22 Nisan Üsküdar LRF'ye devam :)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında eyüp koçar tarafından paylaşıldı.

1. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    lineaeffe s-flex 4,20 250 gr.
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Çoğundan yakaladım ama trofe gelen olmadı
    Arkadaşlar selamlar. Dün akşamüstü can sıkıntım tavan yaptı ve kendimi sahile atmak istedim. Gruba balığa gidiyorum diye yazıp bizimkileri eve bıraktım. Bu arada Murat Peksu ve Enes Acar sağ olsunlar Avrupa yakasından bana katılmak için geleceklerini söylediler.
    20:30 gibi avlaktaydım (malum yerde) Takımları açtım başladım at-çeke. İnce ince vuruşlar almama rağmen balık tutamadım. 21:00 gibi Murat ve Enes de geldi. Onlarda başladı avlanmaya fakat 22,00 ye kadar balık alamadık. Ben silikon ve jig head değiştirdim. (trigger-x pippin tail 4 cm pembe, mustad 32756 6 no el yapımı jig head) İlk balık Enes kardeşimizden geldi. Arkasından ben de bir tane aldım. Murat hocam da ilk balığını hemen benden sonra aldı. Avlakta bağlı bulunan teknelerden biri kıyıdan ayrılınca atış alanımız açıldı. O boşluktan da birer balık daha aldık. Akşamı toplamda beş balık ama güzel bir muhabbet ve yeni tanıştığımız arkadaşlar ve kardeşlerle sonlandırdık. Oğulcan, arkadaşları ve Tuna kardeşimiz Facebooktan görüp gelmişler sağ olsunlar.
    Akşamın fotolarıyla mesajımı kapatıyor herkese RASTGELE diyorum.

2. Eyüp kardeşim, lrf denemelerinde istavrit dışında balık denk geldiği oluyormu merak etmekteyim.
    Rastgele

3. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Yavuz Bey teşekkürler. İstavrit harici daha balık alamadım ama boğazın dışında sakin sularda çeşitli kiklalar, iskorpit benzeri balıklar alındığını ve bu çeşidin Ege ve Akdenizde çok fazla olduğunu biliyorum. Hava ve deniz suyu ısındığında boğazda da çeşidin artacağına eminim.

4. eserli83

eserli83 Eser Yazıcı

Favori Kamış:
    shimano speedcast 4 30 200 gr
    Favori Makine:
    SHIMANO ULTEGRA CI4 5500 XSA
    benimde lrf için kamışım slikonlarım hazır bende üsüdarda oturuyorum lrf için bi 15 gün daha var diye düşünürken bu rapor artık yoklama zamanımın geldiğini gösteriyor.

devamını diler tebrik ederim.:thumb:

5. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Eser bey teşekkürler, biz de iki seferdir deneme olsun diye gidiyoruz ama çok şükür elimiz boş dönmedik :)

6. Turkey Fishing Club

Turkey Fishing Club Meriç

Favori Kamış:
    Buffalo 300 Cm Pelican Kamış 50-100 Gr Atarlı
    Favori Makine:
    Alba Star RR 40 - KK 50
    En İyi Avı:
    4.5 Kg Levrek
    Arkadaşlar bu ırf dediğiniz, levrege attıgımız kurtlara cok benziyor. Nerde bulabiliriz bunları ???

Adres verebilirmisiniz ?

Irf nedir . Nasıl oluşur ?

İğne + slikon ? Seçilirken dikkat edilmesi gereken unsurlar nelerdir ?

Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler.

7. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Selamlar, bende çok ustası değilim ama elimden geldiğince anlatmaya çalışayım. LRF çok hafif ekipmanlarla kıyıdan yapılan, kurtçuk-balık vs. şeklinde küçük silikonlar, micro jigler yada ufak sahte yemler kullanılan bir balıkçılık türü. Özellikle kamışın hafif atarlı olması, kullanılan misinanın ince olması açısından 15-20 cm lik bir istavrit bile tuttuğunuzda mücadele hissi verir. Malzemeleri artık aşağı yukarı her alışveriş sitesinde bulabilirsiniz. Özellikle Ege ve Akdenizde aşağı yukarı 12 ay av yapabileceğiniz çok çeşitli balıklar tutabileceğiniz bir yöntemdir. Umarım yazdıklarım yardımcı olur. İsterseniz http://www.lrfclub.com/forum/index.php?action=forum adresindeki forum yada https://www.facebook.com/groups/lrfistanbul/ Facebook grubumuza katılabilirsiniz.

8. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    selam arkadaslar lrf 1yıldan fazla bir zamandır kullanıyorum karadenizde kullandım istanbulda malum kalabalık dolayı pek tercih etmiyorum karadenizde iskelelerden iyi vrimleraldım istavrit sarıkanat iskorpit ve zargana yakaladım silikonlar berkley pembe yesil sarı saydam beyaz geceleri iyi isliyor gunduz pek verim alamadım birazdaha fikir olusması icin silikonların resmini cektim eyup arkadasada resimler icin ve boyle bir konuyu gudeme getirdigi icin tesekkur ederim herkeze iyi avlar[​IMG]

9. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Levent bey, tavsiyeniz için sağ olun. Daha tam manasıyla iri balık olmadığı için biz kurtçukları tercih ediyoruz. İlerleyen günlerde bu tarz balık şeklindeki silikonların da çok iyi iş çıkaracağını düşünüyorum. Rastgele :)

10. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    avınız için tebrik ederim ama öğrenmek istediğim merak ettiğim birşey var bu balıklar için özel donanım neden alınıyor o kısmını anlamıyorum.

11. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    Bu ekipmanlar sadece iştavrit icin deyil tabiki ayrıca
    Bir rapala kadar ücreti var özellikle Ege Akdeniz de ufak iskelelerde çok is görüyor çantada bulunmasında fayda var

12. eyüp koçar

eyüp koçar Eyüp Koçar

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma av65
    En İyi Avı:
    Hakan Bey merhabalar, LRF'de amaç hafif takım, ince misina kullanarak adrenalin yaşamak. Yoksa pek tabi sıyırtma, şeytan oltası yada gece çaparisi vs. ile de balık yakalanabilir.

13. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    hocam merhaba
    silikonlara, sahtelere lafım yok, onlar gerekli, diğer kamış ve makina ile ilgili gerekliliği anlayamıyorum.
    eyüp bey,

lrf için daha hafif donanımlar var onları kullanmanızı tavsiye ederim. ayrıca yer kaplamazlar, sırt çantanıza koyabilirsiniz. teleskopik 4/5 metrelik kamışlar mevcut buda demek oluyorki 4 metre derinlikli bölgelerde 4 metre ileri mesafelere sallayarak atışlar yapabilirsiniz. ister jig kullan ister sahte ister yem, balığı birebir hisseder daha hızlı pratik ve 20tl ye lrf setin olur. 200.tl harcamak nerede 20.tl harcamak nerede, aradaki tek fark birinde sarımı makina yapar diğerinde kolunuzla yemi yönlendirirsiniz.