24/03/2012 Tekneden Avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr

Bu hafta sonu Bergama'ya gitmeyecektim, balık kısırdı ne de olsa. :(

Perşembe günü Serhat abiden telefon: Volkan, c.tesi tekneden balığa gidiyoruz gelirmisin?

- Tamam abi, geliyorum.

İnsan biraz düşünür, balık söz konusu olunca akan sular durdu.:)

Cuma gene Serhat abi arıyor: Volkan buralarda yem yok, gelirken İzmir'den yem alıp gel, unutma ama....

-Tamam abi, ne alayım?
    -300 tane sülünez.
    -:eek: Efenim, kaç kaç???
    - 300, 300 ....
    İhtiyaç kredisi mi çeksem acaba( içimden geçen):D
    Ben duraksayınca... - Paketlerde 20 tane oluyormuş, 15 paket falan işte...

- Ohhhhh, Allah'a şükür...:D Tamam abi, varsa alırım.

Cuma iş çıkışı, yol üzerinde "yemci" diye ışıklı makinama benzer ışıklar saçan bi tabelanın önünde durdum. 15 paket sülünez aldım, ben sersem, satıcı benden sersem:D . Paketin tanesine 3,5 tl dedi. ben çok alıyorum bak indirim yap falan dedim, bi gözümde dışarda. (Sanki sülünezlerin senin olsun, ben gidiyorum der gibi vücut hareketleri yapıyorum:D ) Satıcı da son kozunu oynuyor: Yem yok abi zaten, bulamazsın sonra....:eek:
    İndirim yapamam, ancak 2 paket eşantiyon vererim.
    -Çok bonkörsün...:D

Tamam, tamam... Kaç tuttu bizim hesap?
    45 tl.

Arabaya biniyorum sülünezleri alıp, 3-5 km sonra paketini 3 tl'den verdiğini anlıyorum, 2 de eşantiyon???:D

Bergama'ya ulaştım, Serhat abi arıyor, 07:00'de teknede olacağız, saat 06:00'da hazır ol.
    - Tamam, olmam mı hiç...

Tamam da benim takımım yok. Gece saat 23:30 başlıyorum boncuklu takım yapmaya... Lakin Orhan ustanın tarif ettiği gibi uygun misinalarım yok, iğne, boncuk, 2 paket silikon ve İma cobra 9 cm su üstü siparişi verirken misina aklıma gelmedi.
    Türkün aklı ya s....ken, ya kaçarken gelirmiş derler ya; benim ki kaçarken gelmedi.:confused: :eek: :D

Neyse dedik eldeki misinalarla başladık meşhur boncuklu takımı yapmaya, bi yandan da bunla da tutamazsam kanaviçe işlemeli takım yapacam diye geçiriyorum içimden.:D

Saat 01:00 gibi takımı yaptım:D yaklaşık 1,5 saatte bir takım. Ne kadar ustayım görün.:D

Sabah erken kalkacağımdan yattım, saat 05:30'da kalktım. Giyindim, abi aradı: Ben geliyorum hemen kapının önüne çık.:)

Saat 06:30 gibi 4 kişi Bergama'dan çıktık. 07:00'de teknedeyiz. (Tekneye ulaşmak bile bir sayfa sürdü:rolleyes: :laughing: )

Tekneye atladığımız gibi, doğru teknecinin bildiği kerterizlere. Yolda ağır hızda seyrederken gene Serhat abi, sıyırtma çekecem diye tutturdu. Kerterize varana kadar sıyım sıyım sıyırttıysa da bir sonuç alamadı. Ağırlık takmak lazım abi falan dedim, dinletemedim. Zaten zamanı geçti, (Sivriceden)Orhan usta bile sıyırtı çekmiyor diyorum, anlatamıyorum :D

Sonunda kerterize ulaştık, kerteriz de 2 balık çiftliğinin arası.;) Oltaları saldık suya, ilk 5 dk içinde birkaç vuruş aldık. İlk balığı 10 dk sonra diğer gruptaki bir arkadaş çekti. İri bir gopez. Bu arada teknede 2 grupuz, (4+4) modeli. :D
    8 kişiyiz toplamda. Tekneciyle 9.

Sonra ben çektim karagözü, sonra gene ben, sonra gene ben derken. Yüzler bana döndü. Bende pür neşe, espiri sohbet havada uçuşuyo. Beni denize atmalarına ramak kalmışken tüyoyu vermek zorunda kalıyorum. İğneler, iğneler çok güzel. Oltaya değeni, enseliyorum. Bizim grup o an benim 50660 owner 6 numara iğnelerimi yağmalıyorlar. Sonra gene ben çekmeye devam ediyorum balığı, yok yok boncuklarmış işin püf noktası diyorum.

Grup içinde homurdanma baş gösteriyor, hay ben senin boncuğunu diyorlar belki de... Bu arada boncuklu takımı öğreten Orhan Usta'ya bol bol dua ediyorum. :D (içimden) Yarım yamalak yaptığım takım bile çok iyi çalışmıştı, kıt zamanda.

