Uzun süredir rapor yazmıyorum. Bugün yazmak istedim. Bugün rapor yazmak istedim hatta rapor yazmayı gerreksiz buluyorken bu saatte bu raporu paylaşmayı istedim. Bugün, sarıkanat birazda küçükleri ziyaret etti oltamı . Balık çok agresif değil, nazlı nazlı vurdu hep ama yinede av zevk verdi balıklar tatmin ediciydi. 5 tanede iyi boy iskorpit ve yeteri kadar çinekop ve sarıkanatla evin yolunu tuttum. Balıklar sarıkanat kıvamında bir tanesi ise biraz kabaca ama aldığım vuruşlara ve dün geceki gözlerime göre balık artık boğaza girmiş. bir kaç gün öncesi Boğazdan ve Karaköyden tutulan palamutlar habercisiydi bu durumun. Vakti olanlar bu sıralar gündüz çinekop çaparisi denerlerse çok enterasan bir av yaşabilirler. Gece ise balık tutarken ışık alan kuytu köşelerde avlanmanız lehinize olacaktır. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 3 numara iğne ve hırsızlı yemli takımla çalışıldı.
Gökhan bey Merhaba, http://www.balikavi.net/forum/announcement.php?f=4 Duyuruyu okuyup, raporunuzu tekrar revize eder misiniz? Teşekkürler.
Kofaların, toriklerin diyarı denizimizde şu sıralar kıyıdan balık avcılarının tuttuğu balıklar bu boylarda malesef. Tarabyada önümde balığı çeviren gır gırların aldığı gözlerimin önünde kasalalanan 10-12 cm lik balıklardan ve bu duruma kayıtsız kalan Emniyet, devlet , hak, hukuk, hal çalışanları bu balıkları satanlar kadar suçluyum bende çünkü lüfer tutamadım kofanaları kaçırdım. Sürdürülebilir balıkçılık, toplumsal bilinçlenme için yaptıklarım daha önce yazdığım yazılarım hepsini inkar eder yönde değil bu avım, vicdanım rahattır balıkları ölçmedim ama boyları vicdanımı rahatsız edecek kadar küçük değil çinekoptan hallicelidir. Boğazda Çinekop başlığı ise bilerek atılmıştır nedeni tüm boğazı gece dolaşırsanız Şemsipaşa Üsküdar Hariç kıyıdan çinekop tutulduğunu görürsünüz. Ancak Tekneler uzun oltayla lüfer alabilmekteler.
Tebrik ederim herkesin üst üste yığıldığı malum noktalar dışında bir yer bulup av yapmış olmak en büyük başarı.
tebrikler gökhan güzel balıklar...bencede;senin yazdığın gibi balıkların boyları vicdani sirkülere uygun afiyet olsun :thumb: