23 Eylül 2012 Denizin derinliklerinden gelenler, Murat ve Hale ile.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili arkadaşlar Fethiye'den gelen Murat ve eşi Hale kardeşlerim ile denizdeyiz, taze sardalyalarımızı yem olarak enine doğru dörder parça halinde kesmeye başladık bile, aklımızda mercanlar var, bu sefer açıklarda mercanları arayacağız.
    Hava biraz esintili, denizde biraz çalkantı var ama gene de çok güzel güneşli bir balık havası var diye sohbet ediyoruz, bana sorulan soruları cevaplandırıyorum, takımlarımızı hazırlamaya başlıyoruz bu arada avlak yerimize geldik, benim yemleri nasıl taktığımı gösteriyorum, gerçi onlar ikiside usta avcılar ama bana her şeyi soruyorlar, benimle olmaktan çok memnunlar, ben de onlarla tanışmaktan çok mutlıyum.
    Oltalarımız denizde çok balık olmasa da hedefimiz akşam yiyeceğimiz balıkları avlamak arada sırada birbirimize soruyorum bu kadar yeter mi diye, fazla balık olmasa da gelen iri bir istavrite bir ooooooo çektik, sonra gopesler, orta irilikte mercanlar, bu arada çok küçük mercanları da tekrar suya atıyoruz.
    Biraz karnımız acıktı Hale kızım hemen aygazda çayımızı demliyor, hazırladığımız böreklerimizi çıkardık ve yemek molası verdik çay çok güzel gitti, bizler de çeşitli konularda sohbetlerimize devam ettik.
    Konuştuğumuz bir konu vardı sportif balıkçılık, ben de dahil bu sportif balıkçılığı tartıştık, ve şu kanıya vardık, insanın koca bir kanca ile yakaladığı balığa acı çektiripte, ölümle başbaşa getirip korkuttuktan sonra tekrar salması ne kadar doğru, tabi Allah diğer hayvanları insanların yemesi için yaratmış ama acı çektirilmesi için değil ve bu işleri bir spor gibi sunmanın çok yanlış olduğunun sonucuna vardık, artık balık yakalamaktan ve yemekten bıkan ne yazık ki varlıklı insanlar bu spordan çok zevk alıyorlar.
    Bizler ise limitler dahilinde yemek için balığımızı tutuyoruz bu avımızda da bu felsefeyi gerçekleştirdik ve işte tuttuğumuz balıklar güzelce temizleyip akşam yemeğimizi hazırladık, çok güzel bir soframız ve balıklarımızla etrafımızda sevgili kardeşlerimiz. günün yorgunluğunu üzerlerimizden attık. :) :) :)
    Sevgili Murat ve Hale'ye taaa uzaklardan gelerek bizleri ziyaret ettikleri için onlara burada da teşekkürlerimi sunuyorum.
    Sizlere de güzel balık avlarında yiyeceğiniz kadar balık tutmanızı dilerim. Sevgiler, selamlar, saygılarla hoşça kalın. :) :) :)

2. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Orhan abi, çok keyifli bi gün geçirdiğiniz yüzlerinizdeki gülümseme ve mutluluk ifadelerinden çok net belli oluyor :) yemeklik balık ta çıkmış maşallah.. ellerinize sağlık, afiyetle.. :clap2:

3. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    tebrik ederim orhan abi balıktan ziyade keyif dolu bir gün geçirildiği apaçık ortada her gününüzü böyle keyifli ve huzurlu geçirmeniz dileği ile murat bey ve hale hanımıda tebrik ederim rastgele

4. mertparlak

mertparlak Mert PARLAK

En İyi Avı:
    300Gr İstavrit
    Orhan Amca hem sizi, hemde misafirlerinizi tebrik ederim güzel ve keyifli bir av gerçekleştirmişsiniz.
    Sportif avcılığa hep merak sarmış biriyimdir ancak daha acemi olduğum için bu tür turlara katılmaya cesaret edemiyorum işin gerçeği mesleğim gereği deniz balıkları ve canlılarıyla içli dışlıyım ve tropik sularda ve bir çoğuda bizim sularımızda olan balıkları ve canlıları üretiyorum deniz akvaryumları ve canlıları üzerine yaptığım bu işte karidesleri balıkları ve mercanları üretiyorum resif aşığı biri olarak şunu söyleyebilirimki balıklar kendilerini çok cabuk yeniliyorlar solungacı yırtılmış bir balık gördüm akvaryum içinde bu balık kendini 4 gün içinde iyileştirdi

5. levrekavcısı61

levrekavcısı61 Ekrem

Favori Kamış:
    El oltası.
    Favori Makine:
    yok
    Tebrikler güzel bir gün geçirmişsiniz.

