24/08/2008 Ildırı raporu..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında dersuuzala tarafından paylaşıldı.

1. dersuuzala

dersuuzala T.Yılmaz TÜRK

Yer:Ildırı
    Yem:Mamun
    Takım:3'lü dip Oltası
    Hasılat:3 Çipura,1 Levrek, 1 İspendek
    Karagözler,Kupesler vs.vs.Totalde 44 adet.

Merhaba arkadaşlar;
    Çorlu'dan 1 seneye yakın süredir görmediğim Ağabeyim Oğuz ve yeğenim Oğulcan (kılpaçino) geldiler.Cumartesi sabahı hiç aklımızda yokken abim hadi bizi kıyıdan balığa götür dedi.Bende kıyı yerine tekne kiralayacağımızı belirttim .Tabi hemen atladı(Adamın 30 senesi olmuş balığa çıkmayalı,atlamaz mı?)Hemen internete dalıp siteden Ildır'dan bir balıkçı abimizin telefonu edinip,hiç zaman kaybetmeden aradık.Kendisinin bir başka işi olduğu için bizi bir arkadaşına yönlendirdi.Ki biz çok memnun olduk.Sevgili Yalçın abimizi tanıdığımız için.İnanılmaz yardım sever,güler yüzlü sıcak bir deniz insanı.(kendisine çok teşekkür ederiz).Hemen sabah 5 için randevulaşıldı ,gün içinde takımlar hazırlandı,yenilendi ve heyecanlı bekleyiş başladı.Sabaha karşı 3 gibi yola çıkıldı,nevaleler ve Narlıdere'den kıpır kıpır taze mamunlar alındı.söyledim ya 30 sene sonra ilkkez balığa çıkacak bir adamın heyecanıyla biraz gazlandı ve arada abi acelen ne yavaşla cümleleri arasında aman kaptan beklemesin diye cevap alındı ve yola biraz daha sakin bir şekilde devam edildi.4:30 gibi olmamız gereken noktaya vardığımızda Yalçın abiyi bekleyiş başladı.10-15 dakikalık bir bekleyişten sonra Yalçın abi geldi ve ilk tanışma faslından sonra tekneyi hazırlaıp avlağa doğru yola koyulduk.Yakın bir mesafede 15-20 dakikalık bir yolculuktan sonra asıl noktamıza varıldı.Sevgili abim ben Oğulcan'ın (kılpaçino) takımını hazılarken mamunları iğneye yerlştirmiş ve dibe doğru yolculuklarını başlatmıştı bile.İlk vuruşu aldığında yüzündeki gülümsemeyi anlatmak imkanız.Neyse çok gevezelik yapmayayım.Ben hala Oğulcan'la uğraşırken abim karagözleri,iri isparozları almaya başlamıştı ki abimin bir an doğrulduğunu ve misinayı yavaşça çekmeye başladığını gördüm.Gelen arkadaş oldukça güzel yakışıklı bir çipura idi.Keyifle tekneye alındı ve kibarca livara yerleştirildi.Abim o gün toplamda 3 çipura aldı ve yıllardır çektiği hasreti bir nebzede olsa giderdi.gelelim Oğulcan Bey'e hayatının ilk balık avına çıkmış bir delikanlı olarak pek keyif aldığını söyleyemem.Bilgisayar çocukları üşeniyorlar ve tatmin etmiyor böyle olaylar onları.Zehiri damarlarına zerk etmeye çalışsakta malesef etkili olmadı sıkıldı oldukça.Sıkılmasına rağmen biraz artistlik yapsada oturdu ,uyudu radyo dinledi ve söylendi.Neyse ki hiç aldırmadık.Yalçın abi biraz bizim kılpaçino ile ilgilenmeye çalışsada ona incelikler öğretmeye uğraşsada bizimki pek ilgilenmedi.Neyse ki Oğulcan'a yaptığı yeni takımları seve seve biz kabul ettik.Gelelim bana,oğulcan la ve takımlarla uğraşmaktan ilk başlarda verimli olamasamda bizimkisinin olaya uzaklaşmasını fırsat bilip, ben olaya oldukça yakınlaştım.Bu yakınlaşmamın sonucunda önce bir ispendek ki geriye iade edilemedi hasar aldığı için.Daha sonrasında oltamın bir anda sarsılmasıyla bende sarsıldım,abim yüzünde renk değişti kızardın dedi.Sağlam bir asılmayla irkilip hemen toparladım ve gerekeni yapıp yavaş yavaş çekmeye başladım.E tabi insan merak ediyor,tekneden baş suya değecek neredeyse.Misina gezmeye başlayınca anladıkki levrek ve parıltısınıda görünce keyif dahada bir artıyor tabi.Eeee tabi birde şimdiye kadar yakaladığım ilk levrek olduğunu düşününce insan bi coşuyor doğal olarak.Neyse keyifli bir pazar sabahının ardından öğlen de evdeki yerimizi almıştık.Abim yıllık izinde olduğu için bizim kılpaçino ve eşiyle tatildeler.Fakat bu hafta sonu da balığa gidebilmemiz için tatilini kısa kesecek.Adam özlemiş balık tutmayı.Tatili kim takar ve bundan güzel tatil olurmu.
    Sevgiler,saygılar arkadaşlar.