Diğer avcılar pek bişey tutamayınca başka yere gidelim diye tutturuyorlar.
    80 metrelik bir kerterize geçiyoruz. Yarım saat içinde 2 güzel mercanı kolları koparaktan :p çekiyorlar. İri balık çıkmasına karşın abi sen bizi 30-40 metrelik yere götür diyerekten güzelim kerterizi terk ediyoruz:( :confused:

Sonra akşama kadar gezip durduk, arada yemek yedik. Tekneciye canından bezdirecek derecede çay demlettik. (Lanet olsun sizin vereceğiniz paraya demesine ramak kalmıştı ki, akşam oldu)

Toplam 8 kişi 2 kilo balık tutamadık:p Küçük hannos ve karagözler salındı. Tutulan balığın çoğu karagöz'dü. 4-5 mercan, 4-5 iri hanos (20 cm'den büyük olduğunu tahmin ediyorum)

Balıkların fotograflarını çekemedim. Akşama doğru hepsini bir çekerim diye düşünmüştüm. Sonra unuttum, balığa daldım, zaten pek heyecan verici bir balıkta yoktu. Diğer fotografları akşam yükleyeceğim İnşaallah.

Takımım : 2,10 10-40 gr atarlı Ron Thomson (spin kamış) Tekne kamışlarına nal toplattı :D
    0,28 süper maxim misina
    2 iğneli boncuklu takımın kötü çakması :D

Avlak : İzmir - Çandarlı

Herkese rastgelsin...

Son düzenleme: 26 Mart 2012
  2. Guray.85

Guray.85 Güray

Favori Kamış:
    Lineaffe s- flex 15 kilos 250gr. 4.20m. kapalı;145 cm surf kamış.
    Favori Makine:
    banax 4000
    En İyi Avı:
    45 cm palamut 740 gram.
    tebrık ederım avlarınız ıcın meshur boncuklu takımınızdan bahsedermısınız braz hatta şemalı bır kucuk sunum gosterebılırsenız daha cok mutlu olunurum rastgelsin..

3. Yenerbey31

Yenerbey31 Levent AKSOY

Favori Kamış:
    Seytan oltasi
    Volkan yazini zevkle okudum.Anlatimin cok etkileyici:D O kadarki fotografa bile gerek yok hersey gozumun onunde canlandi.Paylasim icin tesekkurler:) Bu arada bahsettigin sirti mi yoksa benim yeni duydugum siyirtma diye bir yontem daha mi var?Yanlis anlama ben acemiyim ondan soruyorum:D Daha nice guzel avlara Rastgele

reeling

4. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Oooo kardeşim açılışı yapmışın, hadi rast gele :)

5. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Makus kader teknede kırıldı demek :D Hadi hayırlısı, darısı kıyıya :D

Ama tekneye göre cidden verimsiz geçmiş yav. Tekneci pek iyi kerterizlere götürmemiş heralde. Gerçi ilk merada kalınsa belki de iyi geçermiş. İşte bu yüzden sevmiyorum öyle kalabalık av organizasyonlarını :)

Neyse sezonu açtın artık. Verim artarak devam eder inşallah!

Bu arada yemci doğru hesap yapmış be yav, 15-2 hediye= 13 x 3.5= 45.5 tl :)
    Tabi toplam maliyete bakarsan indirim yapmayıp ikisini hediye verince yine pakedini 3 liraya vermiş oldu :D

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Meşhur takım benim değil, Orhan Ustamızın takımıdır. Kendisine birkez daha teşekkür ederim. Yapılışı ve resmi aşagıdaki linkte görebilirsiniz.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=46311&page=4

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Ben senden daha acemiyim :D Bildiğin sırtı. Ben sıyırttırmışım yazarken :D
    Teşekkür ederim, raporu beğenmene sevindim. Akşam ilk iş resimleri yüklemek olacak. :D

Millet sezon finali yaptı. :D Ben daha açılışı yeni yaptım. Güzel balık tutuyordum sabahtan, kıskanıp kerteriz değiştirdiler :D

Teknede balık tuttum ama çok verimsizdi aslına bakarsan. Sohbet muhabbet, bi de çay çok güzeldi. Manzara da cabası.

15X3 : 45 tl. (+2 de eşamtiyon) :D Toplam 17 paket sülünez. 7 tanesini hiç kullanamadık bile.

O kadar verimsizdi aslında. Teşekkür ederim, sana da rastgelsin Haziranda:thumb:

8. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Tebrikler abi, bundan sonra spin takıma da boncuk takarsın artık :).

Yalnız bu boncuklu takım nasıl oluyor? Link veya fotoğraf var mı?

