Değerli forumdaşlar,abilerim,kardeşlerim; 23.02.2014 tarihinde Bodrum/Güvercinlik'e balık avına gidecektik.Günler öncesinden heyecan sarmış,hazırlıklar yapılmaya başlanmıştı.Bi şeye çok heveslendiğin zaman olmaz ya,işte o benim başıma sürekli gelmiş ve gelmeye devam ediyor.Zargana bol dedik,ipek aldık.Bizdeki iğneler dandik dedik,iğne aldık.Orada uğraşmayalım diye bi düzine takım yaptık.Gel gelelim ki kursağımıza dizildi.Ama gitmeme engel olan şey,herşeyden daha önemli olan sağlık ile ilgiliydi.Çok sevdiğim ve beraber çalıştığımız bi abimin abisinin rahatsız olması ve ameliyat olmasıydı.Engin abim 3 dün rapor aldı ve abisini ziyarete gitti.Çok şükür ki ameliyatı iyi geçmişti.22-23-24 tarihleri için rapor alınca bizim balık işi haliyle yattı.10 kişilik bi grup oluşturmuş ve teknemizi,yemimizi vs. herşeyimizi hazırlamıştık.Ekipten birinin çocuğu hasta olmuş gelemedi,bizden de Engin abi rapor alınca 4 kişi çalıştığımız yerde 3 kişi kaldık ve vardiyalı çalıştığımız için 2 kişi 12/12 çalışarak 1 kişinin de hafta tatili olması dolayısı ile 8 kişi olarak balığa çıktılar.E Yusuf durur mu ? 10 dk.'ya bi telefon. -Ne yaptınız ? Balık çıkıyormu ? ne var ne yok ha bire rapor alıyorum.Geçen sene çok güzel bi av yapmamıza rağmen olumsuz cevap alıyordum.Neyse fazla kafanızı şişirmeyeyim.Akşam saat 7 gibi geldiler.Hemen evden çıkıp merakla poşetlerine baktım.Bide ne göreyim 8 kişi 2-3 parça çupra,4-5 tane mercan ve 3-4 kilo kadar izmarit ve isparoz İyi kide gelmemişsin dediler.Güvercinliğe gitmeyi düşünenlere dipnot olsun.BALIK YOK... Ben de gece 00:00 da girdiğim iş yerimde öğlen 12:00 da çıktım.Çok da uykum vardı ama duramadım.Hanıma hazırlan dedim gidiyoruz.Çocuğu sıkı sıkı giydirdi.Yanımıza biraz yiyecek içecek aldıktan sonra doooooğğğğru AKYAKA.O gün denize olta atılacak çare yok Vel hasılı kelam Akyakaya vardık.yem olarak tuzlanmış ve dondurulmuş karides aldım.Diğer yemler çoktaaan bitmiş.Pek yemli avlanmam ama canlı bırakma yaparım diye ufak bi kaya balığı falan yakalarsak atarız düşücesi ile biraz uğraştım.İğne çok küçük fakat balıkta çok küçük.Baktım yemlide iş yok taktım rapalayı başladım at-çek yapmaya.Epey bi uğraştım,debelendim ama sadece kiloluk olabileceğini tahmin ettiğim 2 Levrek takibi ile akşamı ettik.İlk takip çok güzel oldu.Balık o kadar hızlı geldi ki haahh şimdi alacak dedim ama maalesef yine hüsran cyrr idk banghead Neyse vardır bunda da bi hayr.HAAA bu arada bide Akyaka bu aralar çok güzel bira tenekesi yapıyor Yemli ile 2 adet küçük kaya balığı 2 adet küçük mırmır ve 1 adet de bira tenekesi yakaladım.Balıklar suya,bira tenekesi ise ait olduğu çöp tenekesine iade edildi. Kafanızı şişirdiğim için özür diler,bol avlı,bol balıklı günler dilerim.RASTGELE.. Bu ufaklıkta tabiiki ait olduğu yere geri bırakıldı Trofe bira kutusu Bu da iade edilen 2.Mırmır Ve Akyaka'nın O muhteşem gün batımı.... Yeşilin ve mavinin buluştuğu,insana dinginlik veren Akyaka'dan herkese selamlar...
avlandığınız bölge yağmurlu havada güzel iş yapıyor. maket sahte yerine silikon daha çok verim veriyor... mavi bayraklı diye bildiğimiz bu bölge, ünvanını kaybedecek gibi duruyor, oltaya bira tenekesi takılmaya başladığına göre durum pek iç açıcı değil.. tamam bizde balığa gittiğimizde muhabbet olsun ne bileyim ortamın zevki çıksın diye bu tür içecekler içiyoruz ama bizim aldığımız terbiye bu tür içeceklerin kutularını denize atmamıza izin vermiyor. yeni nesil daha bilinçli daha zeki diyoruz ama durum görüldüğü üzere vahimm.. iyi günler..
Bilgi için teşekkürler.Dediğiniz gibi maalesef içler acısı bi durum.Geçen gün de Ula göletine gezmeye gittim.İlk defa gitmiştim ve bi daha gidermiyim bilmiyorum.Herkes pisliğini atmış atmış gitmiş.Hiç ara verilmeden 1 sene de temizlenmez diye düşünüyorum.İnşaallah bilinçleniriz...
Oltalar denizle buluştuktan sonra gerisi önemli değil İnşallah bundan sonraki avlarınız da istediğiniz avları yapabilirsiniz...reeling
Teşekkür ederim.Benim çocukluğum Ayvalık/Altınova sahillerinde geçti.Daha ilk ve orta okulda iken çoğu yetişkinin yakalayamadığı balıkları yakalıyordum.Uzun zamandır gidemiyorum Altınova'ya.Kısmet olursa hem eşimi oralarda gezdirmek hem de balık avlamak için 2-3 günlüğün de olsa gitmek istiyorum. Balıkesirlisiniz ya bi anda aklıma oralarda yaşadıklarım geldi Sizde de rastgele.Oltanız boş kalmasın reeling
Silikon dediniz de Zargana topu ile Raglou tarzı küçük silikonlar mı yoksa Sasi gibi jig head ile kullanılan silikonlar mı ? Yardımcı olursanız sevinirim.