24 Şubat 2013 Çeşme tekne avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında fztyasin tarafından paylaşıldı.

1. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Herkese iyi haftalar dilerim...

Uzun zamandır kıyı avları yapıp elimiz boş döndüğümüz şu günlerde, bari tekne ile açılalım bi kaç parça balık yakalayalım hem elimizin pası silinsin hem de acaba balık var da biz mi tutamıyoruz düşüncemizden arınmak amacı ile Çeşmeden bi tekne ile avlanmaya karar verdik.

Hava gayet güzel ve güneşliydi, tekne organizasyonunu yapan firma bu işi profesyonel seviyede yapıyorlar, 150 kişilik tur teknesini balık avı teknesine dönüştürmüşler ve ortalama 50 kişi çıkarıyorlar avlanmak için.

Gece 3.30 gibi Bucadan firmanın servisi Özkan ve beni aldı, uzun ve yorucu bir servis serüveninden sonra 6.30 gibi Çeşme'de tekneye ulaştık, Teknede 50 kişi civarı misafir vardı, demir alıp avlağa doğru hareketlendiğimiz anda 1 simit 1 poğaça, peynir ve çaydan oluşan kahvaltı servisi yapıldı.

Avlağa vardığımızda çok güzel vuruşlar aldık, bir kaç parça erkek mercan ve kupes çektikten sonra sabah suyu bitti, yer değiştirip başka bir meraya gittik, o bölgede de yine vuruşlar ve küçüklü büyüklü balıklar devam etti.

Öğlen vakti yemek servisi yapıldı, Tavuk ızgara, makarna ve salatadan oluşan öğle yemeğinin ardından, tatlı niyetine ve yakaladığımız balıkların ruhuna helva dağıtıldı :D Ayrıca gün boyu ücretsiz çay servisi yapıldı.

Akşam 5.10 gibi avı sonlandırdık ve servise bindik, yine yorucu bir yolculuktan sonra 8.30 gibi nihayet evimizin rahatına kavuşavildik.

Av detaylarına gelince, çoğu yerde akıntı fazlaydı, 150 gr.lık kurşunla bile takımlar yanımızda avlanan kişilerin takımlarıyla karışabiliyordu. Çok kalabalık olduğu için karışmalar zaten normal diye tahmin ediyorum.

Teknede biz genelde bol bol erkek mercan ve kupes, 2 adet de karagöz yakaladık, diğer avcılardan bir kişi çok güzel bi dülger yakaladı (sülünezle ve dip takımıyla) bir kaç parça kolyoz ve çok güzel mercanlar yakalayanlar vardı, ayrıca bi kaç adet de kalamar yakalandı ancak bunlar hep teknenin karşı tarafından (bizim avlanmadığımız yerden) çıktı.

Yem olarak sülünez, sardalya ve çimçim kullandık, iğneler hırsızda 2 numara, kösteklerde 3 ve 4 numara kullandık, ancak çok balık yakalayanların iğneleri bizimkilerden daha küçüktü.

Öğleden sonra tekne kamışına dönüştürdüğüm teleskopik kamışımla avlanırken takım dipte takıldı, azcık asılmamla kamışımın en uç parçası kırılıp denize düştü :( Ben de tekne kamışımla devam etmek durumunda kaldım.

Ellerimiz çok kirli olduğundan ve teknedeki lavaboda su akmadığından kendim fotoğraf çekemedim, tekne mürettebatı internet sitelerine koymak için fotoğraf çekiyorlar nasılsa ordan alırım diyerek çok da üstüne düşmedim ancak bugün siteye girip baktığımda benim sadece 1 fotoğrafım olduğunu Özkanın hiç fotoğrafı olmadığını gördüm :(

Ben de genel olarak teknede yakalanan balıkların fotoğraflarını siteden indirip buraya yükledim.

Bizim av sonucumuz 2 adet karagöz ve bol bol erkek mercan, kupez oldu. Eve dönerken Özkanla paylaştık, yaklaşık kişi başı 1-1.5 kg civarı balık aldık.

Aslında çok verimli ve keyifli bir av değildi, ancak ben son zamanlarda levrek peşine düştüm düşeli skorum hep sıfır olduğu için beklentimi de sıfıra indirmiştim, o bakımdan biraz verimli oldu diyebilirim.

