24.02.2013 uzun aradan sonra

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında mehmetmeral tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. mehmetmeral

mehmetmeral mehmet

En İyi Avı:
    Levrek 8.300 kg
    Yer gemlik:

gece meramızda saat 04.00 sularında aldım.1.200 gr daha fazla verim almak mümkündü ama bulanık su şartlarında fazla teke çıkartamadığımızdan yemimiz bitti :D

[​IMG][/url][/IMG]
    [​IMG][/url][/IMG]

sivri burun karagözler sabah 07.00 dan 12.00 sularına kadar avlanıldı.

[​IMG][/url][/IMG]

sivri burunlar 14 parça 600 ile 800 gr arası 35 parça 300 ile 500 gr arası.

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler, maşallah çok bereketli bir av olmuş.Kaç kişi aldınız bu kadar balığı merak ettim:rolleyes:

3. mehmetmeral

mehmetmeral mehmet

En İyi Avı:
    Levrek 8.300 kg
    2 kişi aldık bunları zaten 2 kişiden fazla balığa gitmem sebebi fazla ses,fazla yakıt ve alan daralması :)

4. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Senin verdiğin bilgilere göre toplam 25 kg. balık eder, sence iki kişi için çok fazla değil mi Mehmet kardeşim:rolleyes:

5. mehmetmeral

mehmetmeral mehmet

En İyi Avı:
    Levrek 8.300 kg
    ne yani ben yalanmı söylüyorum ne demeye çalışıyosunuz? 25kg balık evet bugün tüm mahalle balık yedi tutup tekrar denize atmadık gırgır balıkcıları gibi garibanıda yedi zenginide burda ne ima etmeye çalıştığınızı anlamadım

6. RainboW

RainboW Sertan

Merhaba,

İma edilmeye çalışılan şey, amatör balık avcısı için günlük avlanma limitinin 5kg ile sınırlı olması :)

7. İstanbuldan

İstanbuldan İbrahim

Favori Kamış:
    D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    7 kilo istavrit+2 kilo sardalya
    Konuyla bir alakam yok yalnız biraz sakin olun ;) Hemen böyle alevlenecek birşey yok...

8. yantir

yantir Hasan

En İyi Avı:
    Akya-17 kg
    Bereketli bir av olmuş. Rast gele

9. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB
    Tebrikler kardeşim daha kısmetli avlarında olur inşallah.

10. mustafaonur

mustafaonur mustafa onur

tebrik ederim kardeşim bereketli bir av olmuş.acaba 5 kg üstü yakalayıpta ceza yiyen varmı :)
    parmaklarınızı yormadan önce bi sorun kendinize bu limit neden koyulmuş diye!!
    oltacının ticaretini önlemek içinmi yoksa balık soyunu korumak için mi ?(yada birbirinizi kırın diyemi ???)

11. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Duruma bi müdahelede bulunmak gereği duydum inşallah kabak benim başıma patlamaz:)
    önce mehmedin avlandığı meradan kısaca bahsedeyim,

Gemliğin içinde bir balıkçı barınağı ve içindeki teknelerin yüzde sekseni profesyonel yada kayıtdışı profesyonel .Belli sezonlarda körfezin dibine gelen balık bu mendirek ve civarında sıkışıp kalır.Bu bazen lüfer olur bazen palamut,bazende bu karagözler gibi.

Eline olta alan amatörü,profesyoneli bu furyadan sebeplenmek için akın eder buralara.Doğal olarak boy limiti,günlük kota falan gibi kavramlar burada geçersiz ve gereksiz haldedir. PROFESYONELİ,çakma profesyoneli,amatörü ve yine çakma amatörü bir arada,buradaki balığın kökünü kurutana kadar avlayıp(bu arada bursadanda duyulur,bohçacı güruhları 10 ar 15 er paket boru kurtlarıyla hücuma geçerler) sonra kaybolurlar sahilden.