6. sabriyazici

sabriyazici sabri

orhan abi ellerinize sağlık daha iyileri rast gelsin inşallah

sofraya bakınca bi tuhaf oldum şekerim düştü galiba :) afiyet olsun

7. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Orhan abim, tebrikler :) Keyifli avlarınızın yıllar boyu sürmesi dileklerimle. Sağlıcakla kalın

8. KSK_35

KSK_35

Favori Kamış:
    ZIPKIN-OLTA
    En İyi Avı:
    OLTA İLE LEVREK 5 KGR. ZIPKIN İLE EŞKİNA 3 KGR
    Ağabeyim balık bir tarafa, senin ile olamak, o denizi senin ile paylaşmak çok ayrı bir keyif. Yine ağabeyliğini yapmışsın. Bizlere olan sevgin, bizim sana olan sevgimiz hiç eksilmesin inşallah. Saygılarımla ağabeyim.

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Berkan kardeşim bu güzel yorumların ve övgülerin ile beni mest ettin, bu hayatın hep güzel taraflarını yaşamak istedim ve hala yaşıyorum, ben, yolu SEVGİ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK OLAN BİR İNSANIM. bu yolumdan şimdiye kadar hiç ayrılmadım, bu yolda karşıma yanlış bir şekilde kim çıksa en sevdiğim de dahil ödün vermem, yalancılıktan, riyakarlıktan ve iftiradan çok korkarım ve hiç sevmem.
    Deniz, balık, balık avlamak benim hayatım benim yaşantım olmuş, teknem ile her gün , tabi havalar müsaitse denize açılırım, yanımaq misafirlerimi, dostlarımı, kardeşlerimi ve ailemden kişileri alırım onlarla bu raporumda yazdığım gibi denize açılır elimdekini avucumdakini onlarla paylaşırım.
    Bana her avımda yapmış olduğum masraflarıma güçkeri ne kadarsa ortak olmalarını isterim, ama istisnalar kaideyi bozmaz, sevdiği kişi ile ekmeğimi bile her zaman paylaşmışımdır, heeee bu arada her gün akşamları denizin kenarında istisnasız iki kadeh rakımı içerim,:) :) :) kimseden korkadan kimseden çekinmeden.....:) :) :) ölünceye kadarda içeceğim.....:) :) :)
    ne derler ....Müslüman dini aşikare........Haydi sıhhatinize.:) :) :)
    Sevgiler en güzel avlar sizlerin olsun.:) :) :)

10. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    Sizi ve dostlarınızı tebrik ederim Orhan amca. Balık avı ile ilgili felsefenize katılıyorum ben de yemek için ve yiyeceğim kadar avlanma taraftarıyım. Balıkların aşırı şekilde avlanılıp stoklanmasına da karşıyım. Buzlukta duracağına denizde dursun, en taze kalacağı yer orası.

11. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok doğru sevgili Aret kardeşim, artık çok balık avlayanları ve çok sayıda büyük balık avlayanları alkışlamayalım, üç beş balık olsun ama bizim tuttuklarımız olsun.
    Bir gün gelecek doğru yol bulunacak.....acaba vakit çok mu geç olacak.
    Sevgiler. hoşça kal.:) :) :) :) :)

12. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Afiyet olsun Orhan Abi ...Masada bir eksiklik mi var ne :)
    alkollü içki hiç içmem-içememem ama rakının balık masasında ince bardakta beyaz beyaz durmasına hastayım:)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sildim oni.........
    <<<sevgiler hoşça kal.:) :) :)

14. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Üstadım,
    Yaşam felsefene bayılıyorum.. hep yaşamak istediğim hayatı yaşıyosun maşallah.. artık benim için inşallah emekliliğimde mümkün olacak gibi görünüyor bu hayat, malum iş güç, yaşamak için çalışmak zorundayız.. Allah sana sağlıklı uzun ömürler versin de biz de senin bu keyifli avlarını zevkle okumaya devam edelim.. inşallah birgün bu keyifli avlarından birinde yanında olmak dileğimle, sağlıcakla kal.. :thumb:

15. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Hayatın verdiği bu tecrübe ile sizlere bir nebze olsun faydalı olyorsam ne mutlu bana. sizlerle beraber olmak benim için çok büyük bir mutluluk, iyi ki bu alemde sizler gibi dürüst, doğru ve güzel insanlar var.
    Sevgiler hepiniz hoşça kalın.:) :) :)

16. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Zait kardeşim, dediğin gibi sizler gibi güzel dostlarım ile gene çok güzel bir gün geçirdim.....
    Tek kelime ile çok şanslıyım.....sizler gibi güzel insanları tanıdığım için.:) :) :)
    Sevgiler, selamlar hoşça kal. :) :) :)

17. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Mert kardeşim bana göre temeyeceğin balığı tutmamalısın, bu da benim görüşüm.
    Sevgiler hoşça kal.:) :) :)

18. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Orhan abi tebrikler, misafir kısmetli gelirmiş:)

19. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Teşekkürler Ekrem kardeşim.
    Çok balık alamadık ama önemli olan denizde olmaktı, az balıkla da akşam yemeğinde hepimiz mutlu olduk ve çok zevkle yedik, çünkü onlar emek vererek tutuğumuz bizim balıklarımızdı.:) :) :)
    Sizler de güzel avlar dileriz.:) :) :)

20. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

merhaba orhan abi...avlarınızı ilgiyle takip ediyorum...birşey soracaktım...avlanmaya gelenlerden bir ücret alıyormusunuz.alıyorsanız ne kadar....teşekkürler