23.01.2009 zor havada palamut çinekop avı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında winchester tarafından paylaşıldı.

1. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    Arkadaslar sabah erkenden ındım ve heycanla yenı aldıgım shımono makınamı cıkardım ve atceke basladım ama elım ılk baslarda alısmadı balık alamadım hava yavas yavas donmeye basladı ve saat tam 2-3 gbi tam patladı herkes gıttı ama ınat ettım bu havada alıcam dedım ve hırsla at cek yapmaya devam ettım ve ılk balıgım palamutu aldım tamam dedım artık cozdum ve arka arkaya palamutları bındırdım arkasından arada karısık cınekoplarda gelmeye basladı sonrasında hava bır actı sankı yaz gıbı gunes cıktı o denız duruldu butun balıkcılar gerı geldı herkes sankı hazırda beklıyomus:) sıtemızın uyesı zekı arkadasımız dun bana yazmıstı bende gelıcem aksam ustu dıye bır baktım oda geldı oturtuk sohbet fılan derken sıtemızın gene uyesı kaan arkadasımızda geldı :) zekıde basladı oda balık aldı guzel ve makınanın farkını cok gordum oyle bır sarım hafıflık sankı palamutu cekerken cınekop gıbı cekmeye basladım onceden kullandıgım makınada palamutla cınekop ayırt edebılıyodum bunda edemedım ama gene zamanla ederım emınım alıstırmaydı bugunku balık sayım 6 palamut 14 cınekopdur arkadaslar hepsının resımlerı yok bır kısmı engın abımızın mısafırı varmıs onlara gıttı herkese rastgelsın..

2. alper.bjk

alper.bjk alper saglam

Favori Kamış:
    shımano
    Favori Makine:
    shımano ultregra 5500 xsb
    En İyi Avı:
    kızım nehir
    mert yine müthişsin allah kısmet ederse yarın sabah üsküdara gelecem bir aksilik olmassa koralda gelebilir umarım seninlede orda tanışma olanagı bulurum

3. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    heyy maşallah :)
    ne güzel balıklar onlar mert gercekten cok zor kosullarda gun boyu avlanmanın karşılığnı aldın. Helal olsun. Bizde tanışma fırsatı bulduk. Sizleri tanıdığma cok memnun oldum. Güzel birkaç saat geçirdik. Dilerim iyi bir dostlugun baslangıcıdır bu. Bizi de o güzel görüntülere dahil ettin, teşekürler :) Yeni makinen de hayırlı olsun güzel avlar gercekleştirirsin umarım yeni makinenle.
    Avlak cok guzel cok farklı zahmetli ve kesinlikle beceri gerektiren bir yer. Tiyoların sayesinden de birkaç balık da ben aldım beni avlak konusunda aydınlattığın için teşekürler merk dostum ...en kısa zamanda görüşmek dileği ile...
    RAstgele

4. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    tamam abi işşallah gelıcem bende tanısmıs oluruz hem :)

5. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    ben naptım zekı ask olsun sen kendı bılegınle aldın o balıkları bu her zaman boyledır bılmedıgın yerdekı suyu yanındakınden az bır tuyo alarak hemen cozmektır :) guzel bır gundu bende cok sevındım tanıstımıza her zaman gel beklerız bızım ortam oydu ıste kendı halımızde abılermız ve kardeslermızle oyle sıcak bır ortam maksat makara ve balık :)

6. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Gençler tebrikler, hava patlamış ama sizler neredeyse yazlık baharlık modunda delikanlılıkta bu olsa gerek. Size çok sevdiğim bir PALAMUT TARİFİ sunmak istedim. Deneyin beğenmezseniz ben buradayım... Afiyetle , rasgele....

Not:pALAMUT YAKALADIĞINIZDA GALSAMALARINI PARMAKLA BOZUP KANINI AKITIN. DAHA LEZZETLİ BİR BALIĞINIZ OLACAKTIR.

NARLI PALAMUT NASIL PİŞİRİLİR

Malzeme (2 kişilik): 1 adet irice palamut (bütün), 1 adet yeşil domates veya elma, 2 adet defne yaprağı, 1 mini dal taze biberiye, 1 sap taze nane, 2 yaprak adaçayı (taze varsa), 1 mini sap mercanköşk veya kekik, 1 adet limon, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 5-6 tane karabiber, 2 kahve fincanı nar tanesi, 1 tatlı kaşığı tuz.

