24 Kasım 2013 İzmir

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Başlamadan önce not : Çok uzun süredir rapor yazmadığım için bu raporda biraz gevezeliğim tuttu ve uzun yazdım aslında raporda çok önemli olaylar yok isterseniz direk fotolara geçebilirsiniz :D:D

Selamlar...

24 Kasım pazar günü ben, Özkan(hasreel) ve Volkan abi (Volex21) birlikte yeni mera aramalarımız sonucu gözümüze kestirdiğimiz bir noktaya at-çek ve kısmen yemli av yapmak için yollara düştük.

Hazırlıklarımızı yapıp avlağa vardığımızda saat 23.00 olmuştu. Önce yemli takımlarımızı madya ile yemleyerek sabitledik ve ardından da at-çek yapmaya başladık. Hava tahminlerimizin aksine çok yatık (internette en azından 7-8 knot rüzgar gösteriyordu ama gerçekte hiç rüzgar yoktu) su sanki 1 gün önce yağmur yağmamış gibi cam berraklığındaydı.

Sonuçta sabaha kadar sürekli at-çek yapmış olsak da tek bir takip bile alamadık maalesef.

Gece bulunduğumuz yere gelen avcılardan biriyle sohbet ederken madyalara hiç vuruş almadığımızı söylememiz üzerine kendisinde sülünez olduğunu istersek bi kaç parça verebileceğini söyledi. 3-5 tane sülünez alarak takımlarımdan bir tanesinin madyasını sülünezle değiştirdim ama bu seferde küçük balıklar sülüneze saldırmaya başladı bir tane 10 cm civarında mırmır bebesini suya iade ettikten sonra sülünezi büyük parça halinde iğneme takarak kamış elimde avlanmaya karar verdim.

Derken bir balık gelip yemle oynamaya başladı bunun harami balık olmadığını anlamıştım çünkü haramiler gibi yeme saldırmıyor adeta onunla oyun oynuyordu, sonra yemle oynadığın yeter diyip tam takım gerilirken tasmayı vurdum, daha önce hiç başıma gelmeyen bir olay oldu ve yemli takımımın sıkı sayılabilecek kalaması ötmeye başladı müthiş kafa darbeleri ve had safhadaki adrenalinle beraber yakışıklı bir çuprayı kıyıya aldım reeling reeling (bu çupra belki çok büyük olmayabilir ama benim yakaladığım en büyük çupraydı)

Sonra sülünez de bitince yine madya ile takımı yemleyip dikece dayadım ve beklemeye başladım ama sabah 7ye kadar hiç hareketlenme olmadı. Bu arada at-çek yapmaya devam ettik ordan da sonuç gelmeyince yine yemli takımlarımın yanına gittim ve hafiften hareketlenme olduğunu gördüm bu sefer tasmayı vurduğum anda balık kıyıya doğru yüzmeye başladı ip misinamın dolaşmasına makinaya saramamama neden oldu, kamışı yere atıp misinayı elimle çekmeye başladım ve yine kafa darbeleriyle ikinci çupramı aldım :) başka da vuruş olmayınca sabah 8 gibi avı sonlandırdık.

Sabaha doğru bize sülünez veren kişinin levrek süpürgesi ile tüm kıyıyı taradığını ve ufacık ispendekleri çantasına attığını görmemiz avımızın sinir bozucu yanıydı.banghead banghead

Güzel yanı ise gecenin soğuğunda Volkan abimin yeni semaveriyle demleği o müthiş çaydı, o kadar güzel geldi ki anlatamam. Bizim gibi termosla sıcak su götürüp sallama çay yapan insanlar için demleme çayın tadını anlatmak sanırım mümkün değil :) ayrıca çayından daha lezzetli olan muhabbeti ve bize her zaman güler yüzüyle gösterdiği abiliği için Volex21 Volkan abime sizlerin önünde tekrar teşekkür etmek istiyorum.mrsparkle mrsparkle :thumb:

Çok uzattım, hepinize nice güzel avlar dilerim

2. balıkaşıran

balıkaşıran serhan daydal

Favori Kamış:
    Zoka..El oltası
    En İyi Avı:
    Levrek 3 kg
    Maşallah ,tebrikler,

az olsun öz olsun bizim olsun,

orda demlemiş olduğunuz çayın kokusu burnuma kadar geldi,afiyet olsun,özenmemek elde değil.

