23-24 /10/2010 Aliağa - Sargoz ve Çipuara'ya Devam

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Sargoz35 tarafından paylaşıldı.

1. Sargoz35

Sargoz35 Mehmet TEKİN

Favori Kamış:
    Remıxon Albor 3 m.
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000 Vİ
    En İyi Avı:
    Sargoz 1,6 kg,Çipura 1,5 kg,Levrek 3 kg
    Sevgili arkadaşlar değerli dostlar ;
    Ben ve Süleyman kardeşim bu haftada yine malum meramızda çok güzel bir av yaptık.Güzel sohbet her zamanki gibi tavan yaptı.
    Cumartesi iş çıkışı soluğu yine aynı yerde aldık ( Çkerteriz2 ) Yem olarak madya kullanıldı,olta her zaman ki gezer kurşun tek iğne...
    Saat 20:30 civarı avımıza başladık,sert esen poyraz gecenin ilerleyen saatlerine doğru yerini güzel bir havaya bıraktı.Başlarda tutuk bir av sergilememize rağmen saat 03:30 'dan sonra gelen balıklar ile güzel bir ava imza attık.
    Bu avda en çok,kaçan trofe levreğe üzüldük,benim bir anlık refleksim ve lidakiyi feda edemeyişim başrol oynadı.Bugüne kadar tezgahlarda bile o kadar büyük levrek görmedim desem yeridir....Geçelim avın hikayesine
    Oltalar madya ile yemlendi bekliyoruzbir yandan da birbirimize takılmalar cabası..
    Süleyman kardeşimden geliyor yine açılış her zaman ki gibi sonrası aynı seneryo sabaha kadar küçük balık yemleri tırtıklayıp duruyor.Sabaha kadar ele avuca sığan bir balık yok,böyle bitireceğiz avı diye düşünüyoruz ama umut hep var.
    Saatler 04:00 civarı ufak ufak oltalarda hareketlenmeler başlıyor.Oltaları kontrol edip yemlerine bakıcağım sırada,bir şangırtı ve ilk sargozumu alıyorum yanıbaşıma,arkasından bir tane daha.
    Yem iyi ki madya yoksa bu haramilere yem mi dayanır :) Süleyman hararetli bir şeyler çekiyor bu ara, oooo yakışır kardeşime güzel bir paşa inşallah büyükleride gelir....
    Balık yürümeye başladı,oltaların biri gidip biri geliyor ha şöyle üşüdük bütün gece biraz ısınalım :)
    Bu arada,ilerlerde güzel su yapan levrekler var,onları kesiyoruz bir yandan.Ama onları kandıracak yem yok...oda ne kamış öyle bir selam veriyor ki,ikimizde tasma atmakta gecikiyoruz.Birbirimize soruyoruz -neydi o ??? çok iri bir yaratık geziniyor aşağıda galiba hadi hayırlısı...
    Sabah oldu,artık vuruşlar seyrekleşiyor balık derinlere gidecek diye konuşurken hooppp zil sesi,hemen tasmaladım geliyor balık ama büyük değil.Yavaş yavaş çekiyorum kollarım yoruldu bütün gece makara sarmaktan :) Balık göründü,gelen bir kaba lidaki ama arkasından büyük bir gölge geliyor :eek: aman Allah'ın bu ne böyle,lidakiyi yiyecek su üstünde.Elimde olmayan bir refleks sonucu,lidakiyi yemesin diye oltayı sudan kestim levrek bana çok kızıp öyle bir su yaptı ki her ikimizde kalakaldık....Aklı sıra lidakiyi kurtardım :D yaa arkadaş kimbilir insan ömründe böyle bir fırsat ka kere gelir başıma...Çok levrek gördüm ama bu kadar büyüğünü ve arsızını görmedim,temiz 1 metre boyu vardı,ağırlığını artık siz düşünün.Herşey nasip ne yapalım,bir daha ki sefere inşallah.... ama ben ve Süleyman hala şoktayız :)
    İşte bir hafta sonu avımız göyle geçti,başka avlarda yine hep beraber olmak dileğiyle...Selamlar.

Benim tuttuğum balıklar

Süleyman'ın tuttuğu balıklar

2. REEL28

REEL28 ÜMİT

Favori Kamış:
    1.71 Boyunda kanlı canlı bir japon:)
    Favori Makine:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun zekası :)
    En İyi Avı:
    1.71 boyunda kanlı canlı bir japonun dostluğu..
    Mehmet abi almışsın yine benim balıkları:D :D Tebrikler abi. o kaçan levrek beni bekliyordur:D

3. Sargoz35

Sargoz35 Mehmet TEKİN

Favori Kamış:
    Remıxon Albor 3 m.
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 6000 Vİ
    En İyi Avı:
    Sargoz 1,6 kg,Çipura 1,5 kg,Levrek 3 kg

Ümit teşekkürler kardeşim :) inşallah sen tutarsın o levreği,ama dikkatli ol senin kedi gibi iki tane eder ona göre :D Selamlar.

4. küçükavcı

küçükavcı

tebrikler mehmet abi süper anlatım ayağına kadar da gelmiş nasibin ama oluyo o an hep :D bir keresinde dikili limanında kayalarda otururken de yanıma gelmişti cok değil 50-60 cm bi kol mesafeme en az 3-4 kiloluk bi ahtapot öle bakıştık bi ara :) salına salına gitmişti olsun nasip diylelim avın şahane olmuş

5. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Kaçan balık her zaman büyük olur. Güzel balık almışsınız. afiyet olsun.

6. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    valla harika bir av yapmışsınız ama açıkcası aklım levrekte kaldı :) tebrikler avlarınız daim olması dileğiyle...

7. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Tebrikler cok guzel bir av olmus. Bir dahaki sefere o levregi de kandirirsiniz belki :)

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    çok güzel sargozlar almışsınız çok severim bu balığın avını :)
    kaçan balık hep büyük oluyor malesef :) ben sizi onu yakalama planlarınız ile baş başa bırakayım rasgele bol şanslar :)

9. kemalyaman34

kemalyaman34 Kemal

Favori Kamış:
    Muhtelif çap ve markalarda makina ve kamış
    En İyi Avı:
    Turna : 72 cm.
    sizi eli boş göndermeyene hamdolsun.

10. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tebrikler bu guzel av macerasi icin.Kacan baligi raporda gormeyi cok isterdim.
    Rastgele ...

11. metuemre

metuemre emre

Tebrik ederim gerçekten insana iç çektirecek kadar güzel balıklar:D

12. Cihan_C

Cihan_C Cihan

Favori Kamış:
    Farketmez
    Favori Makine:
    Daha Öğreniyorum
    En İyi Avı:
    Balıkları Besliyoruz daha
    Öyle Güzel anlatmışsın ki bilader herkes yaşamış ve Herkes Kaçan Balığı Merak Ediyor Gibi :)

Avların Daim olsun

Rastgele...

13. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Güzel bir av zamanı yaşamışsınız tebrikler
    ahtopotta çeşit olmuş
    bu güzel avlarının devamını dilerim
    afiyet olsun rastgele

14. devil_tt

devil_tt sertaç

Favori Kamış:
    lineafee TURNAFRESH 4.20
    Favori Makine:
    ryobi ecusima 8000vi
    En İyi Avı:
    200-300 gr sokar balığı :)
    yaa hocam süpersiniz.. ne güzel bi av olmuş böyle. allah bize nasip etsin ne diyim.