Hazırlanışı: Palamutun iç organlarını çıkarın. İçini dışını tuzlayıp biberleyin. Yaklaşık 20 dakika dinlendirin. Bir fırın kabının dibini yanlardan taşacak şekilde fırın kağıdı ile döşeyin. Yeşil domates veya elmayı cips gibi ince dilimleyin ve yarısını fırın kabına koyun, üzerine palamutu oturtun. Balığın karnına defne yaprağı, biberiye, nane, adaçayı, mercanköşk misali yeşillikleri doldurun. Limonu ince ince dilimleyin. Balığın karnına ve üstüne yerleştirin. Zeytinyağını gezdirin. Tane karabiberleri, nar tanelerini serpiştirin. En son kalan yeşil domates veya elma dilimlerini dizin. Balığın üzerini fırın kağıdıyla kapatın. Kabın dibine koyduğunuz, yanlardan taşan fırın kağıdını üstteki kağıdın üzerine kapatın. Kabı 250 derecede kızdırılmış fırına verin. Yaklaşık 20 dakika pişirin, sıcak servis yapın.

Son düzenleme: 23 Ocak 2009
  7. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    ortam süper...
    makara şamata hoş sohpet bogaz ayaklarının altında daha ne olsun :) eh balık da var bundan iyisi daha ne olabilir. Bende yorucu bir iş gününden sonra iyi bir öğleden sonra geçirdim. eh tabi taze balıgın tadına da baktık aksam aksam :) tiyolar için tekrar tşkler :) iyi akşamlar

8. blue ocean

blue ocean Halil

Favori Kamış:
    cobra420 sorf/cornoran black star 2.70
    Favori Makine:
    daiwa bg30/catana 30
    En İyi Avı:
    3 kg .balon
    Tebrikler mert balıklar çok güzel.Belki yarın bende gelirim tanışmış oluruz.

9. Alparslan34

Alparslan34 Alparslan

Favori Kamış:
    Extreme cast 180 ama şimdi 250 grm atar Michell Spin Hayper cast 420 200 sorento 420200
    Favori Makine:
    Okuma salina Okuma blue hawk Okuma longbow2 Okuma magic
    En İyi Avı:
    Sinarit 4.500 gr..
    Ahh Ahh orda palamutlar çinolar beni bekliyor ben çamlıbahçede çelebilerle uğraşıyorum Güzel av olmuş Mert abi inşallah daha iyileri denk gelir ...

10. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    şansın daim olsun ne güzel şeyler bunlar.

11. OPTİK1907

OPTİK1907 GÖKHAN

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE SURF +OKUMA
    En İyi Avı:
    DAHA EN İYİ AVIM OLMADIİİİ
    tebrkler mert ... güzel balık güzel ortam.. radar önü müdavimleri olan bi yer hemen hemen herkes biribirini tanır, sevgi ve saygı çerçevesinde balık tutabilirsiniz..

12. Ufuk33

Ufuk33 Ufuk

Favori Kamış:
    1.20 Remixon Hero Beyaz Kamış Ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    kaçan balık :P
    REsim gibi balıklar... devamını dilerim... Rastgele !

13. tatlisoy

tatlisoy

Favori Kamış:
    Olta, Kamış, Rapala
    En İyi Avı:
    4 kilo Palamut, Birde bir zamanlar 2 kiloluk sazan
    Mert tebrikler balıklar gerçekten çok güzel afiyet olsun.

14. JACKET

JACKET EMRE

En İyi Avı:
    DAHA KİLOLUĞA ULAŞAMADIM:(
    tebrikler kardeşim işaallah bizede nasip olur böyle güzel balıklar...

15. simendifer

simendifer Sennur

Çok şık. :) Başka da bir şey dememe gerek yok sanırım. :)

16. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    tesekkurler arkadaslar ama yorucu bı hafta gecırdım hafta sonu sadece ızlemeye gıdıcem atmıcam :)

17. izmirli erdal

izmirli erdal erdal

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    1200 gram çupra ıldırı
    Mert kardeşim yine döktürmüşsün tebrikler:D :D :D

18. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    saol abi yaptık bıseyler:)

19. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Zeki'ye de ayağım uğurlu geldi :)

20. winchester

winchester mert

Favori Kamış:
    ferrari7000
    En İyi Avı:
    48cm lüfer
    hakkaten he adam direk cekti palamutu :) kaan senıde gormek ısterız sahnelerde..:):)