Avınız daim ve bol olsun rasgele

3. haylasx

haylasx tolga

Favori Kamış:
    fladen extraa flexxx 15-50
    Favori Makine:
    okuma safina pro spa 40
    tebrikler pek balık olmasada oradaki sohbet aradaşlık bence herşeyin önünde beni balık avına alıştıran demiyorum adeta tutkunu yapan hocama bir gün dedimki hocam 10 senede balık tutamicağımı bilim yinede ava giderim gerçekten oradaki doğa dostluk ve yüce rabbimizin eşsiz yaratma sanatını izlemek bile insana yetiyor

4. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkürler, kesinlikle az olsun öz olsun, sonuçta evde 2 buçuk kişiyiz ben eşim ve 1 buçuk yaşındaki oğlum, 2 tane balık bize evde ziyadesi ile yetiyor :) fazlasına gerek yok zaten.
    Demleme çay güzel oluyor ama bi de Volkan abi demlediyse tadına doyulmuyor :) tekrar teşekkürler

5. vayacon

vayacon Gürel

Kardeşim rastgele, Özkan'a da selamlar. Daha güzel avlarınız olur inşallah. Bu arada merak ettim, Volka'nın oltasına her av enteresan birşeyler takılır ama bu sefer yokmuydu??? merak ettim bak :)

Sevgilerimle.

6. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkürler

Yaklaşık son 1 yıldır hiç rapor yazmıyorum desem yeridir, 2 haftada 1 defa falan balığa çıkıyoruz ve küçükleri denize geri bıraktığımız için %90 avda eli boş evimize dönüyoruz. Ancak deniz kıyısında dostlarınla geçen bir gece bile insanı tekrar deniz kıyısına çekmeye yetiyor.

7. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Gürel abim teşekkürler, Biraz daha kıyıda dursaydık Volkan abimin oltasına ispendekleri çantasına atan avcı takılabilirdi :D Allah'tan zamanında ayrıldık mekandan :D:D
    İnşallah seninle de güzel avlarımız olur abi, özlüyoruz senin sohbetini. Çocuğu büyütte sizin o tarafa gelelim bi gece avı için :)

8. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    bizim millete birşey öğretmeye gelmiyor..baksana hemen sistemi kurup bohçacılığa başlamış biri:( çoklu sistemi ben sevmiyorum..çaparili takım olsun benzer çoklu sistemi kullananlar.. içlerinde tek tük insanlar var 25 30cm lik palazı salan..benim burda gördüğümün nerdeyse tamamı bohçacı..bi kaç insan hariç..

avın için tebrikler Yasin 2 güzel çupra yakalamışsın:hungry:
    resimlere bakılırsa levrek için tam vakti imiş..su harika,,ama levrek yoksa yapacak birşeyde yok..:D
    böyle suda şansınızı sonuna kadar zorlayın o mekanda..berrak dediğin buysa,asıl berrak suyu düşünemiyorum bilehihi

9. miller01

miller01 ali ihsan

Favori Kamış:
    OKUMA V SYSTEM 240cm DAIWA REGAL TELESPIN 15-60GR 2.75M
    Favori Makine:
    SPRO Passion 720 Ryobi Ecusima 4000 VI,Okuma Trio 55 Red Core
    En İyi Avı:
    SIRA ONDA...
    Şansınız herdaim açık olsun Yasin Hocam,maşallah çok güzel balıklar tutmuşsunuz.Mümkünse tulumunuzun markası ve izlenimleriniz hakkında bilgi alabilirmiyim,saygılar...

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Ben teşekkür ederim Yasin ve Özkan. :)

Her ne kadar beklediğimiz balığa ulaşamasak ta sizlerle avlanmak çok keyifli, beni de davet etttiğiniz için sağolun.

Birde benim açımdan avı özetleyeyim. :D

Hiç dinlenik değildim, bu hafta sonu dinlenmeyi planlıyordum. Duyum da gelmiyordu kuzeyden. Yasin mesaj atıp, güneyde hiç gitmediğimiz bir yeri denemek istediklerini, katılıp katılamayacağımı soruyordu.

Şansıma kayınvalidem de bizdeydi ve eşim sorun çıkarmazdı. Eşim artık; Yasin'i, Özkan'ı ve Aykut'u tanıyor (fotograflardan) onlarla avlanmam sırasında huzursuz olmuyordu. Yeni yer görmenin heyecanıyla, geliyorum dedim.

