21 Kasım Perşembe Akşamı Ustam Erkan Abi ile birlikte gece saat 23:30 gibi meradaydık bu gece niyetimiz sabahlamaktı... Gittiğimizde hiç yemimiz yoktu hemen 12/10 ince takım ve sallama kamışı çıkarıp iskelenin yanındaki ışığın altında duran yüzlerce 5-6 cm'lik kraçaların içine salladım. 3'er 5'er alıp yaklaşıp 20-25 tanesini alıkoydum. Yemimiz olmadığı için bu balıkları kuyruklarını kesip şak şak yem yapıp takımlara taktık ve atmaya başladık daha ilk atışlarımızda balık almaya başladık ama gece olduğu için meradaki insanlar birer ikişer gitmeye başladı. Gidenlerden kalan istavritlerini istedik ve yaklaşık 20 tane de istavrit o şekilde bulduk. Merada sadece 3 kişi kaldık. Deniz dümdüz hava saat 03:00'e kadar çok güzeldi. Sonra yağmur naşladı ve yaklaşık 1 saat devam etti bizde yağmurluklarımızı giyip balık tutmaya devam ettik. Sabah saat 4'e kadar her atışımızda vuruş aldık ama balıklar ne yazıkki geçen senelerde olduğu gibi iri değildi. bütün gece sadece 10 tane balık alıkoyabildik ve yemlerimizin çoğunu ufak balıklara parçalattık hiç salmamış olsam en az 20 tane de yaprağı geri saldım. Sabah saat 06:30-07:00 gibi balık büyümeye başladı. Saat 9 kadar yaklaşık 15 tane daha güzel balık aldık. Bu sırada baktık sağ tarafımızda insanlar her atışlarında 5-6 istavrit çekiyorlar... Erkan abi çinekop'a atmaya devam etti ben ise takımları toplayıp çapariye geçtim saat 11:00'e kadar 2-2,5 kilo istavrit yakaladım ve eve dönüş yoluna geçtik... Ancak bu sene balıkların büyümesini daha çok bekleyeceğiz galiba... Bu arada Sabah biraz rapala denemem de oldu ancak baktım rapalaya minicik minicik balıklar geliyor yemliye devam ettim. Kullanılan Takımlar Okuma Cedros 4,50 150-250 gr atarlı surf kamış, Okuma Cedros CJ-65 makine, Berkley Whiplash 0,22 misina, Okuma V-System 10-40 Spin Kamış, Okuma Trio 40S makine, Berkley Whiplash 0,12 misina, 4-7 cm'lik muhtelif rapalalar, Mantarlı çelik telli çinekop ve sarıkanat takımı, 0,25 Beden 0,10 Köstek istavrit çaparisi Ortalama 125-150 gr.'lık kurşunlar Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Soner abi keyifli bir av günü geçirmişsiniz tebrikler . bu sene dişli geçen seneyi her şekilde bize aratıyor malesef . daha bol bereketli avlar geçirmeniz dileği ile rastgele