Mehmet kardeşimiz böyle bir ortamda,bu furyadan nasibini almaktan başka bişey yapmamıştır(çanakkaledede buna benzer bir ortam vardır benzetirim iki yeri).o sadece bu tür zamanlarda değil,dört mevsim o bölgede hobisini gerçekleştirir,bazen ve çoğu zaman üçbeş parça balıkla limana dönmektedir.

cevabından anladığım kadarıyla da 3-2 tebliğin varlığındanda bi haberdir.Tıpkı o kayıkhanedekiler gibi.
    Onun haşır neşir olduğu balıkçıların çoğu profesyonel olduğundan ortam onu bu tür konuları öğrenme gereği doğurtmamıştır.Zaten etrafında limit mimit gibi şeylerden bahsedende yoktur.
    Mehmet,balıkların boyuna göre kilolarını tahmindede ,yine ortamın kurbanı olmuştur.Fotodaki balıkların ağırlıkları bahsettiği gibi en küçüğü 300 gr en büyüğü 800 gr değil,en büyüğü 500 gr,en küçüğü 100 gr lık balıklardır ama genel eğilim 20 cm lik karagözü 3-400 gr,25 cm liği 5-600 gr olarak değerlendirdiğinden,o da aynı alışkanlıkla sınıflamıştır balıkları.

Aslında tutulan balıklar 10-15 kilo ya gelir ya gelmez boylarda 18-25 cm arası ki limitlere uygundur.(tebliği hazırlayan zatı muhteremler sivri burundan bahsetmeye gerek bile duymamış gerçi , ben 18 cm minimum boy olarak yorumladım listeyi benim limit 25 cm orası da ayrı konu)
    Mehmet yalanmı söylüyor,hayır o öyle öğrenmiş öyle söylüyor.

Peki ne yapılabilir bu duruma dersek kitap yazarız fikirlerimizle ama daha çok yol almamız lazımki medeniyette,o yazdıklarımız hayata geçsin.

Sevgili Mehmet kardeşim,artık bu forumlarla haşır neşir olduğuna göre,forum üyelerimizin hemfikir olduğunu düşündüğüm limitlere saygı konusunda senide aramızda görmekten memnun olacağımı belirteyim,3-2 nolu tebliğ sitemizde yayınlanmakta lütfen onu incele.Sendeki amatör ruh daha önceki diyologlarımızda dikkatimi çektiğinden senin bu kurallara uyacağından ve çevrenide uyaracağından eminim:)

Herkese rast gelsin,saygılar:)

12. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    denizde balık bırakmamışsın dostum tebrikler ve afiyetler olsun

13. Çağrı AYDOĞDU

Çağrı AYDOĞDU Çağrı AYDOĞDU

Favori Makine:
    alba star double60

Selam.

Aslında kendinizin haksızlığa uğradığını düşündüğünüz zaman sessiz kalmanız en iyi seçim olabilir.

Çünkü okuyucular eğer haklıysanız sizi sonuna kadar savunur.

İçimizde mutlaka daha iyi bilenlerimiz oluyor.

Ancak sert çıkışlar yapmak hem bizler için rahatsız edici olmakta, yazışma yapılan ikili arasında da kırgınlıklar doğurabilmektedir.

Saygılarımla

14. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Ben size böyle bir ithamda bulunmadım, ne yazık ki yanlış anlamışsınız.
    Eğer burası amatör balıkçılık forumu, bizlerde amatör balıkçılığa gönül vermiş insanlarsak bazı kurallarada uymamız gerekir.
    Sizin samimi olarak limitler kousunda bilginiz olmadığını düşünerek, sizi kırmadan en kibar şekilde nasıl uyarabilirim diye düşündüm ama yinede becerememişim.
    Forum kurallarına göre tebliğ ve limitlere uymayan raporların yayınlanması yasaktır ve görüldüğünde moderatörlerce kaldırılmıştır.

Eğer insanlar yapılan eleştirileri sadece bir saldırı ve nefret olarak algılamazsa birbirini daha kolay algılar ve değerlendirir.Yoksa etrafımızda sadece duymak istediklerimizi söyleyen bir yalakalar grubu oluşturur ve kendi kocaman dünyamızın "mükemmel" insanı olarak yaşamaya devam ederiz.
    Saygı ve sevgilerimle sağlıcakla kalın....
    Silent 01 geçen sefer açtığın rapor kilitlendiğinden sana o zaman yazamamıştım.Yine aynı şekilde forumun en amatör ruhlu arkadaşlarımızdan Zıpkıncı İbo ya da benzer şekilde saygısızlık yapmış, onuda balık tutamayan kıskanç insanlardan göstermeye çalışmıştın ki o zat senin hayatın boyunca görmediğin balıkları canlı canlı suyun altında izlemiş ve zıpkın sıkmamış, gerçek amatör bir dostumuzdur.

