23.03.2013 ÇEŞME/İZMİR TEKNEDEN BALIK AVI YEM TAVSİYELERİ

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında duman035 tarafından paylaşıldı.

1. duman035

duman035 zekeriya

Favori Kamış:
    Protackle Enduro Trolling Kamış 165cm
    Favori Makine:
    STELLA 20000SW ve BLUE ROSE 1,83 MT 160-420 GR JIG KAMIŞ
    En İyi Avı:
    9 Kg Levrek
    Herkese öncelikle merhabalar;

23.03.2012 Çeşmeden tekne ile balık avına gideceğiz arkadaşlarla beraber, Yalnız bu işte amatör olduğumuz için sizlerin bilgilerinden faydalanmak istedim. Tekne sahibi bize yanımızda ne tür bir malzeme getirmemiz gerektiğini yazdı;
    TAVSİYE ETTİKLERİMİZ(BULUNMASI GEREKENLER)
    İnce uçlu hassas kamış, 1.30 – 1.50 cm arası.
    30 – 35 silikon yada ip misina.
    100 – 125 – 150 gr kurşun.
    4 – 5 – 6 numara iğne, düz yada çapraz olabilir.

Yem olarak Boru kurdu ve Sülünez kullanıldığını biliyorum. Bunların haricinde sahte yem tavsiyesi olan varmı? Varsa nasıl bir Sahte yem almam gerekir. Bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.

Rapor sonucunu buradan yine paylaşacağım... reeling mrsparkle

2. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Sahte yem işine yaramaz. Sadece avlanacağın bölgeye kadar sırtı çekerken kullanabilirsin. Onu da tekneciler rolanti hızda gitmediği için bir şey yakalama şansın çok düşük. Yem olarak bir bardak mamun da al.

3. ismetim

ismetim İsmet

Favori Makine:
    Okuma RAW2,Daiwa Opus Bull 5500,Daiwa Accuadepth Çıkrık,Okuma Avenger 65.
    merhaba
    Narlıdereden sülünes al.güzelbahçeden taze tatlı su değmemiş sardalyayı nbu mevsimde ihmal etme.Sırtı için dalyanköyden sakız adasına doğru gidersen iş yapar.

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Hocam mutlaka çimçim tavsiye ederim, geçen ay ben de gitmiştim çeşmeden, en çok iş yapan yem çimçimdi. Küçük iğne tavsiyesine kesinlikle uymalısınız bence, 2-3 numara iğnelere balık oturmuyor ve yemler boşa gidiyor

5. Orhan Paksoy

Orhan Paksoy Paksoy

Favori Kamış:
    Captain Surf 390
    Favori Makine:
    Okuma PL-865 Ryobi Ecusima 8000VI
    En İyi Avı:
    Çipura 800 gr.
    Bende katıldım Çeşme balık avı turuna. Mümkünse yeminizi ve market vs. alışverişinizi yapın, otobüsün durduğu yerlerde alışverişler pahalı ötesi.
    Ben sülünez ile balık aldım. Tekne toplamı çok fazla balık çıkaramasa da, çimçim ve sardalya kullananlarında balık aldığı oldu. Kurşun olarak 150 gr dahi hafif gelebilir. Oltalarınızın birbirne karışmaması için 200 gr bulundurmanda fayda var. Balık tutarsan zaten karışacak ama, 200 gr rahat ettirecektir. Arkadaşım silikon yem kullandı ama iş yapmadı. Çıkan ahtopotlar dahi normal iğnelere yakalanmıştı.
    İnşallah benim yaşadığım olumsuzlukları yaşamazsın. Rastgele :)