Sadece dostlarla yapılan 10 kişilik ve 2 balıklık ve masrafıyla birlikte yoruculuğu daha fazla olan avlarda bile bu avdan daha çok zevk aldığımızı söyleyebilirim, çünkü muhabbet başka birşey :) balık olmasa bile 70 metre derinlikten file çektikten sonra dostların seninle dalga geçmesinden aldığın keyif ise paha biçilemez :)

Dualarını ve iyi dileklerini esirgemeyen İsa abiye (Şimal) ve Hüseyin'e (Lagos) Sonsuz teşekkürler :)

İşte fotoğraflar....

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Yasin, çok keyif alamasan da çok keyifli yazmışsın. :D:D:D

Özkan uyuduğu için fotografını koymamışlardır turun sitesine. :D

Düşünsene uyuyan Özkan'ın fotografı ne hissettirir bakanlara???
    Av turu o kadar durağan ve hareketsiz geçti ki avcılar uyudu; diye düşünülürdü :D:D:D

Ellerinizin pası silinmiş en azından. :)
    Nice keyifli, muhabbetli, balıklı avlar, organizasyonlar dilerim. :D

3. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim abi :D aslında rapor yazmayacaktım ama bi abi var forumda sen tanımazsın (baş harfi volex) o beni fırçalayınca rapor yazma ihtiyacı hissettim :D

Aslında çok keyifli yazamadım çünkü diğer avlardaki kadar zevk alamadım, dostlarla birlikte olmayınca muhabbet olmayınca pek tadı çıkmıyor.

Öğle arasında Özkan boş masalardan birinin yanındaki koltuğa kıvrılmış uyuyordu, ben ilk oltayı salladım güzel bir karagöz çektim, özkana haber vermeye yanına gittim ismini söylememle irkilerek uyanması bir oldu :D:D:D tam videoluk bi olaydı, Özkanın nasıl balık yakaladığının kanıtıydı ama bu fırsatı kaçırdım :)

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Temiz hava almışsın çok güzel. Tur ile pek keyifli olmuyor. Kalabalık ve karışan oltalar can sıkıyor. Çok yakında, pek yakında yapacaz organizasyonun kralını. Büyük iğne kullanman iyi olmuş. Olacaksa az ama büyük balık olsun.

5. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    yasin kamışa üzüldüm.
    dediğin bir şey dikkatimi çakti ellerim kirli dedin ya beni tekne ve yemli avdan soğutan noktadır.
    artık sahte ile avlanmayı kendime seçtim.
    kıyı avcılığı o manada hem yürüyüş oluyor hemde yakalanan balık kayda değer oluyor.mesela hafta sonu güzel bir baraküdayı kandırabildim.tekne avı da yapma şansım oldu.baya bir mercan tutuldu ben bir tane güzel boy tuttum ama cem.bora ve serkan kardeşlerim güzel mercan yakaladı ben de kabura ve jig li bırakmaları denedim bir tane yakaladım ama iri balık için uğraştım.bi tanede sağlam bir parçayı kaçırdım.
    o yüzden yemli avdan soğukum şu sırlalar.
    sanada rast gelsin kardeşim

6. 4443

4443

Tebrikler Yasin bir solukta okudum VOLKAN abinin dediği gibi çok keyf almasanda keyfli yazmışsın :D

Kamış uçları zaman zaman sıkıntı yaratıyor ama değişir sonuçta can sıkacak bir durum değil neyseki tekne kamışında yanındaymış :)

Helva kısmına bayıldım , arada sende VOLKAN abi gibi patlatıyorsun hihi hihi

En azından sen kendi adına şanslıymışsın tek kare tek karedir bakav arkadaşın ÖZKAN'ın hiç çekilmemiş sağlık olsun ..

Bir dahaki raporunda gönlündeki bir Levrek olması dileğimle sevgiler :p:p

7. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Sevgili Yasin, gerçekten son zamanlarda okuduğum ve keyif aldığım (Volex21 in raporu hariç:D ) en güzel ve bol çeşitli bir rapor olmuş.Tebrikler ellerinize sağlık, daha nice keyifli ve bereketli avlarınız olur inşallah.:thumb:

8. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Aynen öyle hocam, hem hava almış olduk hem de vakit geçirdik. Senin organizasyonu sabırsızlıkla bekliyoruz :)

9. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Abi zaten surf kamış alma niyetim vardı, şimdi niyet farza döndü :D
    Valla yemlidense at-çek çok çok temiz oluyor, hatta benim için tertemiz (balık yakalayamadığım için ellerim hiç kirlenmiyor :D)
    Senin av için tebrikler abim, valla biz iri mercana denk gelemedik, teknede bi kaç parça iritutan vardı ama onlarla bizim aramızda 15 metre mesafe vardı, muhtemelen taşın üstüne denk gelmişler :) Olacaksa iri olsun zaten abi, küçüklee büyüsün de gelsin :)

10. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim Hüseyin, sizin duaların ve kulak çınlatmalarınızın etkisi büyük :D Aslında keyifsiz yazdım ama şimdi okuyunca bana da sanki keyifliymiş gibi geldi :) Aslında bayağı fotoğraf çekmişlerdi ama sadece bu kadarını yayınlamışlar, ben de onlara güvenip foto çekmemiştim, benim için tecrübe hanesine bir sayı daha eklendi :)
    Özkan uyumaktan fırsat bulaydı belki onunda fotoğrafı olurdu ama uyku tatlı geldi ona, Özkanın değişmez hobisidir av zamanı avlakta uyumak hihi hihi

İnşallah levrek için de dualarınız tutar :)

11. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim abim :) Kalemşörlükte Volkan abinin yanına yaklaşamayız :) Ama şunun sözünü verebilirim gönlümce balık yakalayabildiğim ilk avda daha güzel yazmaya çalışacağım :)
    İnşallah sen de biz de gönlümüzdeki avları yaşar ve paylaşırız abi, çok sağol:)

12. 4443

4443

Bu muhabbetin sonu üfürükçülük olur ya adımıza hadi hayırlısı Yasin :laughing: :laughing:

13. melikşah

melikşah ........................

Yasin yüreğine sağlık kardeşim:)
    Ayrıca kamış ucu talihsiz olay için geçmiş olsun.
    Raporunda çeşme adını görünce yine heyecan yaptım:) çeşme'nin kalbimde her zaman ayrı bir yeri var.
    Şimdi varmı bilemem ama Çiftlikköy olsun çeşme limanına yakın kayalıklardan yemli ne güzel mercanlar yakalardık ,tabii çok eskilerde:D
    Altı yedi senem çeşme'de geçti ve hala özlüyorum oraları:)
    Avların bereketli geçsin kardeşim:thumb:

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Muhabbet aynen şu şekilde;
    -Duydun mu gomşuu
    -Noolmuş?
    -Bizim Memmet ağanın evde galmış 50 yaşındaki Hatçası yokmu...
    -Eeee???
    -Bi Hüseyin hoca varmış, bi okuyup üflemiş, yarım saat sonra muhtar Hasan oğluna istemeye gelmiş gızı...
    -Yapma yaaaa :laughing: :laughing:

15. 4443

4443

:D:D:D

Olmadı ama şimdi bi başına :(

İsa abimsiz olmaz :laughing: :laughing: :laughing:

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim abi, kamış için yapacak bişey yok, tamircinin vicdanına kalmış :) tamir olsa da olmasa da bi surf kamış almayı düşünüyodum zaten, bu da bahanesi oldu :)
    Çeşme tarafına ilk defa gittim av için, ama diğer gittiğim yerlerden (foça gibi) daha verimli olduğunu söyleyebilirim :)
    İnşallah bir gün bu taraflara yolun düşer hem Çeşme ile hasret giderirsin hem de gönlünce avlanırsın, kim bilir belki birlikte organizasyon da yaparız :)
    Güzel dileklerin için teşekkür ederim abi, hepimizin avları bereketli olsun...

17. fztyasin

fztyasin yasin özkan

:D Doğru ya, İsa abisiz olmaz:D artık görev paylaşımı yaparsınız evde kalmışlara sen üflersin, üniversite sınavına girecek olanlara İsa abim üfler :)
    -Bi İsa hoca varmış, bi üflemeye ODTÜ, ikinci üflemeye OXFORD garantiymiş diyolar, duydunuz mu :D :D :D

18. 4443

4443

Duyan duyduda:D :D

Bu dağılımı hiç beğenmemekle birlikte İSA abi kulağımızı çekerse sebebi sensin Yasin :laughing: :laughing:

Hayırlı geceler olsun :p

19. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Üniversite adaylarını mı sen istiyodun :) Valla İsa abi kulaklarımızı çekecek olursa suçu sana atarım baştan söyliim :) Hüseyin beni gaza getirdi abi derim :D
    Hayırlı geceler :)

20. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bu gecenin gidişatı pek hayırlı değil ya, neyse hihi hihi hihi