Bugün Saat 13:00 te Maltepe Sahil'den balığa çıktık. Evden baktığımda Suadiye sahilde çok sayıda tekne olduğunu görmüştüm Bundan dolayı rotamızı hemen buraya çevirdik. Ben tekneyi kullanırken Erkan Abi balıkçıdan aldığımız mermi gibi Zarganaları kesmeye başladı. Meraya vardığımızda en az 50 tane tekne uzun olta yapıyordu ve ardı ardına balık alıyordu. Hemen oltaları açtık yemleri taktık ve suyla buluşturduk. Kurşunum dibe değdi bir kulaç yukarı çekeyim darken balık bindirdi daha atar atmaz hemde... İlk balığımı biraz zorlanarak çekerken Erkan abinin oltasına da balık atladı ve hemen tekneyi boşa alıp oda çekmeye başladı. Balığı tekneye aldığımda gerçekten mutluydum 36-37 cm boyunda bir kofana adayı oltamı ziyaret etmişti.Daha sonra saat 15:00 kadar toplam 13 balık aldık kestiğimiz yemler bitti takımlarımızın kiminin gaga iğnesi koptu, kiminin hırsız iğnesi koptu... Takımları düzeltmek ve yem kesmek için Suadiye balıkçı barınağına girdik ve yarım saatlik bir mola verdik son 3 Zarganamız kalmıştı 6 tane daha yem hazırlayıp takımları düzelltik ve tekrar çıktık 6 yemle 4 balık daha aldık ve toplam 17 balıkla yüzler gülerek dönüşe geçtik... Daha iyileri sizlere nasip olur inşallah... Güzel bir videomda var ama Videoyu nasıl yükleyeceğimi bilmediğim için yükleyemedim. Bilen bir arkadaşım yardımcı olursa sevinirim. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Helal olsun valla soner abi gece gece raporu gözümüze soktun şimdi nasıl uyuyacak bu kadar insan ahh ahhh hihi tebrik ederim, güzel avlarının devamını dilerim
TEBRİKLER SONER YEM OLARAK ZARGANA KULLANMIŞSINIZ, BENDE BU HAFTA SONU GİDECEMDE HANGİ ZARGANA TAKIMIYLA TUTTUNUZ.. YADA HANGİ TAKIMLA GİTSEM SİZİN GİBİ BASARILI OLURUM..
Son 10 gündür Suadiye açıklarında tekneler git gide fazlalaşmaya başladı üstadlar, sabahları işe giderken 8:30 gibi yaklaşık 30-40 tane tekne gorüyorum devamlı... kıyıdan atsak gelirmi acaba çünkü sahilden 200- 250 mt. açıkta duruyorlar devamlı.
Vallahi bende aynı şeyleri düşünüyorum. Bilinen meralarda dirsek teması olduğu için zorlanıyoruz. Beni tedirgin eden şey , takımlar takılır korkusu. Ama yine de denemeye değer mi üstad nedersin ?
Valla arkadaşlar gündüz değil ama akşam saat 17:00 - 21:00 arası Suadiye sahilden Lüfer aldıklarını biliyorum. Akşamları deneyebilirsiniz. Evet tekneler kıyıdan Nerede ise 150-200 Mt. açıkta ama iyice kıyıya girdiğimizde tekne ilede alamıyoruz. Nedeni ise Suadiye'den Maltepe hatta Kartal'a kadar sahilin 150-200 mt açığı 6-7 mt derinliktedir. Ancak Suadiye açığı 12-13 mt. derinliktedir. Bundan dolayıda gündüz balık bu derin suda bulunmaktadır. Olayın nedeni tamamen budur. Ayrıca Büyakada çakarının 100 mt içi veya dışıda çok güzel balık yapmaktadır. Ancak sadece Tekne ile avlanma şansınız vardır.
Selami Bey Selam, Zarganayı balıkçılardan kilo ile taze ve günlük olmasına dikkat ederek alıyorum. Kartal balıkçılarında bulabilirsiniz ancak fiyatı bazen 30 bazen 50 hatta 80 TL bile olabiliyor. Ben en fazla 30 TL'den aldım. Ama dah yüksek sattıklarında hiç almadım. Bir arkadaşımda 50 TL'den aldı. Ben zargana bulamadığımda tekneden ipek ile dolaşıyorum bir iki saatte yine 3-5 tane alıyorum ama 2 saat benzin yakana kadar balıkçıdan 30 TL verip almayı tercih ederim. Zarganaları fleto olarak kesiyorum ve Uzun Olta ile avlanıyorum. Uzun oltayı size şu an detaylı anlatamam ancak forumda uzun olta ile lüfer avı, veya uzun olta takımı ve uzun oltaya zargana nasıl takılır diye aratırsanız detaylı bilgi bulacaksınız. Daha once bunlar birçok kez paylaşıldı... Daha iyileri size rastgelsin.