23 Ekim Çapari ve Zoka ile Lüfer Sarıkanat

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında SahEmre tarafından paylaşıldı.

1. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer Nose Power - Shakespeare Mach 1 XT
    En İyi Avı:
    Küçük beyaz; 7 cm. Kuzey batı Antartika Sığlıkları..
    Rüzgarlı bir akşam üzeri çapari ve tüm gece zoka ile yemli avcılık şeklinde lüfer sarıkanat avı gerçekleştirildi. Keyifli balık yakalandı.. Gece 03.30 - 05.30 arası balık biraz seyreldi ve çok nazlı vurmaya başladı akabinde sabah saatlerinde yine hızlandı. Güneşin doğduğu saatlerde balık halen vurmasına rağmen av neticelendirildi.

Kullanılan takımlar:

Çapari:
    Köstek: 20 cm 0.25 byeaz turuncu organze ve tüy.
    İğne: 5 no beyaz.
    Beden: 0.30
    Açıklık: 2 köstek kavuşmayacak şekilde.

Zokalar:

1, 2, ve 3 no beyaz iğnelere dökülmüş fındık ve sülük zokalar. Hırsızlı ve hırsızsız donatılmış.

Ayrıca birde kurşun altta bedene donatılmış 2 köstekli takım kullanıldı köstek boyları 30 cm.

Yem: İstavrit.

Not: Sanıyorum 20-30 kadar limit altı yavru geri gönderilmiştir.

2. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Tebrikler.Güzel bir av yapmışsınız.Bende Cumartesi akşamı 18.00 dan 22.00 ye kadar florya akvaryumun açığından her türlü oltayı,yemi denememe rağmen bir adet gelincikten başka bir şey alamadım.Darısı bizim başımıza..

3. dude

dude

Tebrikler Emre, sonunda balıkla buluşman muhteşem olmuş :)

4. aileron

aileron murat DAĞCI

Favori Kamış:
    şıpşıp
    En İyi Avı:
    mercan
    av mevkii neresi acaba?

5. vtecc

vtecc fatih

Favori Kamış:
    LINEAEFFE CEBOASTUR NEAH BAU KAMIŞ 4.20 LINEAEFFE SPIRIT SURF KAMIŞ 3.90M Okuma Salina SeaSpin10-40
    Favori Makine:
    OKUMA SALINA SAII 10000 DAM STELL POWER 360 SHIMANO SAHARA 3000 FD
    En İyi Avı:
    45 cm balon :)
    Yeni sürkülere göre balıkların hepsi limit altı.

6. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Okuma Salina 4.20 Salina 100-200 - Lineaeffe Extreme Cast 4.40 180gr. - Okuma V-System 240 10-40g
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bundan sonra balık yakalanmaya başlar yavaş yavaş. Tekneniz varsa biraz daha boğaza doğru yürümenizi öneririm.

7. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Saol mustafa darısı başına, sizin klasik merada kalabalık vardı haftasonu.. :)

Av mevkii boğazın giriş kısımlarıdır..

8. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Limit altı olan balıklar suya iade edilmiştir. Özellikle çapariden gelen limit altı balıklar çok oldu.. Gece yemlide 20 ile 24-25 cm arası balıklar yakaldı. Resimdeki balıkların hemen hepsi limit üstüdür. Arada kaçan bir veya iki tane balık olabilir belki..

9. 3182

3182

Devamı daha bereketli olur inşallah. Şu tekneden zoka işini bi yapamadık. Emadür ler sefal ler hazır. :D

rastgelsin.

10. balikoltasi

balikoltasi Birol

Hiç 20 cm lik bir çinekopu elinize alıp incelediniz mi?
    Leğendeki balıkların hepsi 20 cm altı demek çok iddialı bir sözdür.

11. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Evet birol geçen yaptığımız avdada cetvellediğimiz gibi 20 cmlil balık gerçek anlamda limit balık. Yani daha küçüğü resmen yaprak konumunda kalıyor artık. Ayrıca 20 cm ve üstünün Lüfer olarak nitelendirilmesi çok komik bir uygulama. Demekki biz o gün kıyıdan sabaha kadar lüfer tutmuşuz :)

Zaten 20 cmlik balığın sadece solungaca kadar kafası ve kuyruk kısmını ölçtüğünüzde 9-10 cm civarı geliyor.. Geri kalan yanı ise 10 cm düşünsene. 20 cmlik balık gerçekten limit balık. Yani onun altındaki balığı kovaya atmak düşündürücü. İnsan eline aldığında farkı anlıyor zaten, vicdanı olan suya iade ediyor olmayan zaten 10 cm liğide kovaya bırakıyor..