Asıl klavye başından aklına estikçe sallayan kişi sensin, benim klavye balıkçısı olduğumu nerden biliyorsun.Yaptığım avları açıp baktın mı, neler tutmuşum yada tutamamışım.Burada herkes kimin ne olduğunu biliyor, uzaklardan ahkam kesmene gerek yok, sanada saygılı olmanı tavsiye ederim.

Normalde bu saatte mesaj yazmam, çıkmak zorundayım.Eğer konu kapanmazsa yazılacaklarada akşam cevap verebilirim.

15. muhittin90

muhittin90 Muhittin

tebrik ederim, güzel av. Yemliyle mi aldınız olta düzeneği ve kullanılan yemlerle ilgili de bilgi verilirse daha doyurucu olur

16. tripanazombi

tripanazombi Erdinç TEKKEŞ

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2,40
    Favori Makine:
    Shimano Catana 2500
    En İyi Avı:
    Palamut
    Balıklar güzel... körfez hepimizin koruyalım... Fatih Abi ( Night Fisher )'ye kulak verelim... Ben de Mehmet arkadaşımızın bilerek limit aşımı yaptığını düşünmüyorum. Kesinlikle kendi açtığı bu konu kendisinin bundan sonraki bereketli avlarında ona yol gösterecektir.
    Saygılar.

17. Gab41

Gab41 OĞUZ YILDIRIM

Favori Kamış:
    silver hawk marmara surfing
    Favori Makine:
    ryobi-ecusima 6000vi
    En İyi Avı:
    vira bismillah
    Kardeş Allah avlarını daim etsin oltan boş kalmasın .OLTA ile balık neslinin tükeneceğinden korkan arkadaşların yorumlarını görmezden gelmeni tavsiye ederim kendilerinin çoğu istanbullu olup lüfer çinekop sarıkanat boğaza aktığı zaman gün atlatmadan avcığını yaparlar kovalar dolup taşar burda sorun olmaz .sonrasında hayatları boyunca tutamadıkları balıkları gördüğünde o çok değilmi limitleri aşmışsın.

18. silent01

silent01 Erhan Açar

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 270 Spinning, Okuma V System 2.40 10-40gr, Shımano Alivio TeGt 30-60 Tele Spin
    Favori Makine:
    Shimano Sonora 2500 FC, Shimano Hyperloob 4000FB

Bilip bilmeden yazdığınız ne kadar belli, benim bugüne kadar hiç bir raporum kilitlenmedi :thumb:

Ben burda gerçek anlamda ne düşünüyorsam söylüyorum diye, size saygısızlık olarak gelmiş belli ki.

Haklısınız, bundan sonra ben de yine tutacağım balığı tutayım, arada bir iki tane küçük balığı denize salıp bi video çeker, kahraman olurum :)

19. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    Mehmet burada ki eleştirelere kırılma ,darılma .Emin ol bir çok kişi samimi duygularla, iyi niyetle sana birşeyler yazmaya çalışıyor. Fatih abinin dediği gibi (night fisher) sende art niyet olacağını ben şahsım adına düşünmüyorum. muhakkak bilgi eksikliği vardır. herkes de biraz olduğu gibi. umarım bundan sonra ki avlarında daha da dikkatli olur, güzel avlarını bizlerle paylaşırsın.

son birşey daha yazmak istiyorum bazı arkadaşlara , bazı şeyleri eleştirebilirsiniz , belki de size çok saçmada gelebilir. ama bunları belirtirken karşı tarafa belli bir uslupla düzgün bir şekilde yazmanız daha uygun olur . bu konular günlerce haftalarca yazıldı ,çizildi ,tartışıldı. bugün bir çok usta balık limitleri ile ilgili ne kadar hassas olunması gerektiği konusunda yorumlar yazdı. hadi bir çok kişi klavye balıkçısı ya ustalar ????? onlarda mı klavye balıkçısı yada örümcek kafalı??? forumlarda avlarını takip ettiğiniz bir çok kişi fazla balığı, limit altı balıkları salıyor.

20. çetinusta

çetinusta çetın usta

Favori Kamış:
    şeytan oltası
    Bu balıklar suyun bulanık olmasından kaynaklanan kısıtlı ve çabuk biten yemlerle tutulmuşlar.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.