Akşam yemeğinden sonra ağırlık çöktü, acaba kılım döndü gibi bi bahane bulup vazgeçsem mi dedim ama, sonra bi daha nerde göreceksin o avlağı diye düşündüm. :D Mesajlaşmamız sonucu yemli avda yapacaklardı ve benim en sevdiğim yem mamun yoktu. Bende hadi eksik kalmayayım gibisine 1 surf takım alıp katıldım kendilerine. :)

Yol boyu keyifli sohbet sonrası geldik avlağa ve 1 araba var. Hayretler içerisindeyim. Oysa bizim kuzey avlaklar böyle mi? Saat 23:30 falandı sanırım.
    Sevinçle arabadan inip, avlakta ipinden kurtulmuş dana gibi turladım. Çok biliyormuş gibi yorumlar yapıyordum ve derken 1 araba, sonra 1 daha, sonra 1 daha.... Sanki bizi bekliyorlarmış. :( Hay ben ağzıma... diye başlayan cümlemi fütursuzca tamamladım. Surf takımları madyayla yemleyip kurmuştuk ve çevrede atçek yapmaya başlamıştık. Birkaç saat hiç hareketsiz geçti. Yemli takımlara bile dokunan yoktu. Bizde çay demlemeye koyulmuştuk. Sonra çok uzman bir arkadaş geldi. :D:D:D
    Jig mi çalışıyorsunuz demesinden uzmanlığı belli oluyordu. Bize şunu kullanın bunu kullanın gibisinden tavsiyelerde bulunmaya başlamıştı. Yakaladığı balıklardan ve avlaktan bahsetmeye başlamıştı ve orayı bildiğinden şüphe yoktu. Avlağın artık iri levrek yapabileceğini de biliyorduk. Sonra kendinin levrek süpürgesi kullandığından bahsetti. Mavi kefal yavrusu kullanıyorum dedi. :D (Mavi sırtlı raglou, bozulmasın diye kum yılan balığı yavrusu demedik hiç birimiz)
    Daha sonra tuttuğu balıkları cep telefonundan göstermeye başladı. Şöyle bir baktım mutfak tezgahı balık dolu. Tezgahta tam 64 levrek 1 dil balığı 3 çipura var diyordu övünerek. :(:(:( O an biraz uzaklaştım kendisinden, semaverle ilgilenmeye başladım. Sözleri devam ediyordu; ben jig de denedim (atçek ten bahsediyor) performans alamadım, süpürge en güzeli diyordu!!! Arada da bu şey yasaklanmalı diye de amatör ruhunu vurgulamaktan da geri kalmıyordu!!!
    Çay da ikram etmiştim kendisine ki daha şimdiden bin pişman olmuştum:(

Sabaha kadar atçek yapıp, ilk ışıklar doğmadan en verimli olacak zamanda yine arabaya uyumaya çekildik Özkan'la. :D:D:D
    Yasin halen çalışıyordu. Atçekten biraz umudu kırılmış yemlilerle ilgilenir olmuştu. İlk balığı da hava kararıkken tutmuştu ve gayet iri bir çipuraydı.

Amatör ruhlu bohçacımızdan yem de tedarik etmiştik. :D

45 dakikalık kestirme sonrasında arabadan çıktık Özkanla. Yasin o ara 2. çipurayı da tutmuş sırıtıyordu. :D (hakkıydı da)

Bu arada bohçacımız süpürgeyle 1 km'lik bir hatta sahili tarıyordu. Söylediğine göre 11'li slikon gezdiriyordu sahilde!!! Biz sabah suyunda da bişey denk getiremedik, zaten hava durgun ve su çok berraktı.
    Biz giderken amatör ruhlu bohçacı halen yürümeye devam ediyordu ve balık sepetinde 20-25 cm aralığında 2 palazı vardı. :(:(:(

11. nicholai hel

nicholai hel Aykut

oooohh, Volkan'ın çayı burnumda tüttü şimdi :rolleyes:
    :D

Tebrikler Yasin, keyifli av olmuştur eminim, balık gelmesi gerekmez zaten ama gelmiş de, daha iyileri de rastgelsin inşallah.

Levrek için sezon daha yeni başlayacak. Hala göç balığı gelmemiştir daha oralara.
    Öncü kuvvetlerin gelişiyle birlikte şova başlayacaksınız, eminim. ;) Bu üçlüden çok güzel raporlar göreceğiz yakında.

O yüzden sıkmayın canınızı, az kaldı...

Not: Bu mesajı yazarken üstteki Volkan'ın mesajı yoktu, sonradan gördüm. Sportif bohçacının muhabbetleri eminim sinir bozucu olmuştur. :( Ama malesef avlaklarda bu tür şeylere alışmış durumdayız. Stres atalım diye gidip daha çok sinir yüklenip geliyoruz böyle zamanlarda. :(

Yalnız sizin oralardaki yöntemlerin de maşallahı var, yeni teknikleri baya yakından takip ediyor demek ki bohçacılar, süpürge falan, daha kaç yıllık mevzu...