http://img159.imageshack.us/my.php?image=grnt351un4.jpg

Son düzenleme: 27 Ağustos 2008
  2. filinta_35

filinta_35 haşim özkamalı

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    YOĞURTÇUYU DENİZE ATACAM:))
    tekneden oltayla hemde yemli bide mamun deyince şaşırdım biraz :eek: :eek: :eek:

yinede tebrikler:D

:cool: :cool: :cool:

3. dersuuzala

dersuuzala T.Yılmaz TÜRK

Aslan Bey,doğrusunu isterseniz bizde şaşırdık.Fakat forumlarda yaptığım küçük bir araştırma sonucunda imkansız birşey olmadığını öğrendim.Sadece şans,denk gelmesi diyelim...sevgiler..

4. filinta_35

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    öyle böyle değil büyük şans diyelim biz:D :D :D

5. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Paylaşım için teşekkürler

6. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek
    ıldıra 1-1,5 senedir giderim her fırsatta. mamunu ve sülünezi kesinlikle ihmal etmem. karagöz, mercan, çupra, isparoz, sargoz, kırlangıç, barbun ve hatta ahtapot bile yakaladım ama hiç levrek denk gelmedi. hakikatten büyük şans...

şansınız daim olsun. güzel balıklar.....

7. sedatk

sedatk Sedat

Şansınız bol livarınız hep dolu olsun.

8. sedatk

sedatk Sedat

9. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    yılmaz abi eline emeğine ve yüreğine sağlık çok güzel bir gün olmuş ALLAH daha iyilerini nasip etsin.

10. carpe

carpe

Favori Kamış:
    olta, zıpkın
    En İyi Avı:
    3.7kg levrek 8kg sazan
    Valla Ildırıya bende yıllardır giderim..

Tavukla ilk denememde Levrek almıştım..

Konu aşagıdaki linktedir..

İnceleyin bir..;)

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=12185

Fotoyu da aşagıya koyuyorum..Balıgın agzındaki tavuga dikkat..:eek:

11. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    güzel birgün ve av olmuş rasgele

12. filinta_35

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:

bilader amma kasılmışsın haa horoz gibin:D :D :D

13. filinta_35

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    eeee bunun küpesi yok hakanıma hiç benzemiyo:D :D :D

14. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    tebrikler ellerinize sağlık şansınız bol bol olsun

15. commander

commander Serdar

Favori Kamış:
    Olta
    Kardeşim Yılmaz,
    Karareis'te beraber yaptığımız antremanlar neticesinde sonucun böyle olacağına şaşmamak gerek. Elinize kolunuza sağlık. Umarım daha büyüklerini yakalarken yanyana oluruz.

16. mehmetozbodur

mehmetozbodur mehmet

Favori Kamış:
    olta, bot
    En İyi Avı:
    700gr çupra. 1 kg levrek

hakan abisi benim tuhafıma giden levrek yakalanması değil....

levreğin mamunla dip oltasıyla yakalanması....

17. nadirsakoglu

nadirsakoglu nadir

tebrikler güzel olmuş avınız. afiyet olsun. yalnız ıldırıda tekne fiyatları oldukça yüksek sanırım. okonuda bilgi verebilirseniz. tekne kaç kişilik. zaman nekadar ve ücret ne gibi. oradan çıkmayı çok istiyoruz.

18. ACARALPER

ACARALPER ALPER ACAR

Favori Kamış:
    KASNAK OLTA
    En İyi Avı:
    500 gr ÇİPURA
    Bende dip olta ile levrek alınmasına şaşırdım. Genelde o çevrede dip olta ile çipura, karagöz, ısparoz ve mercan önde gelen avlar. Ama yinede güzel av olmuş. Ellerinize sağlık. Rasgele