Pazar sabahı saat 06.00 da telefonumun sesi ile uyandım. Arayan Aydın Ağabey. Cumartesi günü çok güzel çinekop yakalamış. Pazar günü de olur diye bana hadi gel balığa çıkalım dedi. Ben de dururmuyum atladım arabaya ver elini Beykoz limanı. aydın ağabey tekneyi hazırlamış. Çayı demlemiş. kahvaltı hazır. güzel bir fakir kahvaltısından sonra vira bismillah diyerek demiri aldık. Beykoz limanını arkada bırakarak balık merasına doğru yola cıktık. sinan kardeşim dip çaparisini itina ile denize saldı. Yağmurun ardından güneş azıcık kendini gösterince güzel manzaralar ortaya çıkmaya başladı. Sinan usta kalamalar vererek çaparimize balık vurması için elinden geleni yapıyor. [/URL) sinan, ben ve çömezimiz gökhan İlk 3- 4 çapari çok güzel geldi. Fakat lodos azıtınca ve yağmur şiddetini artırınca avımıza son vermek zorunda kaldık. Zaten evlerimize götürecek kadar balık tutmuştuk.Allah bereket versin diyerek limanımıza döndük. Benim telefon kelek yapınca bazı resimleri sizler ile paylaşamadım. İşte benim payıma düşenler. Ve işte o avdan güzel video. http://img508.imageshack.us/i/r7y.mp4/ http://img814.imageshack.us/i/suq.mp4/
Rapor, anlatim, av cok guzel ustam. Fakir kahvaltisi kismina icerledim biraz. Niye derseniz; afrikada peynir, zeytin ve simit elime gecerse dunyanin en zengin kahvaltisini yemis gibi hissederdim inanin bana avin bol olsun. Selamlar saygilar.
Çok güzel av olmuş tebrikler gerçekten. Demek yukarılarda halen balık var ve aşağı iner umarım. Bu arada tırsi sayısı iki sanırım
Bak o konuda yereden göğe haklısın. simitin bile tanesinin 1 tl olduğu yerde kahvaltıya pek fakir kahvaltııs denemez. Lafın gelişi işte. Selam ve saygılar benden.
Ya her şeyi de ifşa etmeseniz olmayacak, neyse rahatlayın, tirsi sayısı 3. Var ya beykoz ve civarında var. lakin gır gırlar aman vermiyor. Umarım iner de her kes tutabilir.
dip çaparisi çok iyi iş yapıyor ama kullanması çok zor biraz profesyonel işi . tebrikler güzel av yapmışsınız.
zuhhaha sivri sinek saz misali büyük başarı, daha büyüklerini tutmanız dileğiyle küçüklerini salmanız umuduyla. Forumda birçok defa işlenen bilinçli avcılık konusunda her üyenin elinden geln katkıyı yapmasını bekliyerek iyi avlar diliyorum. Bu plartformda dolaşan herkez bu avcılık hobisine bir köşesinden bulaşmış insanlar avcı demenin doğa dostu , çevreci ve bilinçli gibi kavramların bir araya gelmesinden oluşur. Elimizde av aletimizle emralarda dolaşarak bugün ne tutuarım nekdar tutuarım yerine olayın tadını çıkarmanın yollarını aramalıyız. Bizimde ovlarda keklik tavşan avlıyan eli silah lı avcılardan hiç bir farkımız yok . Her birimiz avcıyız düşünün elinde silah olan bir avcının büyük küçük farketmeksizin kuş yaad tavşan vurduğunu !onları tekrar doğaya kazandıra bilirmi. Balıkçılığın. oltacılığın bu hobinin en güzel yanı tutuğunu geri saldığınızda hayatını idam etirebilme şansının yüksek olması. O yüzden kaçırdığınız yada saldığınız balıklar hayatını devam ettire biliyor. Avlarınızın devamını ve trofeli olması dileği ile daha güzel bir rapor hazırlana bilirdi. Mesela sabah kahvaltısı harika,tutuğunuz çinekopları salsaydınız bu rapor harima üstü mükemmel bir rapor olurdu.
