları yiyerek beslenir. En verimli avı rapalayla gerçekleşir. http://www.malawicichlidhomepage.com/other/sphyraena_sphyraena.html (Barracuda görsel ve bilgileri) Belonidae ailesinden olan zarganaya (Belone belone) ise sadece GÖRÜNTÜ olarak benzeyen deniz turnası (Tylosurus acus acus) ile sık sık KARIŞTIRILAN iskarmoz ailesinden harika BARAKÜDA (Sphyraena sphyraena) Belone belone http://www.maestropescador.com/Colaboradores/patzner_robert_a/Belone_belone_belone.jpg Tylosurus acus acus http://www.jjphoto.dk/fish_archive/warm_saltwater/tylosurus_acus_acus.htm Ülkemizde bir çok balık gibi bu balıklarda yerel adlandırmaları ve diğer sebeplerden dolayı sık sık karıştırılmaktadırlar.
Buyrun bir göz atin derim...Karayel''kullanici isimli su urunleri ögretim uyesi Yakup hocamiza aittir...birde kirmizi ile isaretlenmis linklerde zargana ve bir turunun resmi var iskarmoz ve barakuda ile ayirt karistirmak pek kolay olmasa gerek.. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=17280&page=3
Sn. Karayel'in ilgili mesajından bir alıntı: Barakuda benekli, yer yer kara benekleri olan bir balıktır. Iskarmozda ise kuyruğa yakın bu benekler yoktur. bu mesaja ve mesajdaki fotolara bakarak arkadaşımızın baraküda olarak adlandırdığı balıktaki benekleri kim? nasıl? açıklar acaba?
mustafa arkadaşımız doğru sölemiş...balık baraküda değil ıskarmoz...Nedense herkes baraküda diyo bu balığa ismi biraz havalı diye galiba bu arada balığı nasıl tuttunuz ? rapalaymı
Iskarmoz max 165 cm boya ulasabilen bir baliktir genelolarak suru olarak gezerler burun ve agiz kismi daha uzun ve sivri bitmekle beraber baracudaya has olan siyah benekleri barindirmazlar... baracudada ise gencken guruplar halinde ve belli boydan sonra kendi bölgesini edinir ve genel olarak yanliz avlanmayi sever..karin ve kuyruga yakin bölgelerde siyah benek veya lekeler vardir 50 kg kadar ulasir ve burun ve agiz bölgesi iskarmoza göre daha kisa ve kuttur..