12. RainboW

RainboW Sertan

Tebrikler, güzel bir av olmuş.

Limit altı konusuna gelince; sondan bir önceki fotoğrafta mavi leğende bulunan istavritlere göre oranlama yapılırsa limit altı balıklar var gibi görünüyor ama istavritlerin boyu nedir bilmiyoruz.

Forumda nedense yargısız infaz olayları çoğalmaya başladı. Arkadaş raporda 20-30 adet limit altı balığın iade edildiğini söylemiş zaten. Burada limit altı balık olduğunu sanmıyorum. Yani çok zor değil limit altı balıkları alıkoymak isteyen bir kişinin sadece büyükleri fotoğraflayıp burada yayınlaması. Sondan bir önceki ve ve son fotoğrafta tam ortada bulunan balığın ağzında bulunan istavrit boyutlar konusunda bir fikir verebiliyor bana göre.

13. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sertan kardeşim, doğru noktaya değinmişsin. İstavritler 10 cmden daha büyüktür zaten hatta içlerinde çok büyüklerde var ama bir şekilde leğende değiller o esnada :) Geri iade edilen balık sayısı çok. Zaten vurupta küçük olduğu için yakalanamayan balık sayısıda hayli fazlaydı şans eseri yakalananlar iade edildi. Mutlaka arada bir cm yada 2cm için alıkonulanlar olmuştur ama bunun saysı ordaki balıkların içinde biri ikiyi geçmez sanıyorum.

Son resimden önceki resimdeki ağzında istavrit girmiş olan balığı yakalaman iyi olmuş kaldı ki o balık av geneline baktığında ortalama boy balıklardan biri içeride daha irileride var..

Neticede resimdekilerin tümü limit altı demek biraz gaddarca bir yorum oldu. Limit altı varsa gözden kaçan bir yada iki tanedir. Balık çok seri av vermeye başlayınca bir süre sonra göz kararı el yordamı ile balığı ölçmeye çalışıyorsunuz.. Mesela benim karış açıklığım toplam 24 cm. Ona göre değerlendirdim çoğu balığı.. Ve genelde tam karışıma oturuyordu balıklar. Oturmayanlarda bir kaç cm geride kalıyordu..

14. AkÇ@Y

AkÇ@Y Murat

Çok güzel bir av gerçekleşmiş.Tebrikler gözümüz gönlümüz açıldı:)

15. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Sonra hanımla papaz oluruz:p 9,9'luk pancarla boğaza gitmeyi gözüm pek kesmiyor açıkçası.Boğaz saatler sürer.Birde dönüşü :rolleyes: Anca hava harp okulunun oraya ve büyükçekmeceye kadar gidiyorum.

16. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Tebrikler, bence zoka ile yapılan bu gece avcılığı Boğaz'ın en zevkli avıdır. Gittiğiniz mevkide bu mevsimde geceleri iyi balık yapar. Bazen lüfer bazen de çinekop. Balık lüfer değilse, yani çinekop ve sarıkanat için 3 hatta 4 numara iğneli fındık zokaların hırsızsız olarak kullanılması çok verimli olur.

17. SahEmre

SahEmre Emre

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Genellikle hırsızsız olarak kullanıyorum. Ama bazı periyodlarda balık nazlı oluyor ve ancak şakşak yeme vuruyor o zaman tek iğne biraz ufak kalıyor ve çok üstte kalıyor yemin kaba olan alt kısımlarına da ufak bir 3 numara iğne iliştirmek işe yarayabiliyor aksi takdirde fire verme ihtimali artıyor. Özellikle balık ince olunca. Ama lüferde mutlaka hırsızsız tek zoka kullanırım.

18. prozack

prozack serhat

abi ben dün aldım akvaryumun önünden 2 adet çinekop :)

19. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Fazla bir şey çıkmamış ama hiç yoktan iyidir :) Çaparimi Yemlimi ?

20. woolky

woolky Volkan Özyıldırım

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Trio RC55
    Güzel av olmuş gerçekten bunlar sevindirici haberler balık gelmeye başladı demektir, benim de bu akşam şansımı denemek gibi bi niyetim var. Kısmette varsa biz de çekeriz bu kuzulardan :)