Çalışma saatlerinden fırsat bulamıyorum zaten havalarda çok erken karardığı için pek biyerlere gidemiyorum anlıycan. Ama günler uzamaya başladı inşallah yavaş yavaş haraketlenmeler başlıycak..
Aynen dediğiniz gibi gerçekten çok zor ve cidi emek istiyor. allahtan sinan kardeş doğuştan boğaz balıkçısı. Bize kalsa istavrit ile idare ederdik.))
Ben büyük başarı olduğu için değil, güzel bir av gününü dile getirdim. Sizin dediğiniz gibi bu balıkları salabilirdim. Salarım da. Allaha çok şükür haftada 1-2 kilo balık alabilecek gücüm var. Bu işi sadece zevk için yapıyorum. İlerisini düşünerek dediğiniz gibi salmak lazım. Size hak vememek elde değil. Hani kendimi savunmak için yazmıyorum. Yemeklik aldım, avı bıraktık. Benim tuttuğım balıktan ne olacak diyenelerden değilim. Size katılıyorum. Bizim tuttuğumz balık, hani derler ya devede kulak, ama damlaya damlaya göl olur sözünüde unutmamak gerektiğini, unutmamamız gerektiğini çok iyi biliyorum. Ama kardeşim gel gör ki amatör balıkçının gösterdiği, sizin benim gösterdiğim hassasiyeti maalesef bakanlığımız ve büyük balıkçılar göstermiyor. Pazar günü Beykoz önlerinde hem karadan hem denizden balık avlayanlar çoktu. Hemen kara kıyıda tam 6 tane gır gır denilen tekneler ağlarını acımasızca nasıl serdiklerini, nasıl balıkları katlettiklerine şahit olmuşlardır. Hiç gır gır ağının tekneye toplandığını gördünüzmü bilmiyorum. Ağın içine ne varsa tekneye alınır. Ve ağda sıkışan küçük balıklar ezilir. ölür ve martılara yem olur. Hemde öyle 3-5 kilo değil tonlarca. Boğazlarda gır gır avı yasaklanacaktı. Sayın Başbakanımız oy uğruna izin vermiş. Bizim tepkimiz onlara olmalı, Balık neslini kurutanlara olmalı. Sevgi ve Saygılarımla.
Sedat abi anlayışlı ve makul cevabınız için çok teşekkür ederim. Trolleri gırgırları çok iyi bilirim. Profilimde Ankara yazdığına bakmayın burası benim sürgünüm çocukluğumun tatilleri , okul hayatımın üniversite yıllarımın tatailleri herzaman deniz kenarında balıkçı kasabasında geçmiştir. Bilmem mi o leş toplayan martıları. Sadece martılar değil, trol gemilerinin gırgırların güvertede ki pislikleri denize attığı zamanlar da meradaki balık direk oraya gider . Anında bıçak gibi keser. Her neyse dediklerinizi tahmin edebiliyorum. Sadece gırgırı , trolü değil oltacısada aynı biri denize çöpünü atmıyorsa ötekisi küçük büyük demeden topluyor. Ama eminim bu plartfomdaki birçok avcı benim gözlemlediğim diğer avcılardan daha profesyonel ve bilinçli hareketlerde bulunuyor. Doğruyu yanlışı biliyor. Hiçbir şekilde kötü amaçlı yada avınızı karalamak bağbında bir elelştirim yok. Sizde çok güzel ve nazik bir şekilde yazmışsınız. Ah o denizin ortasıda sandal da sallanrak yapılan fakir kahvaltısı yokmu bir de avarkadaşların, abilerin, dostların yanında olmannın tadı başka bir güzel , Trfeli be bereketli avlar dileğiyle . İyi akşamlar