Selamlar bu avim 23.03.2008 de olmustur sabah 06.00 da evden hareket ederek av yapacagim bölgeye 06.45 gibi vardim yanimda hatunum ve ortanca kizim vardi. Yem: Renkli hamur,haslanmis misir,kurt ve meps ler vardi Ve ilk alami saat 08:15 gibi aldim. Bu da ortanca kizim kübra o merakli balik avciligina simdiden balik Tutkusuna alistiriyorum. Ve buda bendeniz ögleden sonra hatunumun üsümesi ile gidelim deyip tut turdugunda iki alayla geri dönecektim.Havanin günesli olmasina bakmayin 3.cü ayda almanyada sicaklik eksilerde idi. Ve böylelikle bir av günümüzü üc alayla bitirmis olduk alalarin ikisi gök kusagi birisi ise normal.
Abi saygısızlık yapmak istemem ama o balığın kafasına vurmak sizce normal bir davranış mı ?Yoksa benmi yanlış görüyorum.Bi yanlış anlaşılma olduysa özür dilerim.
tebrikler güzel av olmuş.Buarada serdar abim haklı balıkların can çekişmesini istemiyorsanız en etkili yöntem budur.Rastgele
Ben bu işi anlamakta güçlük çekiyorum dünyanın bilmem neresinde fok balığı yakalamk için hemde yavruları sopayla yada başka bir aletle kafalarına vurarak öldürmeye vahşet deriz.Ağzımıza geleni söyleriz ama bunu kendimiz yapınca en etkili yöntem diye anlatmaya çalışırız bakarken bile içim cız etti resmen vahşice bir tutum .En azından o sopalı görüntüler siteden kaldırılırsa sevinirim
Goruntuler kalksin ve benzeri yorum yapan arkadaslar acaba mukayyese ettikleri o fok baliklarinin neden kafasina vurularak oldurulduklerini biliyorlar mi? Sadece ve sadece satilacak olan kurkleri zarar gormesin diye. Balik avciliginda yukarida gordugunuz islem etiktir ve hayvanin can cekisememesi icin yapilmalidir. Canli canli alip koydugunuz posette yavas yavas olurken daha guzel oluyor degil mi? Ayrica muhtemelen arkadasin avlandigi bu avlakta baligi uyutmadan tasimanin cokta buyuk cezasi var! Lutfen yorum yapmadan iki kere dusunun!
Sizde haklısınız ama ben yakaladığım balıkları genellikle geri salarım.Zaten aldığım balıklardan büyük bi lambuka var o da deli bir balık.Yakaladığımda deli gibi bi oraya bi buraya savruldu yakalayıp kafasına vurmak ne mümkün Ben balıkları canlı canlı ölmesini istemem tabii yakaladıklarımı iğneden çıkarır atarım bu spor sadece zevk için eğer büyük yakalarsanız alın !
abi balıkları niye copladın yaaaa... biber gazı sıksaydın ya (ayrıca benimde bildiğim yol başına vurup uyutmaktır.)
Bak bunu yani fok balıklarının kafasına neden vurularak öldürldülklerini öğrendiğim iyi oldu aslında o iş yapanlar ve onların yaptığını etik ?olduğu için benimseyenler yine yanlış yapıyorlar o balıkların toplandığı yere şöyle bin woltluk bir elektrik vereceksin kafa derileride zarar görmeyecek hem daha fazla yakalmış hemde ekonomiye kazandırmış olacaklar.Size tavsiyem eğer varsa çocuğujnuz bir gün balık tutarsanız bir kısmını poşet ekoyun çan çekişerek ölsün ve bunu çocuğunuza gösterin diğerinide kafasını sopa ile dövün öyle öldürün onuda seyrettirin.Çocuğunuzun tepkisi ne ise bundan böyle öyle öyle öldürün balığı hatta olta ile tuttuğunuzda can çekişiyor ya onuda görmek istemiyorsanız gittiğiniz avlak yerine elektrik verin ve toplayın.Dedim yine diyorum Bu resmen VAHŞETTİR...
ikiside haklı şimdi fokların derileri zedelenmesin diye vuruyolar tamam orası ama balıkların pulları bi işimize yaramıyor ölüme müdahale etmek ayrı bi boyut doğal yolla ölmesi ayrı boyut bence herşeyin doğalı uygundur oda balığın sudan çıktığı zaman kendi kendine ölmesi
abicim avın çok güzel tebrik ederim.canlı bir balık sudan çıkınca ortalama 1 saat sonra tamamen ölür.bu sürede onun can çekişmesi demek.bir insanın suya düşüpte can çekişmesiyle aynı şeydir.ayrıca balık en çabuk böyle ölür ter birşey yok yani
Semih kardes biz burada gurbette yasiyoruz yakin bir zamana kadar kurbanliklar bile soklanarak kesiliyordu,ve ondan sonra kesiliyor. Baliklarin kafasina vurarak bayiltip bicak la bogazini kalbinin oldugu yeri kesiyorum.Dinimize göre uygun olmayabilir belki ama burada yasayip av yapabilmemiz icin burasinin kanunlarina uymamiz lazim. Nasil türkiyede usulsüz avlananlara kiziyoruz burada da öyle böyle yapmas sak balikci belgesi olanlarin bile belgeleri bir daha geri vermemek sarti ile ellerinden aliniyor. Özür dilenecek bir durum yok Semih kardes. Selamlar.
Serdar kardes ben gerci Türkiyede yaptiklarim avlarim da genelde baliklarin solunkaclarindan sag elimin isaret ve yüzzük parmagimla tutup basparmagimla ensesine basip boynunu kiriyordum.