Merhaba Geçtiğimiz Perşembe, Emre ile herzaman ki yerimizde buluşup Boğaz'ın yolunu tuttuk. Hafif serin bir hava, kuzeyden esen güzel bir rüzgar,yine içime "bugün balık yapacak" hissini doğurmuştu. Meramıza yerleştik ve kamışları kınlarından çıkardık. Üzerlerine de 185 gr. kurşunlarımızı ve rapalalarımızı takıp gönderdik açıklara. 07.15 gibi havanın aydınlanmasıyla sarıkanatlar kendilerini göstermeye başladılar. Yarım saat kadar at-çek balık yaptı ve kesti. Bu furyadan 5-6 şar parça balık aldık. Balıklar yine oldukça açıktaydı. 09.00 gibi açıklardan tekrar balık almaya başladık. Ve bu furya akşama kadar kesmeden devam etti. Çok iri balıklar rapalamıza atlıyordu. Kıyıdaki kıraça yoğunluğu görülmeye değerdi. Açıkta canavar olduğu bariz belli oluyordu. Balıklar nerdeyse kendilerini dışarı atacaklardı, bulut gibi sıkışmışlardı kıyıya. Bir ara oltam kütük gibi oldu, tam lüfer geliyor derken takımı kıyıya aldığımda rapalanın üzerindeki 500 gr. lık koskoca iskorpiti görünce bastık kahkahayı Tek iskorpit çorba için gözüme yeterli gelmedi ve balığı suya iade ettim. Akşam hava kararana kadar avlandık, sezondaki en iri balıklarımızı tuttuk. Bu sezonki sarıkanat rekorum 200 gr. idi, balıkları evde tarttığımda 210 gr. geldiklerini gördüm. Sezonluk sarıkanat rekorumu 210 gr. a çıkarmıştım ki buda 26.5-27 cm. e denk geliyordu. Bende 32 parça, Emrede ise yaklaşık 45 parça sarıkanat mevcuttu. Kendime kadarını ayırıp geri kalanını akrabalara dağıttım. Takımlar: Shimano Power Aero Fliegen Surf Makine Lineaeffe Ferrari Prestige parçalı kamış 185-200 gr kurşunlar Strike Pro 7.5 cm ve Pelican 7 cm çeşitli rapalalar (Mavi - yeşil ağırlıklı) Rapala bedeninde 0.25 Berkley Trilene Fluorocarbon misina
tebrikler çok güzel bir av olmuş. darısı başıma diyim bende çünkü rapalayla daha hiç balık yakalayamadım
tebrikler cok güzel balıklar almışsınız bir sorum olucak kuzeyli rüzgar siz yüzünüzü denize cevirdiğinizde solunuzdanmı esiyor sağınızdanmı ?
tebrikler hafta içi düne kadar çok iyi balık olduğu dyumlarını aldık bizde boğazda. fakat bugün pek birşey yoktu . balık vardı ama sadece 100 iğneli dip çaparisine balık alıyorlardı oda tabi bizim işimiz değil başarılı avlarınızın devam etmesi dileğiyle tekrar tebrikler..
maşallah çok güzeller, gerçekten rapalayla balık almak ustalık ve sabır işi, bizede nasip olur inşalalh.
150 gram üstü kurşunla Boğazda atçek yapmak ve bunu bütün gün boyunca yapmak ciddi efor gerektiren bir olaydır.Balıkları çektikçe insanın kollarına kuvvet gelir.Dinlenirken bile akıllar sudadır.Bazen açlık susuzluk bile unutulur.Gerçekten güzel av olmuş.Tebrikler.
Tebrikler. Balıklar şahane görünüyor. ama o güzel balıkları gazete kağıdına yatırarak yazık etmeyin. Gazete kağıdının boyaları çıkar üzerine. Kirlenmesinler güzeller Afiyet bal olsun.
kardesım ıyı avlar dılıyorum. ben bır sey sormak ıstıyorum 185 gramlık kursun ve sahte rapalalar at cek yaparakmı alındı sarı kanatlar eger ogleyse nasıl oluyor 185 gram kursun ve sahte ıle at cek anlatırsan memnun olurum
Aynen, çok ciddi efor isteyen bir tekniktir. Ham vücut için pek iyi olmaz bu efor. Herkesde kaldıramaz açıkcası. Ama yinede çok keyiflidir. Teşekkürler. Boğazda kurşun ile atçek olayı biraz farklıdır. Akıntı ve derin su olduğundan dolayı. Rapalaya kamışın boyu kadar beden bağlanır ve makineden gelen fırdöndüye takılır, kurşunada 1 karış beden yapılıp makineden gelen fırdöndüye takılır. Takım bu şekildedir ve ciddi efor ister. Zira kıyıdan normal rapala ile atçek usulü ve 40-50 mt derinlikte çalışılır. Yorum yapan ve tebrik eden tüm arkadaşlara teşekkürlerimle. Herkese rastgelsin.