23 Mart 2013 cumartresi akşam üzeri yaptığım at çek denemeleri neticesinde 5 adet dişliyi kandırdım ve evin yolunu tuttum. Çok hızlı bir balık olmasada bu günlerde bunada şükür diyoruz. Umudumuz nisan ve mayıs aylarında. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Bülent Abi merhaba.Tebrik ederim.Fotoğraftaki yakışıklı dişlilerin hali bir başka maşaallah.Allah nasip ederse , sizlerden nisan ve mayıs aylarında da gelecek olan dişli raporlarını sabırsızlıkla bekliyoruz.Allah daim etsin inşaallah.Mutlu , huzurlu , bereketli , başarılarla ve extra trofe balıklarla dolu , sağlıklı bir hayat dilerim.Herşey gönlünüzce olsun inşaallah.Bursa'dan Kocaeli-İzmit'li Usta Dişli Balıkçısı Bülent Abi'ye kucak dolusu selâmlar...ERCAN 1977 BURSA
Bülent bey tebrikler, bende Körfez sahilerinin 2 haftadır tarıyorum ama henüz denk gelmedi. Hangi saat diliminde alıyorsunuz balıkları bilgili verebilirmsiniz?
Bülent Abi tebrik ederim.çok güzel görünüyor keratalar.bunları henüz yememişsindir belki de 1. raporundakileri yemişsindir.tadı nasıl abi balıkların. sezon başındaki gibi mi?genelde tadı değişiyor diyorlar.ayrıca mekan zaman konusunda en azından özelden biraz tüyo versen.bu sabah 4 farklı mekanda at-çek denemelerim sonuçsuz kaldı.en azından 1 tane numunelik yakalasam bari.
Devam Başkan.. Bülent abi tebrikler sende olmasan dişli raporu göremiycez körfezden.. Emeğine sağlık sanırım yine aynı yerden balıklar.. Devamına rastgelsin bu yakınlarda belki bir raporda benden gelir Selamlar sağlıcakla kal görüşmek üzere..
bülent bey tebrikler, böyle raporlara hasret kalmıştık. canakkele ege vs derken biraz biraz yüreğimiz ısınmıştı ama marmaradan böyle raporlar almak bu yoklukta çok daha sevindirici.
Ercan bey çok teşekkür ederim düşünceleriniz içinde ayrıca teşekkür ederim. Mayıs ayı gerçekten merakla beklediğimiz bir ay eğer bu balık tekrar av verirse o zaman cümbüş var demektir. Lüfer ve kofana ile karşılaşma olasılığımız daha fazla olacak. Birde eylül ve sonrası çok daha verimli bir dönem olabilir. Yine karadenizden egeye doğru göç dikkate alındığında çok haraketli bir av sezonu bekleyebiliriz. Tabi sizin bölgenizde biraz gecikmeli olarak şahane avlara sahne olacaktır.
Sevgili Bülent Evvelki gün denize niyetlendiydim ama Turnaya gittim,oradada dağ tepe dolaşınca yoruldum,zaten uykusuzdum bülbül sesleri arasında ormanın içinde göle birkaç metre uzaklıkta yattım bir güzel uyudum. İhtiyarlığın sanki başka türlü belirtileri bunlar. Lakin,halende sizlerin gönüllerinize su serpmekte üzerime yok.İkidir Marmara çıkışındaki lüfer ve sarıkanat kümelerinin yoğunluğunu belirten resimli raporlar açıyor ve dönüş balığınında kuvvetli olabileceğinin belirtilerini anlatmaya çalışıyorum. Genelde olumlu tepkiler alsamda maalesef özellikle başka bir platformda bana demediklerini bırakmamaktalar.Hatta banlandım bile. Maalesef ben her zaman sizleri,hakiki ve tutkun balık avlama heveslilerini dahada şevklendirirken,aksi durumda olanlar ise nerdeyse beni ele geçirseler güzel bir sopa çekecekler. Tabii ben yolumdan vazgeçmeyeceğim.İnşallah az daha güç bulurda fiili avlarımlada karşınızda olabilirim. Seni can-ı gönülden tebrik ediyorum. Evvelki gün İzmitli bazı kardeşlerim beni tekrar aradılar.Onlarda taa Gökçeadaya kadar arada gidip avlanmaktalar.Zaten bende onlarla Kabatepede karşılaşmıştım. Ora av günlerim başladığında illaki senide bekleyeceğim. Sevgimle kal
Vedat abicim seni sevgiyle selamlıyorum. Uzun zaman oldu ve sen hala o bitmez tükenmez enerjinle avlanmaya ve anlatmaya devam ediyorsun. yukarıdaki yazında balığın geri dönşü üzerine yaptığın yorumlardan dolayı eleştirilmene şaşırmadım. Birisi balık yakalar ancak bazılarıda sadece laf atar, eleştirir daha doğrusu ukalalık yapar. Ukalalık nedir bilmeyenlere hatırlatmak lazım gelir çok bilmişliktir. Çok bilmek aslında iyidir fakat hiç bilmezken çok bilir gibi yapamak işte bu çok kötüdür. Hep yazmışımdır bilen birini, bildiğini beceren birini bulduysan git kapısında yat diye. Yahu insan hayal etmez ise yaşayamaz.Dünyada hayal etmeden yapılabilmiş hiç bir iş icat yoktur. Balıkta da böyle değilmidir insan isteyecek, hayal edecek ve üzerine gidecek. Sayın abicim bence bırak kendi hallerine ne halleri varsa görsünler.Seni bu kadar kıskanmalarını da anlamak mümkün değil. Fare dağa küsmüş, dağın haberi olmamış. Bende elimden geldiğince bir şeyler yapıp rapor ediyorum.Balık bol iken zaten herkes yakalıyor, önemli olan kıt zamanında av yapmak değilmi. Paylaşmak ve diğer bu işe sevdalı olanlarıda harekete geçirmek gerekmezmi. Ben seni sessiz ve derinden hayranlıkla takip ediyorum, bana her zaman ilham kaynağı oldun senin yarı yaşında olan bir çok insan hatta torunun yaşındakilerde sendeki azim ve enerji yok. Ama insanlar sebepsiz polemiklere kapılıyor, kıskançlıklar yaşıyor kısacası fesatlanıyorlar. ( sözüm meclisten dışarı ) Ora av günlerim konusunda da merak içinde olduğumu söylemek isterim. Her zaman seninleyim. Her ne kadar beraber olta atamasakta tabi bu benden kaynaklanan bir durum. İş güç fırsat olmadı sen hep davet ettin yinede hep bir umut var. Abi kendine iyi bak güzel haberlerini bekliyorum.
tebrikler, çok güzeller maşallah.. ben Darıcadayım buralardan denesem alabilir miyim hiç bilmiyorum.. İstavriti bekliyoruz artık