Bizdekiler hala eski usül, dereağzına ağ dökerek bohçacılığa devam ediyorlar. :eek: :(

Süpürge desen, "jeneratör lazım ona" derler. :D

12. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkürler Kadir abi, 20li falan silikon sistemi yapmıştı adam, çok sinir olduk ama bir şey diyemiyorsun tabi.

Fotoğrafları sabah toparlanmaya başladığımızda çektik abi, sabaha kadar su çok berraktı biz toplandığımızda bu şekle geldi, diyeceksin ki neden devam etmediniz? Gece 11den sabah 8e kadar insan yoruluyo abi :)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Aynen abi, sinir oldum sorma.
    Aslında yeni sistemleri sever ve denerim. Düzgün birinin elinde olaydı uzun uzun incelerdim süpürgeyi ama ne zaman cepten gördüm tuttuğu balıkları, sıtkım sıyrıldı. :mad: Uzaktan bile bakıp, bişeyler sorasım gelmedi.

Özkan baktı falan. Söylediğine göre 5 cm'lik fladen marka gözlü raglou tipli slikonlardan yapmış falan ama gerçekten bizim millete yardım etmeyecen. En azından tam tanımadıklarına!!!

Çay ikram etmem bile sinirime dokundu sonradan, zıkkım içsin ş......................
    İyice tahammülsüz oldum bu tip kişilere ve maalesaf çok çok fazlalar. :(:(:(

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim Ali İhsan hocam tulum bence gayet güzel ama biraz soğuk oluyor, bi tane çift kat bi tane de normal çorabı üst üste giyince bir nebze soğuğa karşı iyi oluyor ayak kısmı. Diğer kısımları gayet güzel (fiyatına göre) çizme kısmını kayalarda denedim kaymıyor.

Linki aşağıda, umarım yardımcı olabilmişimdir

http://www.avmarketi.com/asp/product/11196/Trans-ITC-9000-Cift-baski-tulum-cizme

15. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederiz Aykut seninle de ava çıkabilsek ne güzel olacaktı ama işte maalesef katılamadım ben, bi dahaki turunu bekliyoruz artık :)

İnşallah dediğin gibi olur ve bu sene bi kaç levrek alırız öyle 15e 20ye gerek yok 1er tane alsak yeter bize :)
    dediğin gibi bi<im bohçacılar çok teknolojik yakında kendi icatları ile de forumlarda falan boy gösterirler bakın bunu icat ettim 20 tane palaz yakaladım diye :mad:

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Volkan abi sen benden güzel anlatmışsın keşke fotoları sana verip abi raporu sen yaz deseydim :D şimdi biraz utandım kendimden. Kalemine sağlık abim.

Bu arada yanlış olmasın arabada ben de uyudum bi süre :D sonra çalışan balığı almış siz yattığınız için alamamışsınız demesinler :)

Biz de bugün Özkanla bu hafta sonu tekrar denesek mi acaba aynı yeri diye düşünüyorduk, hanım eğer beni evden kovmakla tehdit etmezse hafta sonu için yeniden izin almaya çalışacağım :D:D

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing: eheheheh :D

Yok, eski yöntemler de arada devam ediyor, onları da bırakmış değiller. Hem öyle profesyonelce yapıyorlar ki ağzın açık kalır.

Önce dandirik bi arabadan 5-6 tipsiz çıkıyor. Şöyle bir turluyor, giyiniyor, çevreye bakınıyorlar. Güvenli bulurlarsa hemen bagajdan ırp'ı çıkartıp 15 dakika içinde çay ağzını şöyle bir güzel çevirip işlemi bitiriyorlar. Toplanıp, balıkları alıp oradan ayrılmaları da 10 dakikalarını alıyor. Toplam yarım saat demiyor. Jandarmayı arasan; adını soyadını söylerken, onlar oradan ayrılmaya geçiyorlar. :eek: :rolleyes: :(

Lakin süpürge kullanan ilk kez gördüm. Bahadır abinin kulakları çınlasın. ;) :p
    Bi yaygınlaşırsa bak sen rezilliğe, şimdiden uyarmış olalım. 10 lu takımlarla sahiller, çay ağızları taranır ki sonuçları balıklar için ağır olur.

Düşünsene, sahilden 30 metre mesafeyi yürüyebildiğin uzaklıkta 10'lu takımla tarıyorsun. Gerçi, eleman futbol takımı gibi 11'li yapmış sanırım. :rolleyes:

11 tekneyle birkaç km'yi sırtı çekmek gibi :rolleyes:

18. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Davet etmediğiniz için tebril mebrik yok size, küstümmmm:D

19. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Davet etmediğiniz için tebrik mebrik yok size, küstümmmm:D

20. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Sinan hocam küsme ya :) sen tebrik etmesen de biz teşekkür ederiz :)