Merhabalar arkadaşlar, Bir önceki raporumda avlak yeri konusunda birçok soru olunca ve ben de Yeşilköy-Bakırköy arasındaki bölgede birçok yerde bu balığın avlanılabileceğini söylediğim için daha önce kendi bölgemde yaptığım ancak raporunu yayınlamadığım başka bir avın daha raporunu buraya koymak istedim. Gerçekten yeminiz ve takımınız iyiyse ve biraz da şanslıysanız belirttiğim bölgede(Yeşilköy-Bakırköy arası) balık avlama ihtimalinizin hayli yüksek olacağını düşünüyorum. Yer: Yeşilköy Tam mevki: Röneparkın önünden başlayan dalgakıranın uç bölgesi Olta takımı ve kurşun diğer avlardakiyle aynı Yem: Öğle saatlerinde balıkçıdan alınan "iri" istavritler Yakalanan balık: 1 adet 33,5 cm boyunda 420gr ağırlığında lüfer 1 adet 23 cm boyunda ve 150gr ağırlığında sarıkanat Saat 18.00 civarı ava başlanmış, lüfer saat 18.25'te sarıkanat ise saat 20.30 civarında yakalanmıştır. 2 adet olta takımı da av esnasında vuran balıklar tarafından kesilmiştir; biri çekerken diğeri de vuruş yaptığı anda takımı iki iğne arasından kesmiştir ki bu benim için iyi bir tecrübe olmuş ve takımlarımı daha dikkatli bir şekilde daha sağlam yapmaya çalışmama neden olmuştur. Bu av esnasında avlak bölgesinde tanıştığım, sitemizin de üyesi olmasına rağmen genelde balıksevdası adlı sitede yazan "mrtsezal" rumuzlu Murat arkadaşımız da yanımda avlanıyordu ve hemen hemen aynı saatlerde avı bitirip bölgeden ayrıldık. Bence o akşamki şansımı yaratan en önemli şeylerden biri yem olarak taze sayılabilecek gerçekten "iri" olan istavrit kullanmamdı zira hatırladığım kadarıyla benim taktığımdan biraz daha küçük yem takan Murat arkadaşımız avdan pek randıman alamamıştı, dolayısıyla yemlik balığınızı mümkün olduğunca iri balıklardan seçin ve büyük yem kullanın. Bu avın üstünden bayağı bir zaman geçmesine rağmen aldığım haberler ve yaptığım denemeler sonucunda yakaladığım balık gibi birçok balığın hala belirttiğim bölgede olduğuna eminim, sonuçta 8 Kasım pazar günü avlandığım bölge de buradan çok uzak değildi. Hepinize rastgele.. Avlak yerinden fotolar
Usta, harikasın. Tebrikler. Bu arada, diğer bir raporunda, şakasına söylediğim izmaritle lüfer değişelim sözlerime; bir gün hep beraber yiyelim şeklindeki hoş cevabınız için de teşekkür ederim.
Atasay harikasın dostum raporlar çoğalıyor maşallah.Yapcaz bu sene güzel sürprizler galiba hadi bol şans.Şu lüferlerden deep frize atta yazın yiyelim beraber muhakkak.
slm ya usta sen böyle yapıyosun biz hafta sonunu nasıl getirelim. zaten kendimi zor zaptediyorum neyse muhteşem bunlar tebrikler