24 Eylül 2012 LÜFER AVl (Alico)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında ALİCO tarafından paylaşıldı.

1. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Yer: Ataköy
    Yem: Yaprak Zargana
    saat : 17:00-19:30
    Tutulacak balık : lüfer
    Beden :0,33 Okuma Shotai FC
    El oltası : 0,80 D.A.M.
    Beden: 7 Kulaç
    İğneler: WMC 2,0 gagalık 1 numara mustad.
    Derinlik : 10-12 mt aralığı
    Ava katılanlar : Ali

Dün balık haberlerinden bunalıp bir an önce işleri toparlayıp doğru denize. elde bulunan zarganalar artık pek fazla ben tuturım demesede.yinede takım çalışır el övünür felsefesiyle gelen balıklar çok fazla olmasada hatrı sayılır nitelikte.

Balıklar irili ufaklı dolaşıyorlar bazen anlamıyorum doğrusu.

Takım aynı takım lakin bedeni yem çokta diri olmadığından uzattım salınsın diye sonuçları güzel zannederim bugunden sonra daha bol ve bereketlı avlar olacaktır. Bizim meranın gözünü seveyim. boş döndürmüyor. Herkes merasına sahip çıkarsa dahada güzel balıklar göreceğimizden eminim.

Sevgiler.

Uploaded with ImageShack.us

25 Eylül Raporunuda yarın asarım 1 er gün arayla.....

2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Güzel olmuş, üstadım, yakışır.

Vere vere verecek akıl da kalmadı sanma.

Sana bu gibi durumlar için bir akıl daha vereyim. Her zaman her yerde FC misina gibi süper netice vermez ama bazen müthiş iş yapar.

Kurşunun dibine, yani bağladığın yerien tam aksi istikamate gelecek şekilde bir misina bağla. Bu misinayı, kurşun bedene 60 - 90 derece açıyla duracak şekilde bedene bağla.

Evet, kurşun sapıtacak, dengesiz olacak. Ama dengesiz olduğu için sağa sola filan savrulacaktır. Bu ise 7 kulaç arkadan gelen yemi acayip şekilde hareketlendirir, çok iyi aksiyon verir. Normal misina ile bunu pek yapamazsın, zira onlar uzar, ama FC uzamaz.

Bu basit hile, çoğu zaman işe yarar. Bir dene böyle balığın zayıf olduğu zamanlarda.

3. Uygar Arslan

Uygar Arslan Uygar Arslan

Ali Abi tebrikler...Bizim memleketin balıklarını görünce insan daha da bi seviniyor..Ellerine sağlık...Avların daim olsun

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Tebrik ederim hocam ellerinize sağlık ve afiyet olsun :)

5. achills

achills Murat Tunalı

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kofana,kalkan,kırlangıçlar
    Üstad en sonunda çalışmaya başladın :) Güzel Avlarının devamını dilerim.

6. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    İyi güzelde Lüfercilik Yem bağlama sanatıdır diyoruz.
    Bizim yem ne halde gelecek o zaman yalpa yapa yapa sistem şu anda tıkır tıkır çalışıyor sorunsuz modernıze etmeyı düşünmüyorum ancak sadece bugün denersem kurşun ayaklığını kaldırıp kendi bedenine ufak kıstırma bir kurşun koyacağım. 120-140 gr ağırlığında dönüş aksıyonunda o zaman dahada çökecek aşağı doğru dur bakalım deneyelim...

7. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Gözlerin yerlerinden çıkmaya başladı galiba uygar nasıl olacak bu iş hadi bakalım görelim meziyetlerini.

Çok teşekkürler daha güzelleri oltandan daima eksik olmasın

Evet makina çalışmaya başladı Bende bol ve bereketli avlar diliyorum

Rasgele

8. çaço

çaço serkan

Ali abim tebrikler daha iyileri denk gelir inşallah baruthanenin balıklarımı bunlar:)nasıl gelıçek hafta sonu şimdi ***...yapılırmı bu:))

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Nasılmı gelecek akşamüstü tekrar balığa çıkılarak diycem iyice olmayacak:D

10. çaço

çaço serkan

Abi babam yanımda olmasa bi saniye beklemicemde:))yapıcak bişey yok senin raporlarınla artık hafta sonuna kadar zaman geçiricem.Ama yaprak yemesi güzel balığın pazar günü nazlanıyordu:))

11. Maaşallah...
    Yetişebilene aşkolsun.
    Ama takipteyiz forumcak. İzliyoruz seni.
    Yapacak birşey yok, öyle hergün çıkamıyoruz neticede :D

Vesile ile Ali hocam; lüfer avında (yemli olsun, çapari olsun) çapraz iğne kullanımı hakkında ne düşünürsün?

12. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Arkadaşlar benımde işim meşakkatli ve yorucu sürekli hesap ve kitaba dayanan bir meslek benım işimde
    anlamadığım

Balık sabah 06,30 da başlıyor. teknesi olan arkadaşlar neden saat 6 da denize çıkmıyor bende sizler gibi normal mesai başında olması gereken bir insanım 9-9,30 aralığındada işe geliyorum.

yem süzmeye bazen 2 lerde 4 lerde gidiyorum ama bu iş alınan zargana ile de olabilir. bu işin zamanı yokki. yada iş çıkışıı 16,30-17 00 aralığında çıkılabilir. o saatten sonra epey zaman kalıyor ben yıllardır bu sistemle çalışıyorum ve aksamada görmedim. alıştıktan sonra herhangi bir sıkıntısı yok. Sadece Cuma günleri geceden Zargana süz balığa git tekrar süz balığa çık pazar günleri yorgunluk oluyor. bazen bizlerde çıkmaya üşeniyoruz galiba

13. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yeme bir şey olmaz, merak etme. Aksiyon yapacak ama, bu dümdüz gelmek değilde, biraz sağa biraz sola gitmek şekilnde olacak. Zaten harekette öyle sert olmaz, zira kurşunla yem arası bir hayli fazla.

14. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Yavuz üstadım

Çarpraz iğne kullanırsak takım döner yemi döndürür sürekli, uzun oltada tasvip etmiyorum

Çaparide ise hiç olmaz köstekler fırıl fırıl döner.

Bence olamaz... Üstadım balıklar dikkat edersen her yerde bulunan iğnelerle tutuluyor o yüzden bence gereksiz. çarpraz kullanmak takıma balık geldikten sonra olay el melekesine kalıyor. iğneye bindimi geris kolay. tasmalanan balık zaten zor kaçar iğnenin damaklarında problem yoksa yada biz kaçırmak için kendimizi çekeriz ederiz yaparız diye havalara sokarsak tıpkı benım bazen gelir ya ne olacak dediğim gibi sağolasın üstadım ellerinize sağlık

15. Çinekop_çu

Çinekop_çu İstanbul

Serdar bey, forumda yeni olduğum için özel mesaj gönderemedim size sistem izin vermiyor, hazır takımla ilgili konu açılmışken sormak istedim.Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Galata ve Unkapanı köpürlerinde kullanmak üzere Sarıkanat, Lüfer takımı için aşağıdaki malzemeleri kullanmak istiyorum.Sizce nasıl?

Misina :Okuma Shotai 0,285 mm FC
    İğne : Mustad 4 ve 5 numara iğne ( Uzun pala Çapraz beyaz )
    Mantar kullanmayi düşünmüyorum.
    3 köstek
    Beden boyu 4 metre
    Köstek boyu 35 cm
    Köstekler arası 1 metre mesafe

16. Çinekop_çu

Çinekop_çu İstanbul

Av için de ayrıca tebrikler, bu aralar Yeşilköy, menekşe civarından güzel av haberleri geliyor.İş çıkışı bir akşam uğramayı düşünüyorum.

17. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Üstad hiç boş durmuyosun maşallah, ellerine sağlık :)

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    İğnenin sapına küçük bir plastik parçası, levha şeklinde, 4 kanat olacak şekilde geçirilirse, dönemez.

Ama kim uğraşacak, ne hacet var, malum iğneler gayet güzel iş yapıp dururken? Macera aramaya değmez bu maksatla.

Eğer balığı daha iyi almasını, şak diye yakalamasını, kaçırmamasını istiyorsanız, paranızda bolsa:

6 tanesi 7 kusur TL, değer mi, bilemem. Ama balık ısırdığı gibi, iki gözünün arasından çıkıyor, tasmaya filan pek hacet kalmıyor, onu biliyorum.

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Misina 0.20 olursa daha iyi, hatta 0.16 - 0.17. Kalın misina çok akıntı alıyor, ağır oluyor, yemin duruşunu etkliyor.

Köstekleri fırdöndü yada T borulu hedelerle;

Buna benzer ama küçük, en fazla 1cm kadar ve kahverengi olanlarla bağlarsan daha iyi. Köstekler karışınca, bedene sarınca iyi netice vermiyor. Köprüde malum dimdik iner/çıkar takım.

İğne olarak onlardan değilde, delikli chinu veya keiryu kullanır, arayı tekli çelik telle yaparsan çok daha iyi. bunlar tasma işini rahatlatır, kolay olur av. Ayrıca yemi daha iyi gösterir.

Mantar kullanırsan daha iyi, yem bedene yapışıp kalmaz. Ama mantarın en küçüğü en iyisidir. 1.5cm çap, 1 cm boy gayet iyi olur. Düz yüzeyleri flormar 403 kırmızı oje ile boya. Golden Rose gibi acayip markalar kullanma, kokuyor, balığı kaçırıyor.

Daha iyi olanlar bunlar. Her daha iyi biraz daha av şansını artırır.

20. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    tebrikler Ali abi