9. texaslı

texaslı emre bekler

Favori Kamış:
    Pelican Florence Kamış 100-250G Karbon Surf 420cm
    Favori Makine:
    Okuma Distance Surf Pro
    En İyi Avı:
    EŞKİNE 1600 gr
    tebrikler zevkin azı çoğu olmaz deniz başlıbaşına zevktir dostlarla birlikte olunca.bu arada orhan abiye sormuştuk daha once boncuklu takımı. saolsun kırmadı resimli anlattı bize bigüzel yukarıdaki linktede zaten volex21 ustamız ulaşabileceğin tarifi vermiş tıklayıp bakabilirsin ve inanın gece çok etkili oluyor fosforlu boncuk.birkez daha teşekkürler orhan abi

10. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Hee 17 paket aldın.
    Evet o halde arkadaş harddiski dinlendiriyordu o sıra :D

11. dr.zeki

dr.zeki zeky

:) Merhaba Volkan; yine döktürmüşsün... keyifle okudum; demek ki senin yerin denizin içi, kıyıdan atçek yaramıyormuş. Şaka bir yana tebrik ederim karagözler için. Ben de edremit tarafındayım ama daha siftah yok gerçi lodosta işler açılıyormuş. Malum avlakta işler açılırsa bana da haber verirsen sevinirim :)
    zira geçen hafta ben bir hava alayım diye çıkmıştım ama bir baktım akşam 19 da avlaktayım. Bergamadan matbabacı Süleyman Abi de oradaydı . üçbeş muhabbet;" bu sene levrek keyif vermedi " klasik muhabbeti ve saat 22:45 evdeyim ...
    220 km. dolaşıp gelmişim:) selamlar

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D Levrek konusunu karıştırma:D Gene dayanamayıp, İma Cobra aldım zaten. Bir İma eksikti, tamamladım. Linkini daha önce vermiştim ama gene vereyim

http://www.balikavi.net/forum/showth...t=46311&page=4
    (Orhan ustanın takımıdır. Bana mal etmeyiniz...:D )

Teşekkürler, bi değişiklik oldu benim için, stres attım. :)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :clap2: :clap2: :clap2: Evet toplam 17 Aykutcum. :D

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Merhaba Zeki. Aslında son ana kadar levrek duyumu bekledim ama nafile.
    Deyil duyumu emaresi geçmedi.idk Levrek yalan olmuş.
    Halbuki yeni sahte ve silikonlarım vardı denenecek.
    Ben bu cuma izne ayrılıyorum nasipse, bir duyum veya görüntü alırsam seni özelden rahatsız ederim. :D

Bergama'da benim tanıdığım bir tane Süleyman abi var. Dükkanı üç kahvelerin oradaydı, değişmediyse. O Süleyman abiyse tanırım kendisini, hoş sohbettir.

Az autocad yüklemedim bilgisayarına :D (teknik serviste çalışırken)

Atçekçi mi olmuş o da:eek: Allah Allah....:D

Eğer oysa çok şaşırdım.:eek: Denk gelirse birlikte av yapmak çok zevkli olur.

Rastgelsin...mrsparkle Ben haftaya durumlar hakkında özet geçerim. :D

Sevgilerimle... (Atçek bi başka ama...)

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Harika anlatım, eşsiz bir sunumla günümüze ayrı bir tat kattın, yüreğine sağlık. Allah gönlüne göre versin gubani.;)mrsparkle

16. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Allah senin de gönlüne göre versin Nuri abi. Sevgiler, selamlar, rastgelsin...:)

17. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    karadan nasiplenemedin bari içerde olsun demişsin Volkan:) bu sefer birşeyler tutmuşsun ama:)
    ben bu ara verdim levrek işine.pek tadı yok su berrakidk yarın hava açık olursa piknik misali beraberinde dipden kefal avı yapacağım manavgat boğazında:hungry:

18. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Hikaye tadında anlatım için teşekkürler. Eli boş dönmemişsin en azından.

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Balık gördüm, şükürler olsun abi. Burda da levrek arazi. Duyum sıfır. :(
    Haftaya izne çıkıyorum, dipten kefal avı nasıl oluyor abi? Bi de kefale musallat olayım :D

Bu arada İma Cobra 11 numara aldım abi. :D (Dayanamadım) Çok hoş duruyo gerçekten. Yüzüş testi mayısa sarkar zannımca.

Beğenmene sevindim abi. Eli boş dönmedik sonunda. Dolap balık gördü :D

20. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    12 kodlu cobra bence daha güzel,ben onu alırdım şahsen:D hayırlı olsun güle güle kullan..
    manavgat ırmağı derin.dipte kıbrıs sarması ile avlıyoruz:) gezer kurşun+kıbrıs sarması :ölmüş alabalık sarması 10 numara yem;)
    ayrıca gezer kurşun.1mt beden tek iğne.ucuna her türlü yem uyar bu düzeneğe:) ben solucan takacağım bu düzeneğe bu sefer..alabalık.yılan balığı.denizden giren bilimum balıklarda çıkıyor bazen..
    gideceğim tatlı su ırmağının denizde buluştuğu nokta 10 numara mekan..uzak olduğu için gitmeye eriniyorum..:) ve çok kalabalık oluyor:)
    tam teşkilat hazırlandım birşeyler olursa videoya çekerim:cool: