Hava : 1-2 Lodos / Sıcaklık 8 derece - %100 Çiğ Ay : Dolunay Av Süresi : 03:00 & 08:00 Ekipman Kamış : Okuma Alumina 2,40 m 10-40 gr atarlı Makina : Shimano Catana 2500 FB Misina : Latex Super Soft 0,26 mm İğne : Owner 50173 No:4 Şamandıra : Mobydick Fosfor ve Işık Takılabilen Model 6 gr Kurşun : 5 gr Sıkma Kurşun Fırdöndü : Remıxon YM 1004- 2 Hafta sonu ay durumu dolunay ve sakin bir deniz olacağından dolayı tek kişilik av yapmak için kendi kendime program belirledim. Kıyıdan şamandıralı olta ile av yapmanın tam sırasıydı.Aliağa'da bir kaç avlağımı deneyecektim.Sabaha karşı 02:30 sırası düştüm yollara. Yemci Kemal abimizden boncuk mamunlarımı alıp,30 dakika sonra avlağıma vardım.Biraz yemleme yaptıktan sonra şamandıralı oltam ile taze mamunlar eşliğinde avımda başladı.İlk geldiğim yer belli ki balık verecekti.Burada sebat etmek en iyisiydi. Avlak yine çok sakin kimsecikler yok,ben ve sargozlar avlakta başbaşayız... Yaklaşık beş saat süren bu avımda limitler dahilinde balıklarımı yakaladım.Günün sürprizi ise,kıyıdan azman istavritlerin yakalanmış olmasıydı...Burası Ege ne zaman ne olacağı belli olmaz... Yeterli balığımı alıp avlakta temizlik yaptıktan sonra dönüş yoluna geçiyorum.Yanımda telefonumun olmayışından dolayı,balıkları evimde mutfakta görüntüledim.Bazı arkadaşlar avlakta çekilen fotoğraflarımı inceleyip yer tesbit etmek amacındalar ama bundan sonra daha dikkatli olmakta yarar var.... Avlarınızda bol şanslar,en güzel avlar sizlerin olsun...Selamlar.
Tebrikler Mehmet bey, çok güzel balıklar yakalamışsınız gerçekten Maşallah nasıl istavrit onlar lüfer gibi
Tebrikler Harika Sargozlar gerçekten. Boyları çok güzel. Işıklı şamandırayı çok güzel gezdirmişlerdir. Şamandırayla avlanmak çok hoş bence. Nice güzel balıklar dilerim.
Mehmet o karagözlü güzellere yunanın koyduğu sargoz(sargus) adı yakışmıyor Sen yine iç gazozu,tut karagözü Eline sağlık kardeşim
Lüfer onlar lüfer istavrit değil kariştirmişsiniz siz Bundan bir 10 sene evvel sarayburnunda siyirtmayla gelirdi arada sirada böle boylari gerçektende iriler Tebrik ederim başarilarinizin devamini dilerim..
Merhaba mehmet abi bende aliağada yaşıyorum 1 haftadır balık tutmaya başladık arkadaşla fakat daha tutamadık kıyıdan nereleri tavsiye edersin birde ne tür yem kullanmamızı önerirsin
Balık denince, yunanın, daha doğrusu rumun koymadığı bir ad yok ki. Levrek (levraki), palamut, lüfer, istavrit, orfoz, ispari, mezgit vs. vs. hepsi onlardan kalma isimler.
Tebrikler Mehmet kardeşim, sen artık sargoz ile anılır olmuşun, nerede sargoz görüyorsam artık aklıma hemen sen geliyorsun, işte uzman balıkçı sıfatını layikiyle hakediyorsun, senin avlarını örnek olması için avların ile her platformda görmemiz gerekli, bu avlardan ders alacak çok genç balıkçı kardeşlerimizin de olduğunu söylemeden geçemeyeceğim, sevgiler hoşça kal.
Tebrıkler Mehmet Levrek,cıpura hayalım ıle sabahladıgım Assos gecelerınde eve basım onde donmememı saglayıp vede avcılıgı + lezzetıne bayıldıgım sargozun bana lımıtlerını verebılırımısın Sargoz avcılıgı bulasıcıdır..... Sevgıler
Sevgili arkadaşlar hepinize mesajlarınız için teşekkür ediyorum...Daha bereketli avlar sizlerin olması dileklerimle...Bol şanslar....