22 Kasim Yeniçiftlik Mercanlari

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında tolgademircapar tarafından paylaşıldı.

1. tolgademircapar

tolgademircapar Tolga Demirçapar

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Çupra 2 kg Adana
    Yer:yeniçiftlik açıkları
    Yem:karides
    Takım:6 lı takım
    Hava durumu:sıfır rüzgar süt liman deniz
    Derinlik:140 metre
    Ava katılanlar:caner marin caner bey==müzekka==-tolga==-ismail bey

Esref beyin av raporunu okyuyunca mercana bizde gitmeliyiz bu sezon geç kaldık diye aklımdan geçirmiştim. kısmet düneymiş. sabah 9,30 gibi malzemelerimizi ve takımlarımızı hazırlayarak çıktık. 12 km yeniçiftlik açıklarına doğru yol aldık. teknemizdeki 35 beygir motorumuz süt liman denizde çok güzel gidiyor. 20 tl civarında git-gel benzin yaktık.

Avlağımız istanbuldan gelen fay hattının tam üzeriydi. GPS ile daha önce işaretlenen kayanın olduğu yere geldik. boş bir şamandıra koyarak yerimizi belirledikten sonra şamandıranın etrafında balığı aramaya koyulduk. bir türlü mercanlara denk gelemiyorduk. demir attık kalama verdik yok bir türlü bulamıyorduk. bir süre sonra fark ettik ki şamandıramız hareket ediyor :)

tekrar gps i kur yeri belirle demir at derken 2 saatten fazla oyalandık. zemin V biçiminde ortalama derinlik 240 metre civarında biz balığı 140. metrelerde bulmamız gerekiyor ama üst akıntılar dip akıntılar hesaplar derken sonunda balığın olduğu yeri buluyoruz. Mercanlar art arda gelmeye başlıyorlar. .fakat 400 gramlık kurşunu 150 metrelere atıp çekmek gerçekten çok yorucu 7-8 dakika kurşunun inmesini bekliyoruz balık vurduğunda zaten anlaması zor o derinlikte. tabi ki ustalarımız anlıyor ama emin olmadan kontrol için çekip boş geldi mi çok zor oluyor ve bir off çekiyorsun.

eşref bey 30 metrede bulmuş bizimde bildiğimiz o derinlik de bir kaç kaya var ama o derinlikde onda da istediğimiz boyda ve sayıda gelmiyor. bu avlakta günlük 40-50 civarında ortalama 300-400 gramlık mercanları alabiliyoruz. ender olarak ta iri mezgit ve istavritte aldığımız oluyor.

bir av daha böyle geçti donüştede 10-15 metrelerde istavritlerimizi aldık ama mercanda sonra istavrit avlamak 90 gramlık kurşunla çok komik oluyor. 30-40 numara ipler 10 luk gibi geliyor :)

resimleri evde çekebildik payımıza 26 adet mercan düştü....
    http://picasaweb.google.com.tr/tolgademircapar/BALIKAVI#5407398742781304530
    http://picasaweb.google.com.tr/tolgademircapar/BALIKAVI#5407398745733815522
    http://picasaweb.google.com.tr/tolgademircapar/BALIKAVI#5407398745631455506
    http://picasaweb.google.com.tr/tolgademircapar/BALIKAVI#5407398749894167426
    http://picasaweb.google.com.tr/tolgademircapar/BALIKAVI#5407398749812115458

Son düzenleme: 23 Kasım 2009
  2. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Tolga o dediğin yer benim gpsde de kayıtlı caner abi beni tanır resimler açılmıyor
    o yerde bizde çok avlandık 25 lik motor arızalı olduğu için şimdilik gidemiyoruz
    aynı balıkları yakaladık ben çıkrık tipi makina ile avlandığım için çekmesi daha kolay oluyor
    oralarda kiloluklarını genelde 180-200 metrelerde yakaladık
    derin su avının zevkide bir başkadır şimdilik 30 metredeki kıyı taşımızda oyalanıyoruz oradada güzel balık var
    bereketli avların olsun bende çorluda oturuyorum istersen tanışırız rastgele

3. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Kıyım olmuş..
    Günde 40 tane 300 g mercan 12 kilo eder ki bu Tebliğ 2/2 nin limiti olan 5 Kg den 2.4 kere fazla.
    50 tane 400 g 4 kere fazla..
    keşke yapmasanız.

4. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    teknede 4 kişi varmış 12 kilo normal

5. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Payıma 26 düştü diyor arkadaş..

300g olsa gene 7.5 kilo eder.

ya, bunları tartışmayalım. bence, trofe olmayan bir balığı alıyorsak, burada yanlış birşey var..

bilmiyorum ama 15 cm limiti de var mercanda. fotolarda tüm balıkların o boyutta olmadığı gibi bir düşünceye de kapıldım.
    Ama tartışmacısı ben değilim bunun.

Bunun tartışmacısı her balık avcısının vicdanı olmalı bence. Yarın, çocuklarınıza ansiklopedilerden veya vikipediden(artık daha moderniz) mercanları gösterirken bakın ben bunlardan çok tuttum, 15 kilo tuttum, ne var ne yok topladımdenizden derken, içiniz sızlamayacak mı çocuğunuz şunu sorunca :?

-Peki şimdi neden yok bunlar???

6. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Bu başlık altında paylaşıma açılan av raporunda kullanılan muğlak ifadelerden dolayı 2/2 NUMARALI AMATÖR (SPORTİF) AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞE göre yasal limitler aşılmış kanaati oluşmaktadır.

Bu sebep ve yanısıra başlık altında oluşması muhtemel polemiklerin önüne geçmek için konu sahibinden bu duruma netlik kazandıracak açıklama istenmiş ve konu kilitlenmiştir.

Gerekli açıklama tarafımıza iletildiğinde moderasyon ekibi tarafından değerlendirilerek başlık hakkında gerekli işlem yapılacaktır.

7. m-a-v-i

m-a-v-i Yasin

Tolga bey'in tarafımıza göndermiş olduğu açıklama aşağıdaki şekildedir. Açıklaması göz önüne alınarak, konu yeniden paylaşıma açılmıştır.

****************************************************************************
    MERHABA,

BIZ BALIGA 4 KISI GITTIK BEN VE KAYINBABAM MISAFIR OLDUGUNDAN YAKALANAN TUM BALIKLARI BIZE VERDILER. DIKKATLI ARKADASLAR UYARMISLAR SAGOLSUNLAR AMA BEN ZATEN HERSEYIN BILINCINDEYIM. LIMITLERI ASMA KONUSUNDA OLSUN DENIZI KIRLETMEME OLSUN VSVSV. AYRICA DENIZTEMIZ TURMEPA DERNEGINE UYEYIM.
    YANI MUGLAK IFADE YOKTUR VE YAKALANAN BALIKLARIN TAMAMI 20 CM CIVARINDADIR BALIKLARIN BIR KISMI BUZLUKTAN CIKTIGINDAN KATLANMIS DURMAKTADIR.

8. ozkan01

ozkan01 Nurettin

Favori Kamış:
    DAM
    Favori Makine:
    shimano catana
    En İyi Avı:
    levrek 1.5 civarı
    Tolga bey tebrik ederim zoru denemişsiniz.Derin su avcılığı zor ve zevklidir.Güzel balıklar.Birdahaki sefere elektronik makina deneyin artık :)