Osman Abinin avından sonra sönük bir av olmuş galiba bizimki. Meteorun web sayfasında fırtına olmadığını gördük ama cumartesi geceki fırtına acaba meteoroloji yalan mı söylüyor dedirtti bana. Ama gördük ki adamlar işi biliyor. Deniz hakikaten iyiydi. Sabah 6:30-7:00 gibi çıktık yola. Adil abimizin avlaklarına gittik. Yem olarak sülünez, madya, teke ve yengeç kullandık. Oltalar 3 lü dip oltası. Gerçi osman abinin skoru görünce bizimkiler pek cılız kalmış. Fotoğraflarda sadece büyük balıkları görüyorsunuz. Güzel bir kaç karagöz ve lidaki tutabildik büyük olarak.Onların dışında kişi başı yaklaşık 2-3 kilo civarı gopes, ısparoz ve erkek mercan yakaladık. Ama güzelim kırmızı mercanları bu avda ne yazık ki göremedik. Ve işte ekip topluca:
kırmızı ve siyah mercan Avınız için tebrik ederim Denizciğim. Yalnız, avlanması serbest türler kapsamına alınana değin, güzelim kırmızı mercanları görememiş olmanız iyi olmuş.
Bu arada ben ve adil abi dışında ( bildiğim kadarıyla ) herkes manisadan zaten. İş arkadaşlarım hepsi.
Mercanlar av kapsamında değil mi? Benim bahsettiğim osman abinin tuttuğu mercanlar. Erkek mercanlar hem ufak hem de rengi kaçıktı
tebliğe göre... Diğer türler pembe, sarı ve beyaz renkli olabilir mi ? Doğrusu bilmiyorum çünkü, hayatta elime mercan almış değilim. Ben tebliğin yalancısıyım. Anladığım kadarıyla birkaç çeşit mercan var ve tebliğe göre avlanması tamamen yasak türlerden siyah ve kırmızı mercan zikredilmiş.
vay be arkadaşlar muhabbettiniz yeter... iyi vakit geçirdiğniz fotoğraflardan belli oluyor. sürekli böyle muhabbetler yapıyorsanız keyfinize diyecek yok... tebrikler..
Aynen oyle valla. Bi arkadaşın imzasında vardı " balık bahane mühabbet şahane" diye . Tamamen katılıyorum
Avınız için sizleri tebrik ederim arkadaşlar. Bereketiniz daim olsun inşallah, rast gelsin. Nuri bey, tebliğde bahsi geçen mercan bir balık türü değil. Arkadaşların bahsettiği kırmızı mercan ise balık. Bildiğimiz, İzmir'deki hemen her arkadaşımızın raporunda gördüğümüz dişi mercandır. Dişileri kırmızı (sizin pembe dedikleriniz), erkekleri daha gümüşümsüdür. O nedenle ayırmak için kırmızı mercan diyorlar. Tebliğde adı geçen mercan, aşağıda fotoğrafını gördüğünüzdür. Murat arkadaşımızın da bununla ilgili olarak verdiği bir bilgi vardı ama aradım taradım bulamadım bir türlü, saklanmış. Bulup çıkardığımda daha detaylı bilgi edinilmesi açısından konuya ekleyebilirim.
Ha evet, “o mercan”. Konu anlaşıldı. Teşekkür ederim sayın adminem. Laf aramızda, daha önce yayınlanan Mercan balığı raporlarına hep ihtiyatla yaklaşırdım. Bu mercanlar kırmızı olmasın sakın diye dikkatle inceler, inceler de sonunda pembe ve türevleri renkte olduğuna kanaat getirerek, tebliği gündem etmezdim. İşin ilginci de, Allah Allah hiçte siyah mercan rastlamıyor, nasıl olur diye de güya düşünür dururdum. Meğer tebliğde yasaklanan mercan ‘Corallium rubrum’ imiş, ‘Pagellus erythrinus’ değilmiş.