Sevgili arkadaşlar değerli dostlar ; Ben ve Süleyman kardeşim bu haftada yine malum meramızda çok güzel bir av yaptık.Güzel sohbet her zamanki gibi tavan yaptı. Cumartesi iş çıkışı soluğu yine aynı yerde aldık ( Çkerteriz2 ) Yem olarak madya kullanıldı,olta her zaman ki gezer kurşun tek iğne... Saat 20:30 civarı avımıza başladık,sert esen poyraz gecenin ilerleyen saatlerine doğru yerini güzel bir havaya bıraktı.Başlarda tutuk bir av sergilememize rağmen saat 03:30 'dan sonra gelen balıklar ile güzel bir ava imza attık. Bu avda en çok,kaçan trofe levreğe üzüldük,benim bir anlık refleksim ve lidakiyi feda edemeyişim başrol oynadı.Bugüne kadar tezgahlarda bile o kadar büyük levrek görmedim desem yeridir....Geçelim avın hikayesine Oltalar madya ile yemlendi bekliyoruzbir yandan da birbirimize takılmalar cabası.. Süleyman kardeşimden geliyor yine açılış her zaman ki gibi sonrası aynı seneryo sabaha kadar küçük balık yemleri tırtıklayıp duruyor.Sabaha kadar ele avuca sığan bir balık yok,böyle bitireceğiz avı diye düşünüyoruz ama umut hep var. Saatler 04:00 civarı ufak ufak oltalarda hareketlenmeler başlıyor.Oltaları kontrol edip yemlerine bakıcağım sırada,bir şangırtı ve ilk sargozumu alıyorum yanıbaşıma,arkasından bir tane daha. Yem iyi ki madya yoksa bu haramilere yem mi dayanır Süleyman hararetli bir şeyler çekiyor bu ara, oooo yakışır kardeşime güzel bir paşa inşallah büyükleride gelir.... Balık yürümeye başladı,oltaların biri gidip biri geliyor ha şöyle üşüdük bütün gece biraz ısınalım Bu arada,ilerlerde güzel su yapan levrekler var,onları kesiyoruz bir yandan.Ama onları kandıracak yem yok...oda ne kamış öyle bir selam veriyor ki,ikimizde tasma atmakta gecikiyoruz.Birbirimize soruyoruz -neydi o ??? çok iri bir yaratık geziniyor aşağıda galiba hadi hayırlısı... Sabah oldu,artık vuruşlar seyrekleşiyor balık derinlere gidecek diye konuşurken hooppp zil sesi,hemen tasmaladım geliyor balık ama büyük değil.Yavaş yavaş çekiyorum kollarım yoruldu bütün gece makara sarmaktan Balık göründü,gelen bir kaba lidaki ama arkasından büyük bir gölge geliyor aman Allah'ın bu ne böyle,lidakiyi yiyecek su üstünde.Elimde olmayan bir refleks sonucu,lidakiyi yemesin diye oltayı sudan kestim levrek bana çok kızıp öyle bir su yaptı ki her ikimizde kalakaldık....Aklı sıra lidakiyi kurtardım yaa arkadaş kimbilir insan ömründe böyle bir fırsat ka kere gelir başıma...Çok levrek gördüm ama bu kadar büyüğünü ve arsızını görmedim,temiz 1 metre boyu vardı,ağırlığını artık siz düşünün.Herşey nasip ne yapalım,bir daha ki sefere inşallah.... ama ben ve Süleyman hala şoktayız İşte bir hafta sonu avımız göyle geçti,başka avlarda yine hep beraber olmak dileğiyle...Selamlar. Benim tuttuğum balıklar Süleyman'ın tuttuğu balıklar
Ümit teşekkürler kardeşim inşallah sen tutarsın o levreği,ama dikkatli ol senin kedi gibi iki tane eder ona göre Selamlar.
tebrikler mehmet abi süper anlatım ayağına kadar da gelmiş nasibin ama oluyo o an hep bir keresinde dikili limanında kayalarda otururken de yanıma gelmişti cok değil 50-60 cm bi kol mesafeme en az 3-4 kiloluk bi ahtapot öle bakıştık bi ara salına salına gitmişti olsun nasip diylelim avın şahane olmuş
valla harika bir av yapmışsınız ama açıkcası aklım levrekte kaldı tebrikler avlarınız daim olması dileğiyle...
çok güzel sargozlar almışsınız çok severim bu balığın avını kaçan balık hep büyük oluyor malesef ben sizi onu yakalama planlarınız ile baş başa bırakayım rasgele bol şanslar
Öyle Güzel anlatmışsın ki bilader herkes yaşamış ve Herkes Kaçan Balığı Merak Ediyor Gibi Avların Daim olsun Rastgele...
Güzel bir av zamanı yaşamışsınız tebrikler ahtopotta çeşit olmuş bu güzel avlarının devamını dilerim afiyet olsun rastgele